MegaMini Liberec 2017 aneb házenkářské naděje znovu pod Ještědem!

Další ročník tradičního turnaje, který ve městě Liberec přivítal malé házenkářské naděje, se i tentokrát nesl ve výborném přátelském a házenkářském duchu! Jak už to v Liberci bývá zvykem, i tentokrát potrápilo pořadatele turnaje počasí. Malý házenkářská potěr to však neodradilo a všichni si turnaj parádně užívali.

Mega Mini Liberec navíc zorganizoval tradiční sbírku, kdy za každý gól se vybraly celkem 2Kč, celková částka poté putovala na pomůcky pro nemocná dvojčata Johana a Florimona. Další možností, jak přispět, bylo vložení libovolné částky do kasičky u občerstvení.

Celkem 24 družstev se ve dnech 16. - 18. 6. utkalo na celkem třech házenkářských hřištích ZŠ Dobiášova, turnaj byl rozdělen do hracího sytému základních skupin a poté nadstavbových skupin o 1. - 16. místo a o 17. - 24. místo. Zápasy o postup do těchto skupin se hrály v pátek a v sobotu, závěrečné zápasy se poté odehrávaly hlavně v neděli.

Tradiční zahájení turnaje kvůli nepřízni počasí proběhlo v místní hale ZŠ Dobiášova, kde se turnaj konal. Po ukončení slavnostního ceremoniálu již nebránilo nic tomu, aby se turnaj rozběhl na plné obrátky.

A právě tady vstupuje se svými postřehy zástupce HNB Kuba Miček, který se turnaje přímo účastnil……

Přijel jsem na místo v pátek večer, trochu unavený z cesty a částečně i trochu promoklý, protože deštník jsme si chytře dal na spod tašky. V tuto dobu již bylo po zápasech a v areálu školy se již poklidně sedělo a diskutovalo o našem milovaném sportu. Všude panovala přátelská atmosféra, nechyběl raut a ani pivo a tradiční grilované speciality. Občerstvení bylo připraveno i pro ty menší účastníky.  Po dlouhé cestě strávené na bagetách to byla celkem příjemná změna.

V sobotu jsme se probudili do zataženého a větrného počasí, které nás uvítalo v druhém turnajovém dni. Na všech třech hřištích byly k vidění opravdu pěkné souboje. Nejen pokyny trenérů, ale také povzbuzování příbuzných a rodičů se neslo po celém areálu, někdy to bylo až tak intenzivní, že se zastavovali i kolemjdoucí pejskaři. :-) Nejenom minižáci z extraligových klubů jako Lovosice, Karviná, Jičín nebo Dukla, ale i z dalších klubů zejména z Čech si turnaj náramně užívali a já jsem často ani nestíhal zaznamenat nádherné herní momenty, kvůli kterým jsem na turnaj přijel. Zajímavé bylo i porovnání v tom, jak jednotlivé kluby pracují s mládeží, a jak si dávají záležet na přípravě možných budoucích házenkářských hvězd.

Chybět samozřejmě nemohl ani doprovodný program. V průběhu dne byla možnost si nechat namalovat obličej anebo zakoupit různé házenkářské věci od firmy Hummel. K večeru byl připraven zábavný program, tentokrát pro ty menší účastníky turnaje.

V neděli, jak již bylo zmíněno, se odehrávaly ty nejdůležitější závěrečné zápasy turnaje. Měl jsem možnost shlédnout semifinálová utkání mezi Duklou Praha a Jičínem a stejně tak, mezi Louny a Chomutovem. Zejména pak semifinále mezi Duklou Praha a Jičínem bylo opravdu pěknou podívanou. Nejen skvělé výkony brankářů na obou stranách, ale i samotný glanc házené na hřišti č. 1 byl oku lahodící. Do finále se nakonec probojoval Jičín a Lokomotiva Louny. Ty se také nakonec staly celkovým vítězem.

Jednoduše a zkráceně, MegaMini Liberec 2017 byl skvělým a parádním turnajem, který nabídl opravdu velkou dávku skvělé házenkářské podívané. Zažil jsem jej kdysi jako hráč a nyní jsem měl možnost poznat tento super turnaj i z pohledu diváka. Odvez jsem si nejen krásné vzpomínky a turnajové triko, ale také nepříjemnou rýmu. :-)

Chtěl bych tímto poděkovat organizátorům za skvělé zorganizování turnaje, perfektní připravenost, za pozvaní na turnaj samotný, ale také za ochotu a vstřícnost! :-)

Oficiální stránky turnaje: MEGA MINI Liberec

KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE:

1. LOKOMOTIVA LOUNY

2. HBC CONTINENTAL JIČÍN

3. HC DUKLA PRAHA

4. HK CHOMUTOV

5. SOKOL VRŠOVICE

6. HCB KARVINÁ

7. TJ JM CHODOV

8. LIBEREC HANDBALL MODŘÍ

9. HK FCC MĚSTO LOVOSICE

10. RADEBEULER HV (Německo)

11. JISKRA ZRUČ NAD SÁZAVOU

12. HÁZENÁ MĚLNÍK I

13. HBC STRAKONICE

14. TJ SOKOL ÚVALY

15. TJ SOKOL BĚLÁ POD BEZDĚZEM

16. TJ SPARTA KUTNÁ HORA

17. TJ NÁCHOD

18. LIBEREC HANDBALL ORANŽOVÍ

19. TJ SLOVAN VARNSDORF

20. HSK TYGŘI ÚSTÍ NAD LABEM

21. TJ ELP JABLONEC NAD NISOU

22. HÁZENÁ MĚLNÍK II

23. TJ SLAVOJ DĚČÍN

24. 1. SC BOHUMÍN 98

 

Zdroj a foto: Kuba Miček