Interligové týmy prověřil švédský Kristianstad

V rámci předsezóní přípravy se v Liberci a sportovním areálu SAB Břve představila bývalá hráčka Černých Andělů, a v současné době nová posila švédského Kristianstadu Martina Weisenbilderová. Do Čech se švédským týmem zavítala i česká seniorská reprezentantka Martina Crhová alias Cržka, která se v současné době připravuje na nejkrásnější ženskou roli, roli maminky a je nutno dodat, že Martině těhotenství opravdu moc sluší. :-)
Ve čtvrtek 13. 8. 2015 se v Liberci hrál přípravný zápas Slavia Praha vs. Kristianstad, ve kterém zaslouženě zvítězili hosté ze Švédska, za které hned šestkrát skórovala právě Weisenbilderová. (Bylo vidět, že Martina má hru svých bývalých protihráček z WHIL dobře načtenou.) Je však nutno podotknout, že obě družstva šla do zápasu z plného zatížení, a i přesto se hrála slušná házená. První poločas byl vyrovnaný a skóre se přelévalo z jedné na druhou stranu. Ve druhém poločase Slavia nezachytila nástup soupeře, který ve skóre utekl a v 11. minutě už vedl 22:14. Šlo o zápas přípravný a tak trenéři pochopitelně na palubovce vystřídaly všechny hráčky obou týmů.
 
Slavia Praha vs. Kristianstad 25:30 (11:12)
Nejvíce branek v utkání za pražskou Slavii : Pokorná 6, Kordovská 4, Stellnerová 3, Plasová 3.
Nejvíce branek v utkání za Kristianstad: Weisenbilderová 6, Johanson 6, Stevic 5, Runtqvist 5, Jonsson 5.
 
V pátek 14. 8. 2015 na palubovku haly SAB zavítal nováček interligové soutěže WHIL, tým HC Plzeň, který se švédským Kristianstadem také sehrál jeden přípravný zápas, ve kterém bylo od prvních minut vidět, kdo bude tahat za delší konec lana. Ze strany českého nováčka byl znát velký respekt k soupeřkám, které byly ve všech směrech jednoznačně lepším družstvem. Přípravný zápas s takhle silným soupeřem však dal ženám HC Plzeň mnoho zkušeností, ze kterých bude možné čerpat v nadcházející interligové sezóně.
 
Kristianstad vs. HC Plzen 33:18 ( 18:9 )
Nejvíce branek v utkání za HC Plzeň: Drozdová 6, Sedláčková 4, Bubeníková 4.
Nejvíce branek v utkání za Kristianstad: Johasson 7, Rutquist 7, Weisebilderová 3, Johansson 3, Cleve 3.
 
Třetím českým interligovým týmem, který porovnal síly se Švédkami byl v sobotu 15. 8. TJ Sokol Písek. Od  začátku zápasu byl švédský Kristianstad lepším družstvem, v 9 minutě vedl již 6:0 a to neproměnil další vyložené šance. Poté se hráčky Písku osmělily a zbylých 21. minut skončilo na branky nerozhodně 8:8. Poločasový výsledek (14:8) napovídal tomu, že se Písek dokázal vrátit do hry. Poměr druhého poločasu (22:10) byl bohužel už jednoznačnou záležitostí švédského Kristianstadu, který zvítězil konečným rozdílem osmnácti branek. 
 
Kristianstad - Sokol Písek  36:18 (14:08)
Nejvíce branek v utkání za Kristianstad:  Rutqvist 10, Torkvist 5,  Birbeg 4 ,Weisenbilderová 4.
Nejvíce branek v utkání za Písek: Konigová 6, Bullová 4, Svorodová 3.
 
Foto FB profily týmů a Robert Grim - Více fotografií najdete zde: www.facebook.com/pages/Czecho-Slovakia-Handball-Photos/770537723005716