Marek Mičkal, profesionál stojící za volební kampaní týmu Jaroslava Chvalného

S blížícími se volbami a představováním jednotlivých kandidátů dostáváme otázky, kdo stojí za volební mediální prezentací týmu Jaroslava Chvalného. Rozhodli jsme se tedy alespoň okrajově představit člověka, který s týmem úzce spolupracuje, přestože v minulých volbách stál po boku protikandidáta Zdeňka Mičkeho.

Rozhovor s Markem Mičkalem o tom, jak se dostal ke spolupráci s Jaroslavem Chvalným a vysvětlení proč on sám nekandiduje na některý z postů Exekutivy najdete níže.

Marku, v posledních volbách jste byli s Jaroslavem Chvalným v podstatě rivalové, jak jste se tedy dostal ke spolupráci s týmem Jaroslava Chvalného?

S Jardou jsme byli poprvé představeni před dvěma lety na jedné z krajských konferencí a přestože jsem se v té době snažil po boku Zdeňka Mičkeho udělat vše pro úspěch našeho týmu, s Jardou jako prezidentským protikandidátem jsme pravidelně při čekání, až na nás přijde řada a budeme se moci na krajských konferencích představit, společně seděli u jednoho stolu a přátelsky diskutovali o házené. Následně přišel neúspěch obou týmů na volební konferenci v Olomouci a v okamžiku, kdy jsem se plný frustrace a hořkosti z porážky vracel zpět do Prahy, mi zazvonil telefon. Volal Jarda s nabídkou, zda bych mu pomohl s PR a marketingem Prague handball cupu. A přestože do jeho začátku zbýval cca měsíc, kývnul jsem a letos již máme za sebou třetí společně zvládnutý ročník. Tenkrát jsme přišli s konceptem Prague handball TV, začali v mnohem větším rozsahu využívat sociální média a připravovat videoobsah tvořený samotnými účastníky turnaje. A podle každoročně rostoucího počtu zúčastněných týmů věřím, že i tento projekt se na tomto trendu alespoň nepatrně podílí.

Ve chvíli, kdy jsem zaznamenal Jardovu kandidaturu, jsem mu obratem vyjádřil uznání, že do toho našel odvahu znovu jít. A poté, co jsme společně během několika večerů diskutovali, jak to celé uchopit, jsem mu slíbil podporu i v této oblasti.

Proč nejste oficiální součástí týmu s ambicí kandidovat na jednu z volených pozic v Exekutivě?

Již druhým rokem pracuji v zahraničí a nemám tudíž možnost být fyzicky přítomen v ČR, když by to bylo potřeba. Navíc nedokážu na daném projektu pracovat jen z části a sám bych měl výčitky svědomí, že neodvádím to, co bych chtěl a ostatní očekávají. Řadu věcí je možné realizovat na dálku. Proto se snažím Jardův tým podporovat v rozsahu, který mi to umožňuje. Postavit webové stránky, naplnit je texty, zřídit a spravovat facebookový profil a následně třeba spolupracovat na přípravě prezentací jednotlivých členů. Ale fungovat jako platný člen Exekutivy rozhodně vyžaduje osobní přítomnost. Každopádně pokud by naše společné snažení v rámci těchto voleb dopadlo úspěšně, budu i nadále s týmem úzce spolupracovat a poskytovat mu své zkušenosti z oblasti PR a marketingu.

Minulé volby byly pro vás i Jaroslava Chvalného zklamáním. S nabídkou ke spolupráci za vámi tenkrát asi nikdo ze zvoleného týmu nepřišel, nebo ano?

Osloven jsem byl, dokonce přímo na konferenci Radkem Bendlem, následně pak i Danem Novotným. S oběma jsem v minulosti hrál v jednom týmu, ale v danou chvíli jsem si nedokázal představit jejich nabídku přijmout. Jsem týmový hráč a potřebuji mít kolem sebe lidi, o které se můžu opřít. A v tom jsem si tenkrát nebyl jistý. Jsem rád, že jsem dal na svou intuici.

Již před dvěma lety jsem na všech konferencích prezentoval, že házená mi za těch 25 aktivních let dala strašně moc - schopnost prosadit se v týmu, vzít na sebe zodpovědnost, když je to potřeba, ostré lokty, neuhnout před úderem, nenávidět prohry. Byl jsem vždy pyšný na to, že jsem házenkář. Aktuální podpora Jardova týmu a jeho další podpora po případném zvolení je alespoň to minimální, co pro házenou můžu v aktuální situaci udělat.

 

Autor: Hana Kaczkowská/HNB

Foto: Osobní archiv Marka Mičkala