V 18.kole MOL Ligy nás čeká 5 zápasů - jeden v pátek a čtyři v sobotu.

18.kolo MOL Ligy bude mít (díky předehrávce Trenčína a Slávie ze 4.února) na programu pouze pět zápasů. Kolo tentokrát začne v pátek, kdy se v Prešově představí Most. Zbývající duely budou odehrány v sobotu. Čeká nás slovenský duel a šlágr kola mezi Duslem Šaľa a Iuventou Michalovce a také slovensko-český souboj nováčků, kdy k posledním Bánovcům zajíždí předposlední Hodonín.

předehráno: Trenčín - DHC Slavia Praha
V neděli 4.února se předehrával zápas 18.kola MOL Ligy v Trenčíně. Domácí hráčky hostily hráčky pražské Slávie. Trenčín v tomto utkání utrpěl další prohru. Slávistky se ujaly vedení od samého začátku. V 10.minutě byl stav 9:3 a na konci prvního poločasu Slávie vedla již o dvanáct branek 21:9. Trenčín ani v druhém poločase nenašel recept na slávistickou hru a tak hostující házenkářky přidávaly další góly. Trenčín nakonec doma prohrál výrazným rozdílem 40:21 a dva body putovaly do Prahy.

pátek 16. února v 18:00 hod.: ŠŠK Prešov – DHK Baník Most
Jediným pátečním zápasem je slovensko-český duel. Prešov se na domácí půdě utká s Baníkem Most. Prešov se nachází na 8.místě v tabulce a na Most, který je momentálně na 3.místě, ztrácí deset bodů. V minulém kole oba týmy zvítězily. Prešovský tým vyhrál venku v Bánovcích a mostecký tým si v posledních vteřinách zápasu vystřelil vítězství nad Porubou.  Podzimní zápas skončil vítězně pro mostecké Černé anděly (26:21). V tomto utkání je favoritem tým z Mostu, který si bude chtít na sever Čech přivézt oba body. Mostecké hráčky již skončily v Poháru EHF a tak poprvé od začátku nového roku se mohou plně soustředit jen na zápas MOL Ligy.

sobota 17. února v 15:00 hod.: Sokol Písek - Zora Olomouc
První sobotní zápas je na programu v písecké Obloukové hale, kam přijede Olomouc. Písecký tým se s pěti body nachází na 10.místě tabulky. Olomouc je na místě šestém a momentálně drží čtvrtou postupovou příčku do českého play-off. V případě výhry může přeskočit v tabulce Veselí a posunout se o příčku výš.  V minulém kole měly Sokolky z Písku volný los a tak měly delší čas jak na přípravu, tak na odpočinek na další kolo. Olomouc potvrdila roli favorita a zvítězila nad Trenčínem. Podzimní zápas skončil výhrou Olomouce, která o dvě branky (25:23) Písek porazila. Písecké házenkářky hrající doma nebudou chtít dát svou kůži lacino, ale i přesto je favoritem utkání olomoucký tým.

sobota 17. února v 18:00 hod.: Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce
Slovenské derby a šlágr tohoto kola se odehraje v Šaľe. Duslo Šaľa hostí své rivalky z Iuventa Michalovce. Jedná se o souboj čtvrtého s prvním. Kdy Šaľa (se čtyřiadvaceti body) ztrácí na vedoucí Iuventu (s osmadvaceti body) čtyři body. V minulém kole oba celky zvítězily. Michalovce si poměrně hladce poradili s Veselím nad Moravou a Šaľa urvala výhru (hlavně za výkon v druhém poločasu) proti Zlínu. Podzimní zápas hraný v Chemkostav aréně skončil vítězně pro domácí Iuventu, která nad Šaľou zvítězila o čtyři branky 32:28. Hráčky Šaľy, tak budou mít svým soupeřkám co vracet. Šaľa se bude chtít před svým domácím publikem vytáhnout a prezentovat se dobrou obranou a přesným útokem. Tento zápas by měl mít velký náboj a mělo by se jednat o atraktivní podívanou. Kdo v tomto šlágru zvítězí se dozvíme v sobotu kolem půl osmé večer.


sobota 17. února v 18:00 hod.: Sokol Poruba - HC Zlín
Další utkání bude k vidění v Porubě, kam přijedou házenkářky Zlína. Poruba, pokud nechce ztratit kontakt na čtvrté postupové místo do českého play-off, tak musí zcela jednoznačně v tomto zápase zvítězit. Nastoupí proti sobě týmy, které sice v tabulce od sebe dělí jen dvě místa - Poruba je na sedmém a Zlín na devátém místě. Ovšem výkonnostně a bodově jsou na tom týmy zcela odlišně. Poruba se prezentuje výbornou obranou, ale v útoku jí to občas zaskřípe. V posledním utkání těsně prohrála s Mostem (19:20). Zlínu se v zápasech nedaří odehrát to, co jim jde na tréninku. V posledním kolem dokázaly hráčky zaskočit Šaľu, ale nakonec prohrály 25:29. Podzimní zápas těchto dvou týmů byl poměrně vyrovnaný. Převládala obrana nad útokem a nakonec se ze zisku dvou bodů radovaly hráčky Poruby (21:18). Poruba, která bude hrát před svými fanoušky je favoritem utkání. Zlín by mohl mile překvapit, protože je jen otázkou času, kdy své herní tréninkové schopnosti přetaví i do zápasu.

sobota 17. února v 18:00 hod.: Bánovce nad Bebravou - HK Hodonín
Poslední sobotní zápas nám nabídne souboj posledních celků. Oba týmy jsou nováčci tohoto ročníku MOL Ligy. Bánovce se krčí na samém chvostu tabulky se dvěma body. Jejich soupeřky z Hodonína jsou jen o jednu příčku v tabulce nad nimi a mají body čtyři. V minulém kole oba celky prohrály. Bánovce s Prešovem 25:29 a Hodonín podlehl Slávii 25:32. V odehraném podzimním zápase se z výhry radovaly hráčky Hodonína, které porazily Bánovce těsně 32:31. Nutno podotknout, že Hodonín byl v tomto zápase tím lepším týmem a několikrát si vybudoval více gólové vedení. Hlavní hodonínskou hvězdou a střelkyní je bezesporu Annamaria Patrnčiaková, která je v čele tabulky střelkyň se 121 zásahy. Na straně Bánovců je hlavní tahounkou týmu Klaudia Michnová, která vstřelila 63 branek za sedm odehraných zápasů. Výsledek tohoto zápasu je zcela otevřený. Kdo bude tím šťastnějším týmem a zvítězí je velmi těžké odhadnout. Bude velmi záležet na formě obou týmů, na střelecké ruce obou jejich kanonýrek a také na tom, která z obran se s nimi lépe vypořádá.



Volný los mají házenkářky:   Veselí nad Moravou, DHC Slavia Praha a AS Trenčín

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: https://www.iuventa-zhk.chemkostavarena.sk