Pohárový víkend začíná - Most jede do Holandska

V sobotu 14. října začíná pro házenkářky z DHK Baník Most cesta evropským pohárem!

Mostecké hráčky letos nemusely hrát první kolo kvalifikace a to díky kompensaci, kterou tým obdržel, když mu byla zamítnuta účast v Lize mistrů. Baník tak byl rovnou nasazen do druhého kola kvalifikace poháru EHF CUP. Zde shodou okolností narazí na soupeře, s kterým se střetl v rámci loňské i letošní letní přípravy.
Soupeřem jim je holandský tým Morrenhof Jansen Dalfsen.

Mostecký tým odcestoval do Holandska dnes (pátek) brzy ráno. Na večer tu má již naplánovaný lehčí trénink, aby si hráčky mohly osahat a vyzkoušet halu ještě před zápasem. Zápas se pak odehraje v sobotu 14. října od 20:00. Utkání budou řídit rozhodčí z Turecka. Informace pro ty, kteří by chtěli zajít na zápas v Holandsku: V den utkání budou vstupenky v prodeji dvě hodiny před začátkem zápasu. Lze je zarezervovat/zakoupit na internetu, kdy cena je 10euro/5euro (zlevněný). Odvetný zápas se sehraje v Mostě o týden později, v sobotu 21. října od 18:00. Utkání budou řídit rozhodčí z Izraele. Cena vstupenky je 100Kč (děti do 5let vstup zdarma), v předprodeji si je lze zakoupit od 11.října a nebo na pokladnách před zápasem.

V loňském poháru EHF skončil Baník ve druhém kole kvalifikace, když dvakrát prohrál s německým týmem TuS Metzingen. Dalfsen skončil ve třetím kole kvalifikace po dvou prohrách s francouzským týmem Nantes Loire Atlatique HB.

Před odjezdem do Holandska si ve svém nabitém programu udělaly Eva Bezpalcová a Dominika Zachová čas a zodpověděly pár otázek týkajících se poháru EHF.

V sobotu vás čeká první zápas v poháru EHF. Jak se na něj těšíte?
Eva: Ano, těším se moc. S evropským soupeřem nehrajeme každý den. V Holandsku bude jistě skvělá atmosféra.
Dominika: Těším se na všechny zápasy poháru EHF. Mají vždy jiný náboj a jsou o něčem jiném, než MOL Liga.

S jakými očekávání jedete do Holandska a jaký výsledek by vás potěšil do odvety?

Eva: Jedeme uhrát dobrý výsledek. Myslím si, že rozhodně máme na vítězství i na jejich domácí půdě.
Dominika: Očekávám, že to bude jiný zápas, než který tady odehrály v přípravě. Máme oba jejich zápasy s Ukrajinkami, podíváme se na ně, rozebereme a myslím, že bychom na mě měly být dobře připravené. Samozřejmě, že nejlepší výsledek do odvety je výhra co největším rozdílem.

Je pro vás výhodou, že odvetný zápas sehrajete před domácím publikem?
Eva: Hrát odvedu doma je určitě výhoda. Naši skvělí fanoušci nás vždy ženou kupředu. Už v minulosti jsme se o tom v pohárech přesvědčili, že doma jsme dokázali otočit nepříznivý výsledek z prvního zápasu.
Dominika: Podle mě je výhoda vždy začínat na hřišti soupeře a odvetný zápas sehrát před domácím publikem.

V případě postupu do dalšího kola, koho byste si přály za soupeře?
Eva: Nyní se soustředíme pouze na Holanďanky... takže bych nechtěla předbíhat.
Dominika: Nad tím jsem osobně vůbec nepřemýšlela. Teď máme před sebou dva zápasy s Dalfsenem, které musíme zvládnout.

 

Baníku Most na evropské házenkářské scéně přejeme hodně štěstí, příznivý výsledek do odvety a hlavně ať se boj o postup do dalšího kola obejde bez zranění.


zdroj: HNB

foto: web DHK Baník Most, web Tophandbal Dalfsen