Na 22.kolo MOL Ligy v pátek a sobotu!

Na 22. kolo MOL Ligy se můžeme těšit v pátek a v sobotu. V pátek 16. března jsou na programu dvě utkání a zbývající čtyři zápasy budou odehrány v sobotu 17. března. Poté následuje reprezentační pauza (Česká republika se představí v Plzni, kde hraje kvalifikační zápas s Dánskem o postup na EURO 2018) a na další ligové kolo se můžeme těšit za necelé dva týdny.

pátek 16. března v 17:30 hod.: Iuventa Michalovce – Bánovce nad Bebravou
Prvním pátečním utkáním bude slovenský souboj. Do Michalovců zavítají Bánovce nad Bebravou. V minulém kole oba týmy prohrály. Domácí Iuventa  si připsala již čtvrtou letošní porážku. Tentokrát prohrála na půdě Slávie Praha 27:30. Bánovce prohráli doma s Veselím nad Moravou 29:35. Michalovce sice v letošní sezóně nepodávají tak suverénní výkon jako tomu bylo v předešlých letech, ale je velice nepravděpodobné, že by na domácí půdě zaváhali s nováčkem soutěže. Bánovce v jarní části prokazují zlepšení a všechny své body získali právě z jarních bojů. Iuventa je doma silná, navíc bude chtít odčinit své zaváhání v Praze a před domácím fanoušky se tak bude chtít vytáhnout a bezproblémově získat dva body. I podzimní zápas měla Iuventa zcela jasně ve svých rukách, když na půdě Bánovců zvítězila 36:25.

pátek 16. března v 18:00 hod.: Trenčín - Sokol Poruba
Druhé páteční utkání se odehraje v Trenčíně, který hostí Sokol Porubu. Domácím Trenčínu se letos vůbec nedaří. V tabulce se propadl na poslední třinácté místo, když v letošním ročníku pouze dvakrát zvítězil a sedmnáctkrát prohrál. V minulém kole Trenčín prohrál se Zlínem a to poměrně jasně - 19:32.  Poruba se nachází na sedmém místě a ani tady nemůže panovat nějaká větší spokojenost. Hráčky Poruby dokážou výborně bránit, ale často se trápí v útoku. Navíc ztrácí dva body na čtvrté postupové místo do českého play-off (před nimi Olomouc a Veselí mají o zápas méně). O minulém víkendu Poruba zaváhala na domácí palubovce a pouze remizovala s Hodonínem 18:18, což bylo velkým překvapením. Pokud Poruba přemýšlí o účasti v českém play-off, tak si nesmí dovolit další výpadek. V podzimním zápase se ze dvou bodů, za výhru 24:21, radovaly právě házenkářky z Poruby. V tomto utkání by měly být favoritkami, ale nechme se překvapit, jak a s čím do tohoto souboje vstoupí Trenčín.

sobota 17. března v 15:00 hod.: Duslo Šaľa - DHK Zora Olomouc
Sobotní zápasy odstartují slovensko-českým duelem mezi Šaľou a Olomoucí. Šaľa je na čtvrtém místě a ztrácí jeden bod na třetí Michalovce. Olomouc se nachází na místě šestém a v případě výhry (a zaváhání Veselí) se může posunout na pátou příčku tabulky. Hráčky Šaľy hrály v minulém kole s Prešovem, který rozstřílely rozdílem deseti branek 31:21. Hostující Olomouc měla v minulém kole volný los a tak mohly hráčky zregenerovat a případně i více potrénovat na tento zápas. Podzimní utkání nejtěsnějším možným rozdílem vyhrály házenkářky ze Šaľy, když porazily Olomouc 29:28. Takováto těsná porážka vždy zamrzí a tak lze předpokládat, že hráčky Olomouce budou chtít tuto porážku Šaľe oplatit. Šaľa je na domácí půdě letos silná (prohrála jen s Mostem) a tak je mírným favoritem, ale Olomouc letos dokázala, že umí hrát s každým a dokáže překvapit.

sobota 17. března v 15:00 hod.: Sokol Písek - HC Zlín
V písecké Obloukové hale vyzvou domácí hráčky své soupeřky ze Zlína. Písecké házenkářky se krčí na dvanáctém místě se ziskem pěti bodů. V minulém kole Písek zajížděl do Mostu. Zde hráčky Písku statečně bojovaly a ačkoliv prohrály 24:30, tak předvedly sympatický výkon. Zlín v letošním ročníku také nijak neoslňuje a nachází se na devátém místě. V minulém kole si ale jasně poradil s Trenčínem, když po poločase 17:5 zvítězil 32:19. Podzimní zápas, který se hrál ve Zlíně ovládly právě zlínské házenkářky a přesvědčivě tehdy zvítězily o devět branek 28:19. Kdo se bude radovat ze zisku bodů tentokrát a nebudou-li se body nakonec dělit, na to si musíme počkat až do půl páté odpoledne.

sobota 17. března v 15:00 hod.: HK Hodonín - ŠŠK Prešov
Česko-slovenský duel se odehraje v Hodoníně. Domácí házenkářky hostí Prešov. Nováček letošního ročníku MOL Ligy Hodonín je momentálně na jedenáctém místě. V minulém kole překvapil remízou 18:18, kterou vybojoval v posledních vteřinách, díky sedmimetrovému hodu, na půdě Poruby. A to Hodonín první poločas vyhrál 10:7.  Prešov v minulém kole žádný bod nezískal. Doma prohrál se Šaľou 21:31. I tak ale předvádí prešovský tým sympatické výkony a je černým koněm letošního ročníku. V podzimním utkání Prešov zvítězil o sedm branek 30:23. V tomto duelu by favoritem měly být hostující hráčky, ale věřme, že hodonínské hráčky zápas zamotají a nedají svou kůži (a body) snadno.

sobota 17. března v 17:00 hod.: Veselí nad Moravou – DHK Baník Most
Posledním zápasem tohoto kola bude souboj mezi Veselskými Panenakmi a Černými Anděly. Veselí v minulém kole porazilo Bánovce 35:29 a získalo důležité dva body z hlediska postupu do českého play-off (nyní drží třetí postupovou příčku). Most si na domácí palubovce poradil s Pískem, který porazil 30:24, ale oslnivý zápas to nebyl. Souboj týmů z opačných konců tabulky nebyl vůbec jednoznačný a Most se trápil hlavně v obraně. Podzimní utkání skončilo vítězstvím mosteckých Černých andělů, když porazili Veselí o šest branek 30:24. V jarní části soutěže má Veselí bilanci 3 výhry, 1 remíza a 3 prohry. Baník Most je stoprocentní a zvítězil na jaře osmkrát. Mostecké hráčky jsou na prvním místě s náskokem dvou bodů před Slávií (ta má toto kolo volný los) a pěti bodů před Iuventou Michalovce. Utkání ve Veselí jsou těžká a ani toto nebude jiné. Domácí trenér Hudák své svěřenkyně bude chtít co nejlépe připravit, aby něčím zaskočil nebo překvapil hostující Most. Most chce zvítězit. A pokud touží po zisku interligového titulu (jakože touží), tak si nesmí dovolit zaváhání. Toto velmi zajímavé a doufejme, že i atraktivní utkání bude znát svého vítěze krátce před půl sedmou hodinou večerní.


Volný los mají házenkářky:  DHC Slavia Praha

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: www.dhk-banikmost.cz