Kynžvartský pohár 2017 uzavřel brány

Nejsem spisovatel a neumím psát ani básničky. Troufám si jednou za čas napsat krátký článek o tom, jak se nám daří a co je u nás nového, ale zdaleka moje texty nedosahují kvalit novináře. Jsem laik, co píše srdcem o tom, jak prožívá svůj sen! Náš společný sen!

Házená je moje srdcová záležitost asi tak od sedmi let věku. Asfaltové hřiště v Kynžvartu se stalo mým druhým domovem, strejda Prokeš mým velkým vzorem. A i když jsem časem místo vyměnila, díky touze po tom být stále výš, osud tomu chtěl a přišla doba, ten správný čas, na to vrátit se domů! A tady teprve prožívám svůj velký sen! Kam se podívám, vidím házenkářku, každé dítě školou povinné v širokém okolí ví co je to házená a ví, že je to velká zábava. Co víc si přát?

Něco by tu přeci jen bylo….! Dostat sem k nám na západ co nejvíc těch ostatních z Čech a Moravy, aby poznali, co tady máme za poklad! Tohle už ale není jenom sen! Kynžvartský pohár – Memoriál Milana Prokeše 2017 dokázal za posledních několik let na závěr sezony strhnout pozornost zejména na sebe a přilákat tak téměř čtyři desítky družstev, kteří se hlásí o účast dlouho před termínem. Při čtyřicátém ročníku jsme oslavovali krásné kulaté výročí ve velkém s tím, že další rok trochu polevíme. Nepolevili jsme! Laťku vysoce postavenou jsem o rok dál poponesli ve stejné výšce a letos si troufám říct, jsme ji posunuli ještě o něco výš! Důkazem jsou například nemalé investice do vybudování třetího hracího hřiště, ale také velmi kladné ohlasy po návratu účastníků turnaje domů. A to je to co nás žene dál a díky čemu prostě nemůžeme usnout na vavřínech! Celá akce je velmi náročná na organizaci, přináší sebou nemalé finanční zatížení, vyžaduje si spoustu času těch, co turnaj připravují a navíc jsme hodně závislý na počasí. Mám ale pocit, že nás nic nezastaví! Řídíme se srdcem, myslíme hlavou a všechno děláme pro přesvědčení, že je to pro děti, pro které je sport nejlepším životním průvodcem!

Každý rok se to opakuje a musí to přijít i letos, vlastně tohle mě být možná první odstavec mého textu. Protože absolutně největší poděkování patří všem dobrovolníkům, kteří se na běhu turnaje podíleli. Věřte nebo ne, ale na našem malém městě a jeho okolí se najde víc jak 70 ochotných dospěláků, kteří ve stejnou chvíli hodí za hlavu práci, povinnosti a svůj volný čas a jdou zapisovat goly, uklízet záchody, obsluhovat kohokoliv kdo má žízeň a hlad, fotografovat, ošetřovat šrámy a rány, které sebou boj o vítězství občas přináší a prostě zapojí své síly, aby vše hladce proběhlo a každému se u nás líbilo. Všem na tom záleží a všichni táhnou za jeden provaz. Speciální obdiv míří směrem do školní kuchyně ZŠ Lázně Kynžvart, kde na pokraji svých sil, ale s úsměvem a gracií, dokázali denně uvařit kolem 600 snídaní, obědů a večeří. Bez Vás by to nešlo a my si toho moc vážíme! V neposlední řadě děkujeme všem partnerům a sponzorům turnaje, kterých bylo opravdu hodně a jejich prezentaci najdete na webových stránkách našeho házenkářského oddílu ZDE.

XLII. Kynžvartský pohár – III. Memoriál Milana Prokeše je pouhých několik dní minulostí a organizátoři mají první přihlášená družstva na rok 2018! Takže jedeme dál! Trenérské řady se nám pro házenkářský ročník 2017/2018 opět rozrostli, Lázeňská školní liga naváže na svůj úspěšný první ročník a počty házenkářek se určitě zase o něco zvětší. Chystáme Příměstský tábor, účast na závodu Challenge 360, letní soustředění a po prázdninách hurá za dalšími zkušenostmi. Držte nám palce a buďte s námi!

A na závěr ještě krátce k výsledkům XLII. Kynžvartský pohár – III. Memoriál Milana Prokeše. V kategorii minižaček se z celkového prvenství radovala děvčata ze Sokolu Písek, následováni Strakonicemi a Háčkem Veselí. Mezi mladšími žačkami kraloval tým ze Strakonic, který na stupně vítězů doprovázela družstva Písku a Háje Praha. V nejstarší kategorii dominovala parta Baníku Most, která ve vyrovnaném finálovém utkání udolala družstvo Háje Praha o dvě branky. V boji o třetí místo porazila Velká nad Veličkou celek Žirovnice. Konečné kompletní výsledky včetně možnosti průběžného on-line sledování jsou k dispozici ZDE. Všem zúčastněným gratulujeme a věříme, že nejen naše krásné medaile Vám budou nezapomenutelnou vzpomínkou na KYP 2017!

 

Autor článku: Daniela Radová