Na 24.kolo MOL ligy v pátek a sobotu. Poslední sobotní zápas šlágrem kola.

Ve 24. kole MOL Ligy se můžeme těšit na jedno páteční utkání a v sobotu se odehraje zbývajících pět zápasů. Poslední zápas kola je zároveň i šlágrem - ten se odehraje v Šaľe, kam přijede Slavia. Volný los má DHK Baník Most.

pátek 6. dubna v 18:00 hod.: Trenčín – HK Hodonín
Páteční zápas nabídne souboj posledního celku s předposledním. Trenčín je na samém chvostu tabulky se čtyřmi body, hráčky Hodonína mají o tři body více. V minulém kole Trenčín prohrál o patnáct branek (16:31) s Prešovem a Hodonín dokonce o dvacet branek (17:37) se Šaľou. Podzimní zápas sice vyhrály házenkářky Trenčína (32:25), ale Hodonín na jaře předvádí zlepšený výkon. A tak pokud bychom měli hledat favorita tohoto utkání, tak mírným aspirantem na zisk dvou bodů jsou hodonínské házenkářky. Jak tento souboj dopadne se dozvíme v pátek před půl osmou.

sobota 7. dubna v 15:00 hod.: Sokol Písek - ŠŠK Prešov
V sobotu odpoledne se v Obloukové hale střetně domácí Písek s Prešovem. Favoritem tohoto utkání jsou hostující hráčky z Prešova, které letos předvádí dobrou hru a výkony. V minulém kole domácí Písek nestačil na Porubu, s kterou prohrál 17:30. Naopak Prešov se radoval z vítězství 31:16 nad Trenčínem. Podzimní zápas ovládly házenkářky Prešova, které doma porazily Písek rozdílem devíti branek 31:22. Zda Prešov potvrdí roli favorita a nebo písecké hráčky slovenské soupeřky budeme vědět kolem půl páté odpolední.

sobota 7. dubna v 17:00 hod.: Veselí nad Moravou - Sokol Poruba
Velmi zajímavý náboj bude mít utkání ve Veselí. Domácí Veselské panenky přivítají ve své hale házenkářky Sokola Poruby. Právě tyto celky (spolu s Olomoucí) se perou o postupová místa do českého play-off. Všechny tři týmy mají shodně 26 bodů (Poruba má o jedno odehrané utkání víc). Je jasné, že jeden z týmů "ostrouhá" a zbude na něj nepostupový "černý Petr". Veselí se střetne ještě s Prešovem a Hodonínem a Poruba už jen s Iuventou Michalovce. V minulém kole oba týmy zvítězily. Veselí vyhrálo ve Zlíně 31:27 a Poruba v Písku 30:17. Podzimní zápas vyhrály Veselské panenky 23:18. Před svými fanoušky, na domácí palubovce, jsou favoritkami házenkářky Veselí. Ovšem Poruba bude chtít zabojovat, získat body a oplatit Veselí podzimní prohru. Na to, jak toto utkání dopadne, si počkejme do půl sedmé večerní.

sobota 7. dubna v 17:30 hod.: DHK Zora Olomouc - Bánovce nad Bebravou
Česko-slovenský duel se odehraje v Olomouci. Hráčky Zory se představí proti Bánovcům nad Bebravou. Jak již bylo zmíněno, tak Olomouc bojuje o postup do českého play off. Olomoucké hráčky se v posledních dvou kolech střetnou ještě s mosteckým Baníkem a Zlínem. Minulé kolo měly hostující hráčky z Bánovců volný los. Olomouc se střetla s pražskou Slávií a ač se utkání vyvíjelo slibněji pro Olomouc, která poločas vyhrála 12:10 a ve 45.minutě vedla 20:18, tak nakonec Slavie zápas otočila a Olomouc prohrála 23:27. Favoritem utkání jsou domácí hráčky, které zvítězily i v podzimním vzájemném zápase a to o osm branek 34:26.

sobota 7. dubna v 17:30 hod.: Iuventa Michalovce - HC Zlín
V Chemkostav aréně v Michalovcích se odehraje zápase domácí Iuventy proti Zlínu. V minulém kole oba týmy prohrály. Domácí Iuventa si odvezla prohru 29:34 z Mostu a tím Michalovce ztratili šanci na obhajobu titulu Česko-slovenského mistra. Zlín prohrál 27:31 ve Veselí. Ovšem zlínské hráčky již dávno vědí, že po skončení základní části budou bojovat v českém play-out. V na podzim hraném utkání ve Zlíně zvítězila Iuventa 37:24 a i v tomto utkání je domácí Iuventa jasným favoritem.

sobota 7. dubna v 18:00 hod.: Duslo Šaľa – DHC Slavia Praha
Slovensko-český duel v Šaľe je šlágrem tohoto kola a napoví mnohé o stupních vítězů letošního ročníku MOL Ligy. Souboj čtvrtého celku s druhým, které od sebe dělí čtyři body. V případě, že pražská Slavie zvítězí v tomto utkání, tak bude na vedoucí Baník Most ztrácet dva body. V dalším kole čeká na Slávistky utkání v Bánovcích, které by měly zvládnout. Pokud tomu tak bude, tak se o první místo v MOL Lize rozhodne až v posledním zápase, který Slávistky odehrají v Mostě. Pakliže by utkání v Mostě Slavie vyhrála, tak skončí na prvním místě, protože mostečtí Černí andělé v podzimním utkání v Praze prohrály o jeden gól 26:27. Pokud toto utkání vyhraje Šaľa, tak má šanci bojovat o třetí místo s Iuventou Michalovce. Šaľu v posledních kolech čekají zápasy v Trenčíně a Bánovcích (a tady by Šaľa měla získat povinné body). Michalovce se utkají ještě s Porubou a Prešovem (a mohou tak teoreticky nějaký bod ještě ztratit). Oba týmy tak půjdou do utkání zcela jistě naplno a budou se snažit minimálně na 101%, aby právě oni získaly dva body. V posledním kole oba týmy zvítězily (Šaľa porazila Hodonín a Slavie vyhrála nad Olomoucí). Podzimní zápas vyhrála na domácí palubovce Slavie 29:22, když se Šaľe vůbec nepodařil druhý poločas zápasu. Jak toto (doufejme) zajímavé a napínavé utkání dopadne se dozvíme krátce před půl osmou hodinou večerní.


Volný los mají házenkářky: DHK Baník Most

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: Ladislav Nussbauer / https://www.lnfoto.eu/Hazena/201718/

Články sezony 2017/2018 sponzorují