Pokračují boje první ligy, dvě výhry mají na kontě hráčky Otrokovic, Vršovic a HC Plzně

Dvě odehraná kola za sebou má druhá nejvyšší liga žen. V čele prvoligové tabulky se před reprezentační pauzou a druhým kolem Českého poháru s plným počtem bodů usadily týmy Otrokovic, Sokola Vršovice a HC Plzeň. Střelecky zazářily otrokovická Júlia Dolečková, kunovická Barbora Grabcová a Veronika Mudrová z DHC Plzeň všechny shodně s 10 brankami. Nejvíce sedmimetrových hodů, celkem 14, nařídili rozhodčí Lukáš Moravec a Jan Zelenka v zápase Sokol Kobylisy vs. HC Plzeň. Jak viděli zápasy trenéři jednotlivých týmů se dozvíte níže.

H.Brod - HK Ivančice  29 : 18  (15 : 10)

Nejvíce branek: Kvášová Hana 8, Satrapová Alexandra 6, Stejskalová Michaela 4, Brožová Jitka -  Hájková Lenka 4, Krejčíková Bára 4, Pánková Kristýna 3/2. Sedmimetrové hody: 0/0 – 2/2. Vyloučení: 0:1. Rozhodčí: Jiří Dolejší, Jiří Dvořák. Diváci: 67.

David Kučera, trenér Havl. Brodu: „V utkání jsme viděli několik stránek naší hry. Začátek utkání a samotný závěr jsme odehráli na výbornou. Bez problému v obraně, s pohybem a důrazem v útočné hře i s přesně zakončenými střeleckými příležitostmi. Bohužel ve zbylých třiceti minutách to byl z naší strany boj s vlastní nervozitou, nepřesností, pomalostí a nesoustředěním se na hru. Množstvím vlastních nevynucených technických chyb, nepřesně (laxně) zakončených střeleckých šancí, jsme soupeře drželi ve hře o výsledek. 

Naopak velkým kladem a rozhodujícím prvkem zápasu byla naše dobrá obranná hra v průběhu celého utkání. Za obranou navíc doslova kralovala v brankovišti nestárnoucí Věra Zimová, která tým v těžkých momentech jednoznačně podržel a dvěma chycenými sedmimetrovými hody se ke své kolegyni přidala i Káťa Libusová. V poli se utkání povedlo nejvíce asi Haně Kvášové (Kutlvašrové), která bezchybně kočírovala obranou vozbu a přidala i osm branek do sítě soupeřek. Druhou hráčkou, která hrála bez nervů a bez chyb byla Saša Sastrapová, autorka šesti přesných zásahů. Do dalších utkání nás čeká spousta práce a dolaďování jednotlivých prvků naší hry. Věřme, že již na utkání v Plzni se opět o nějaký ten kousek posuneme a hra bude vypadat lépe.“

Jiří Obršlík, trenér HK Ivančice: „Z naší strany nepovedené utkání, mnoho ztracených míčů, technických chyb. Soupeřky náš předčily zejména v obranné činnosti, v postupném útoku nás stálo mnoho sil vytvořit si dobré pozice pro vstřelení branky, když se tak stalo, neproměňovaly jsme. Do druhého poločasu jsme vstoupily dobře a s vidinou zdramatizovat utkání, bohužel jsme nevyužily dva sedmimetrové hody, děvčata sice bojovala, ale vše již bylo křečovité, posledních deset minut kupily jednu chybu za druhou a prohrály 8:0. Domácí zaslouženě vyhrály.“

Celá fotogalerie ZDE.  

DHC Plzeň – HC Zlín B  25 : 24 (11 : 15)

Nejvíce branek: Mudrová Veronika 10/1, Galušková Linda 4/1, Franzová Denisa 3, Formanová Hana 3 - Ševčíková Karolína 6/1, Andrýsková Veronika 6, Koldová Kateřina 5/1. Sedmimetrové hody: 2/2 : 3/3. Vyloučení: 2 : 5. Rozhodčí: Filip Barták, Karel Hladký. Diváci: 199.

Tomáš Jiskra, trenér DHC Plzeň: „Stejně jako v prvním kole se nám nedařilo hrát od začátku vyrovnanou partii s velmi kvalitním soupeřem, který měl na soupisce sedm hráček, které hrály v pátek interligu. Soupeř získal náskok tří až čtyř branek, který udržoval až do poloviny druhého poločasu. Důvodem bylo opět neproměňování vyložených příležitostí a špatná obrana především na středu vlastního brankoviště. Ta se v poslední čtvrtině zápasu výrazně zlepšila a pomohla brankářce A.Jiskrové k velkému výkonu, když po několika chycených sedmičkách a dalších vyložených příležitostech Zlína odmítla možná i spravedlivou remízu, když pět sekund před koncem zneškodnila trhák Mizerové. Naše hráčky je nutno pochválit za bojovnost. Chuť zvítězit byla větší než u soupeřek. Bohužel se nám stále příliš nedaří naladit obě skupiny hráček, které se před sezonou daly dohromady na stejnou házenkářskou vlnu. Máme teď tři týdny zápasové volno, takže v těchto snahách budeme pokračovat.“

Zuzana Juríková, trenérka Zlína B: „Po většinu utkání jsme vedli, mezi 18. - 24. minutou druhé půle jsme měli střelecký půst, přestože jsme si vyložené šance vytvořili, bohužel zároveň trestuhodně zahodili. Domácí v tomto úseku čtyřmi brankami v řadě srovnali na 23:23. Ještě se nám podařilo dostat do těsného vedení, které jsme v závěru ztratili. Šli jsme i do rizika s vysunutou osobní obranou, získali míč, bohužel brejk jsme opět neproměnili. Mrzet nás mohou i tři zmařené sedmičky. Navíc jsme neubránili nejlepší střelkyni Plzně Veroniku Mudrovou. Soupeři gratulujeme k výhře."


Sokol Vršovice - Kunovice  30 : 26  (15 : 9)

Nejvíce branek: Juriková Viktorie 7, Kadeřábková Tereza 5, Petržílková Pavlína 4 -  Grabcová Barbora 10, Palčíková Natálie 5, Brablcová Andrea 3. Sedmimetrové hody: 2/2 : 0/0. Vyloučení: 6 : 5. Rozhodčí: Bohumil Brůna, Libor Skružný. Diváci: 86.

Kateřina Švůgrová, vedoucí týmu Vršovic: „Začátek zápasu byl lehce rozpačitý, chvilku trvalo, než jsme zjistili, jaký je styl hry Kunovic.  Celý první poločas jsme však vedli a vytvořili si slušný náskok (15:9). Přesto, že poslední slova trenéra před vstupem do 2. poločasu zněla: „Pozor na začátek, hrajte stále stejně,“ nesetkala se jeho slova s pochopením. Na co jsme sáhli, to bylo špatně, dokonce jsme inkasovali 3 góly z rychlého útoku při oslabení soupeře. Následoval oddychový čas, věřte mi, že trenér nechválil. Ještě chvíli to trvalo, než jsme se vzchopili, nakonec to dopadlo dobře, naším vítězstvím. Takže víme, že práce máme nad hlavu, takové chyby, jaké jsme vytvořili, už by nám to vítězství mohly příště vzít.“

Miroslav Slovák, trenér Kunovic:

Sokol V. Meziříčí – Otrokovice  28 : 31 

Nejvíce branek: Grygarová Gabriela 7, Stará Veronika 6/4, Plachetská Jitka - Dolečková Júlia 10, Kašpárková Magda 7/2, Řezníčková Diana 7/1. Sedmimetrové hody: 4/4 – 3/5. Vyloučení: 3 : 4. Rozhodčí: David Šlezingr, Jiří Špunar. Diváci: 258.

Radka Matušíková, trenérka Vel. Meziříčí:

Štefan Boršický, trenér Otrokovic:

Sokol Kobylisy - HC Plzeň 20 : 25  (13 : 13)

Nejvíce branek: Janoušková Barbora 8/7, Orságová Lucie 3/1, Šindelářová Dominika 3 - Vaňková Lada 7/6, Pilátová Nikola 6, Drozdová Petra 6. Sedmimetrové hody: 8/8 : 6/6. Vyloučení: 3 : 5. Rozhodčí: Lukáš Moravec, Jan Zelenka. Diváci: 38.

Jiří Melka, trenér Kobylis:

Libuše Škvařilová, trenérka HC Plzeň:

 

Program třetího kola 1 ligy žen:

  • 7.10. 11:00 hodin HK Ivančice - Sokol V. Meziříčí
  • 8.10. 11:30 hodin HC Plzeň - H.Brod
  • 8.10. 14:00 hodin Zlín B - Kobylisy
  • 8.10. 15:00 hodin Otrokovice - S.Vršovice


Zdroj: HNB
Foto: Webové stránky klubů

 

Články ročníku 2017/2018 sponzorují