WHIL upoutávka – Poruba to bude mít v Partizánském těžké, říká sportovní ředitel Iuventy

Termín pátého kola ženské interligy je ovlivněn blížícím se reprezentačním termínem. O víkendu se začnou scházet reprezentační výběry, aby se začaly připravovat na blížící se zápasy kvalifikace ME, a tak se celé kolo odehraje již v pátek 2. října.

Protože se množí dotazy po komentovaných upoutávkách, ve kterých jsme v minulé sezóně oslovovali hráčky jednotlivých klubů, rozhodli jsme se tuto tradici obnovit. Nakonec tradičně skvělou práci na tomto poli klasických upoutávek dělá na svých stránkách Zora Olomouc, jejichž pozvánky jsou velmi kvalitní a kvalifikované, proto se pokusíme doplnit pohled na kolo opět samotnými účastníky soutěže. Abychom to ale trošku ozvláštnili, budeme se snažit oslovovat nejen hráčky, ale i různé funkcionáře klubů, čímž by mohl pohled na blížící se zápasy dostat zase další rozměr.

Pro začátek nám vyšel vstříc i los pátého kola, ve kterém má volno loňský vítěz WHIL Iuventa Michalovce. A protože chceme zapojit funkcionáře, dovolili jsme si oslovit jejich sportovního ředitele Jaroslava Čúrneho, který ochotně připravil dnešní upoutávku pro fanoušky HNB.

 

Sportovní ředitel Iuventy Michalovce – Jaroslav Čúrny:

HC Zlín - HC Plzeň 2. 10. 17:00

Tým trenéra Petra Sabadky je zatím doma stoprocentní a zachování této bilance očekávám i po zápase s nováčkem z Plzně. Ten zatím sympaticky bojuje, ale na Zlín to stačit nebude. Navíc družstvo trenérky Libuše Škvařilové čeká druhý den doma z hlediska tabulky mnohem důležitější domácí souboj s Prešovem. Očekávám výhru Zlína.

Zora Olomouc - Duslo Šaľa 2. 10. 18:00

Zajímavý duel. Tito soupeři se v nedávné přípravě střetli hned třikrát a pokaždé bylo úspěšné Duslo. Mistrovská soutěž je ovšem o něčem jiném, v ní to Šalankám zatím podle představ nejde. Předpokládám vyrovnané utkání, ve kterém může rozhodnout jediný gól. Nevylučuji ani dělbu bodů.

Slávia Partizánske - Sokol Poruba 2. 10. 18:00

Partizánské naposledy doma nevysvětlitelně vybuchlo s pražskou Slavií, které podlehlo o neuvěřitelných dvacet branek. Také proto se svěřenkyně trenéra Petra Olšavského budou chtít před svým publikem rehabilitovat. Poruba to tam bude mít těžké, ale na druhou stranu je to tým, který jde do každého střetnutí naplno a hraje až do konce. Bude to vyrovnaný souboj, rozhodující budou výkony brankářek a klíčová může být i výhoda domácího prostředí.

Baník Most - Bemaco Prešov 2. 10. 18:00

Ač přišel po sezóně Prešov o dvě klíčové hráčky, tvůrkyni hry Mariannu Nemčíkovou a brankářku Adrianu Medveďovou, která se po skončení hostování vrátila k nám do Iuventy, zatím se sympaticky drží. Přesvědčivě vyhrál v Písku a naposledy si gólem čtyři sekundy před koncem vybojoval i dva body s ŠKP Bratislava. Baník Most je ale super z jiného soudku, doma je jasným favoritem a proto očekávám jeho dvoubodový zisk. Prešov se podle mne mnohem více soustředí na sobotní předehrávaný duel v Plzni.

ŠKP Bratislava - Slavia Praha 2. 10. 18:00

Přiznám se, že pohled na současnou tabulku WHIL mě nejvíc zaráží při faktu, že právě ŠKP Bratislava je na posledním místě. Tento tým už rozhodně není žádným fackovacím panákem, jak se to mohlo zdát v loňské sezóně. Družstvo trenéra Juraja Fogarassyho se dobře posilnilo a především pak zkušená Petra Beňušková dává týmu výraznou pečeť kvality. Překvapením jsou pro mne i výborné výkony pražské Slávie, protože po odchodu brankářky Satrapové, spojky Rajnohové, kanonýrky Kutlvašrové a zkušené křídelnice Jonášové se možná očekávalo, že se bude nově složený tým déle hledat. Opak je však pravdou. Slavie jakoby zmíněné hráčské ztráty vůbec nepocítila, výborně jí chytají mladé brankářky, střelecky ji tahá týnejdžerka Kordovská a chytily se i mladé posily, Veronika Malá z Písku a Veronika Galušková z Plzně. I když si myslím, že to „sešívané“ nebudou mít lehké, nakonec si odvezou z Bratislavy oba body.

tým Sokol Písek

SHK Veselí n.M. - Sokol Písek 2. 10. 18:00

Oba týmy s těžkostí skládali hráčský kádr na novou sezónu. Zatímco Písek sáhl do osvědčené vlastní líhně, Veselí požádalo o pomoc nás (Mária Olšovská a Kristína Sedláčková) a nedaleké Kunovice. Veselské panenky jsou doma silné, potrápily Šaľu, jasně zdolaly Plzeň a podle mne si poradí i s Pískem.

 

Pohled na tabulku a papírové předpoklady dávají tušit, že by se na předních místech nemělo po tomto kole zase tolik změnit. Otázkou bude, zda Olomouc udrží kontakt se špičkou a zda nějaký z favoritů nezaváhá. Páté kolo začíná již zítra, přijďte se podívat a povzbudit.

Autor: HNB