Český delegát a rozhodčí v nominaci pro mužské EURO 2016

Jak již bývá zvykem, pořádá Evropská házenkářská federace každý rok koncem prázdnin seminář rozhodčích a delegátů, se kterými se počítá pro řízení nadcházející seniorské vrcholné akce. V lednu nás čeká mužské EURO v Polsku, a mezi účastníky vídeňského semináře nebudou chybět ani naši zástupci, delegát Jiří Konečný a rozhodčí Václav Horáček a Jiří Novotný.

Již tradičně probíhá společný kurz rozhodčích a delegátů poslední srpnový víkend v centrále EHF ve Vídni.

Od dnešního odpoledne až do nedělního odpoledne se budou účastníci věnovat prezentacím a diskuzím, týkajících se pravidel, povinností rozhodčích a delegátů, legislativy související s mistrovstvím Evropy, mentální a fyzické přípravy atd.

Rozhodčí a delegáty čeká tradičně také písemné testování a nebude chybět i fyzické testování rozhodčích již klasickým testem (shuttle-run test) s průběžným odběrem krve a vyhodnocením laktátů.

Oproti několika minulým seminářům, kde se účastnili pravidelně naši rozhodčí, je skvělou zprávou, že se do nominace dostal i náš delegát, pan Jiří Konečný.

Nominace delegátů pro EURO 2016:

Hausleitner (AUT) Sotiris Migas (GRE)
Antoniou (CYP) Andorka (HUN)
Konecny (CZE) Nachevski (MKD)
La Cour (DEN) Baum (POL)
Arponen (FIN) Coelho (POR)
Gremmel (GER) Djurkovic (SRB)
Konopliastiy (UKR)  

 

Nominace rozhodčích pro EURO 2016:

Rozhodčích je na seminář ve Vídni nominováno 14 dvojic, z nichž se turnaje v Polsku zúčastní o dvě méně. Konečná jména dvanácti nominovaných vzejdou právě z výsledků semináře ve Vídni zhruba do měsíce po semináři.

Gousko / Repkin (BLR) Stolarovs / Licis / (LAT)
Gubica / Milosevic (CRO) Mazeika / Gatelis / (LTU)
Horacek/ Novotny (CZE) Nachevski / Nikolov / (MKD)
Gjeding / Hansen (DEN) Leszczynski / Piechota / (POL)
Raluy / Sabroso / (ESP) Santos / Fonseca / (POR)
Pichon / Reveret / (FRA) Stark / Stefan (ROU)
Geipel / Helbig / (GER) Johansson / Kliko (SWE)

Našim zástupcům přejeme, aby jim seminář vyšel dle představ, zvládli testování a budeme se na ně těšit v lednu na EURU 2016 v Polsku.

Autor: HNB