KANDIDÁT NA PREZIDENTA ČSH - ZDENĚK MIČKE

Mimořádná volební konference ČSH se blíží. Jak už jsme na našich stránkách avizovali, chceme na HNB poskytnout stejný prostor všem kandidátům vstupujícím do předčasných voleb, kteří o to projeví zájem. Dalším představeným kandidátem je kandidát na post prezidenta ČSH - Ing. Zdeněk Mičke.

 

Kandidát na post prezidenta ČSH: Ing. Zdeněk Mičke, narozen 15.10. 1959 v Praze. 

Zdeněk Mičke je členem Českého svazu házené od roku 1971 a v současné době má individuální členství, není tedy členem žádného konkrétního klubu. S házenou začínal ve školním věku pod vedením Václava Síče, přes dorosteneckou ligu a zahraniční angažmá završil svoji hráčskou kariéru v roce 2000 v extraligovém Jičíně. 

Sportovně - manažerská činnost pana Mičkeho: 

  • v letech 1990-1991, provozní manažer sportovních zařízení AC Sparta Praha,
  • následně absolvoval zahraniční angažmá v Lucembursku,
  • od roku 2001 do roku 2015 vykonával funkci vedoucího mládežnických reprezentačních družstev ČR (dorostenky, juniorky, dorostenci a junioři),
  • manažersky, nebo jako sportovní ředitel, pomáhal v oddílech Sparty, Jičína, DHK Olomouc a Dukly Praha,
  • v letech 2001 – 2012 pořádal 12. ročníků mezinárodního turnaje mládežnických reprezentací pod názvem „ Industrial Cup“,
  • pořadatelsky se podílel na kvalifikacích ME a MS v mládežnických kategoriích a školení rozhodčích EHF.

 

Pane Mičke, kandidujete na post prezidenta ČSH, jak těžké bylo rozhodování?

Takovéto rozhodnutí je vždy velmi těžké, pokud k tomu přistupujete s plnou odpovědností. Jsem si plně vědom toho, že to zásadním způsobem ovlivní můj soukromý i pracovní život.

Co byl prvotní impulz k tomu, začít přemýšlet o kandidatuře? 

Již v minulosti jsem se rozhodoval, že budu kandidovat, ale nakonec jsem tak neučinil. Celé dění ve vedení házené sleduji již řadu let. Některé moje připomínky a kritiky se podařilo za ta léta prosadit. V okamžiku, kdy došlo na konferenci ke zveřejnění požadavku na svolání mimořádné volební konference, mi volala řada lidí, kteří se mne snažili přesvědčit, abych kandidaturu tentokrát přijal. Také z tohoto důvodu cítím podporu napříč naším hnutím. Hlavním důvodem kandidatury byla ale skutečnost, že se neobjevil žádný jiný kandidát, který by nebyl spojen ať už s minulým, nebo současným vedením ČSH.

Pokud byste ve volbě uspěl, vyměníte rodinu, své koníčky a klid na práci za období stresu, proč? 

Jelikož mám dva malé syny, kteří hrají házenou, vnímám náš sport i z pozice rodiče. Moje děti jsou čtvrtou házenkářskou generací a celý náš rodinný život se tak točí hlavně kolem házené. V případě mého zvolení bych práci ve vedení svazu nepovažoval za období stresu, ale spíše za období pomoci házené tím nejlepším způsobem.

Vnímáte Vaši kandidaturu jako novou výzvu, anebo to berete jako pomoc sportu, na kterém Vám záleží a ve kterém se již dlouho pohybujete? 

Jak jsem již říkal, házená mne provází celým mým životem. Snažil jsem se vždy házené pomáhat a to na všech úrovních. Nejen reprezentační a klubové, ale zejména v oblasti mládeže. Vnímám to zároveň jako novou výzvu, možná spíše příležitost, tuto moji celoživotní pomoc a podporu zásadním způsobem rozvinout.

Možná trochu nepříjemná otázka, ale máme podobnou pro každého kandidáta. V širším házenkářském hnutí nejste tak moc známý jako ostatní kandidáti, a o to víc je možná pro vaší kandidaturu nepříjemné, že se o vás začínají šířit nepodložené negativní informace. Nebojíte se, že by Vám to mohlo právě před volbami uškodit a myslíte si, že jde o nějakou předvolební hru? 

Bohužel se někteří lidé již snížili k cílené negativní lživé kampani, někdy i na hranici podání trestního oznámení. Nemám to rád, ale je to bohužel trend naší současné společnosti. Je těžké se proti tomu bránit, čím větší podporu budeme získávat, budou jejich útoky zřejmě větší. TO, ŽE JSEM SE ROZHODL KANDIDOVAT, je důkazem toho, že mám čisté svědomí, což se dá snadno dokázat. 

V celé házené máme mnoho odborníků a zkušených pracovníků.  Ale poměrně málo lidí, kteří jsou ochotni se zapojit do práce na svazové úrovni, a tyto negativní praktiky mohou mnohé z nich odradit. Doporučoval bych proto ukončit takové osočování jednotlivých kandidátů a po volbách sjednotit síly na podporu házené jako celku.

Představíte nám svou vizi a spolupracovníky k vedení ČSH? 

V tuto chvíli prozradím dva nejbližší spolupracovníky, jsou jimi Marek Mičkal a Jaroslav Hudeček. Ostatní členy a naši vizi zveřejníme na lednových krajských konferencích.

  • MAREK MIČKAL - 12 let marketingový ředitel Tipsportu, nyní ředitel Victoria Tip, s  kontakty na TV, ostatní média i významné partnery.
  • Jaroslav HUDEČEK - dlouholetý úspěšný trenér a osobnost našeho házenkářského hnutí.

 

Děkuji za rozhovor. Přeji Vám, a vlastně celé házenkářské komunitě, aby předvolební kampaně probíhaly v rámci fair play a z voleb vyšel tým, který českou házenou postaví na nohy. Hodně štěstí. 

Exekutiva ČSH stanovila termín konání volební konference na 6. února 2016. Věškeré informace k nadcházejícám únorovým volbám najdete na oficiálních webových stránkách ČSH zde.

 
Do nové Exekutivy ČSH se budou volit její členové v následující struktuře funkcí:
 
  • prezident ČSH
  • 2 členové Exekutivy ČSH (bez určení primární oblasti odpovědnosti)
  • člen Exekutivy - předseda komise mládeže
  • člen Exekutivy - předseda trenérsko-metodické komise
  • člen Exekutivy - předseda soutěžní komise
  • člen Exekutivy - předseda komise rozhodčích
  • člen Exekutivy - předseda reprezentační komise
  • člen Exekutivy - předseda legislativní komise.
 
Autor: HNB