Vršovice Handball Cup 2017 uzavřel svůj pátý ročník

Pražská házenkářská hala v Heroldových sadech o víkendu 8. – 10. září ožila již V. ročníkem mezinárodního dívčího turnaje Vršovice handball cup.  V kategorii mladších a starších žaček se turnaje zúčastnilo dvacet devět týmů z Čech, Moravy a Slovenska. "S účastí jsme byli nadmíru spokojeni, byl to takový celorepublikový průřez házenkářskými kluby okořeněný slovenskou účastí," říká k obsazení turnaje ředitelka Marcela Ferusová.

Vršovice handball cup je od prvního ročníku turnajem, který je kvůli kapacitě obsazenosti, nutno hrát na třech hřištích. Tentokrát se opět hrálo v hale Heroldovy sady, venkovním hřišti Lokomotivy Vršovice a nově na venkovním hřišti Bohemians, což vyžadovalo nemalé finanční prostředky za pronájem sportovišť a stejně tak velké množství rozhodčích a zapisovatelů. "Letošní ročník se opět odehrál pod sponzorskými křídly internetového obchodu Handballeshop.eu. Podpora při šla také od magistrátu Hlavního města Prahy, Městské části Prahy 10 a Hospůdky u Standy,“ objasňuje finanční zajištění turnaje jeho ředitelka a dodává,"Musím za celý organizační výbor a vlastně i klub Sokola Vršovice sponzorům moc poděkovat. My chceme v pořádání turnajů i nadále pokračovat, ovšem všichni víme, že bez sponzorů to nejde, proto si těch našich opravdu moc vážíme."

K utužování vztahů mezi házenkářskou komunitou přispívají také doprovodné programy. Tím nejoblíbenějším je ve Vršovicích páteční raut, kde si všichni trenéři a realizační týmy mezi sebou pořádně popovídají a obalí si při tom nervy něčím nezdravým, pořádně tučným, ale o to více chutným.

Stejně tak, jako nesmí na turnaji chybět doprovodný program pro děti i dospělé, nesmí chybět ani házenkářský idol, který děvčatům na konci turnaje předává poháry a medaile.  Roli pomyslného ambasadora Vršovice handball cupu opět přijal bývalý reprezentační pivot, který ve své sportovní kariéře, krom jiného, hájil i barvy několika bundesligových týmů,"Opětovné pozvání na turnaj ve Vršovicích mě velmi potěšilo. Nebyl zde prostor pro dlouhé rozmýšlení, loňské předávání cen bylo moc příjemné, a tak jsem se i letos rád zúčastnil," řekl ke své účasti Václav Vraný.

Předáváním cen se v neděli odpoledne celý V. ročník Vršovice handball cupu uzavřel. Týmy se rozjely do svých domovů a organizátoři v čele s ředitelkou turnaje Marcelou Ferusovou začali přemýšlet nad tím, co se povedlo, ale i nepovedlo. Dle reakce trenérů a zúčastněných týmů ve velké míře převažuje spokojenost, což dokazují emailová poděkování, která dodnes na adresu realizačního týmu chodí, "Nervozita už opadla, bylo pár věcí, na kterých musíme ještě zapracovat, ale vesměs převažuje pocit z dobře odvedené práce, za kterou děkuji všem lidem, kteří se do organizace turnaje zapojili," poděkováním turnaj uzavírá dobrá duše Sokola Vršovice Marcela Ferusová.

Konečné pořadí Vršovice Handball Cupu 2017:

Mladší žačky:

1. Házená Jindřichův Hradec

2. HBC Strakonice 1921

3. TJ Sokol Písek

  • Nejlepší hráčka: Karin Tinková, SHK Veselí nad Moravou
  • Nejlepší brankářka: Agáta Nárovcová, HBC Strakonice 1921
  • Nejlepší střelkyně: Klára Blahutová, TJ Sokol Eutit Lázně Kynžvart

Starší žačky:

1. DHK Baník Most

2. DHC Slavia B

3. TJ Jiskra Otrokovice

  • Nejlepší hráčka: Veronika Holečková, DHC Slavia Praha B
  • Nejlepší brankářka: Klára Nikodemová, HBC Strakonice 1921
  • Nejlepší střelkyně: Kateřina Filová, DHK Baník Most

 

Zdroj: HNB

Foto: FB Vršovice handbal cup