W17 - poslední příprava před Olympiádou mládeže a ME

Před dvěma nadcházejícími akcemi se sejdou dorostenecké reprezentantky W17 ve Sportovním areálu Břve, aby doladily svoji přípravu a formu před  EYOF (Olympiádou mládeže) v Gruzii, která je pořádána pod záštitou Mezinárodního olympijského výboru a Mistrovstvím Evropy v Makedonii. Před druhou akcí, tedy ME, bude mít tým vedený trenérskou dvojicí Jan Salač a Ondřej Václavek možnost ještě dva dny trénovat a navíc odehrát jedno přípravné utkání, tentokrát na Slovensku. 

Od 16. do 19.7. a následně pak od 21. do 24.7. se budou české dorostenky připravovat ve sportovním areálu SAB ve Břví u Prahy. „Čeká nás trochu jiný reprezentační sraz, než které jsme zatím absolvovali. Musíme se více zaměřit na zjištění plnění individuálních tréninkových plánů, které hráčky na posledním srazu dostaly a v prvním bloku srazu chceme přidat ještě společné kondiční tréninky," nastiňuje náplň přípravy asistent trenéra Ondřej Václavek a dodává, "především v druhém bloku před odletem do Tbilisi se budeme věnovat upevňování útočných kombinací a vylepšování spolupráce v obranných kombinacích a systémech." 

 

Realizačnímu týmu W17 se také podařilo domluvit přátelské utkání s ženami DHC Slavie Praha, které dorostenky před odletem na Olympiádu mládeže nepochybně velmi dobře prověří. "Věřím, že si hráčky dobře uvědomují, jaké dvě akce jsou před nimi, a že se dle našich instrukcí, opravdu poctiv, individuálně připravovaly. V případě, že přípravu podcenily, bude to těžké, protože nám nezbyde moc času, abychom ztracený čas dohnali společnými silami,“ vysvětluje trenér Jan Salač.  

 

Na poslední přípravu je nominováno sedmnáct hráček, z nichž jen patnáct odletí leteckým speciálem společně se zbytkem české výpravy do Tbilisi. Ačkoli je Olympiáda mládeže v Gruzii jedním z vrcholů, ještě větší důraz musí hráčky věnovat přípravě na Mistrovství Evropy v Makedonii, kam se družstvo W17 ůspěšně probojovalo v kvalifikaci na Faerských ostrovech.

 

Nominace W17:

Jana Vašulková - HC Zlín

Barbora Večeřová - DHC Slavia Praha

Veronika Galušková - DHC SVŠ Plzeň

Klára Klégrová - DHC Slavia Praha

Tereza Lapčíková - HC Zlín

Tereza Eksteinová - DHC Plzeň

Adéla Novotná - DHC Slavia Praha

Sára Kovářová - TJ Sokol Písek

Jarmila Sedláková - HC Zlín

Kateřina Klausová - TJ Sokol Kobylisy II

Karolína Žáčková - DHK Zora Olomouc

Luci Preslová - Sokol Písek

Jitka Brožová - Jiskra Havl. Brod

Jolana Mizerová - HC Zlín

Lucie Říhová - HC Háje Praha

Michaela Konečná - Sokol Poruba

Adéla Baumbachová - HC  Zlín

 

Akce W17: 

EYOF - 26. -31.7.

Příprava v Hustopečích + zápas Slovensko - 7. - 10.8.

Mistrovství Evropy, Makedonie - 11. - 24.8.

 

Foto: Robert Grim