Češi pískají finále MS - Katar vs. Francie

Doslova ohromující zpráva přišla dnes ráno z katarského Doha, kde se koná světový šampionát mužů 2015. Českým mezinárodním arbitrům Václavu Horáčkovi a Jiřímu Novotnému se splnil další z jejich profesních snů. Po účasti na Olympiádě a několikanásobné účasti na evropských i světových šampionátech si čeští sudí připisují další ze sportovních úspěchů své kariéry, a to, nominaci na finálový zápas MS 2015 - Katar vs. Francie. 

Finálový zápas Katar vs. Francie můžete sledovat na televizních obrazovkách stanice Sport 1 i na internetu. Čeští rozhodčí budou mít dnes těžkou roli, bude potřeba pevných nervů, aby ustáti tlakům ze stran házenkářské veřejnosti (spekulace o úplatnosti rozhodčích a koupeném šampionátu), a také ze strany katarských fanoušků ve vyprodané hale Lusail!

 
DRŽTE VŠICHNI PALCE, NEBUDE TO VŮBEC LEHKÉ UTKÁNÍ, HODNĚ ŠTĚSTÍ PÁNOVÉ! 

 

Prostřednictvím HNB o našich rozhodčích a jejich cestě šampionátem informujeme pravidelně, proto vás neochudíme ani o rozhovor, který po finálovém zápase s dvojicí sudích zprostředkuje zástupce našich stránek přímo v Kataru. Těšte se na článek Lucky Kantůrkové. 

Cesta šampionátem: 

  • Finále - Katar vs. Francie
  • O 7. místo - Německo vs. Slovinsko
  • Čtvrtfinále - Francie vs. Slovinsko
  • Bělorusko vs. Katar 
  • Makedonie vs Chorvatsko
  • Argentina vs. Polsko
  • Německo vs. Egypt
  • Španělsko vs. Bělorusko

 

V dnešním závěrečném souboji o nablýskaný titul světových šampionů, který bude řídit česká dvojice sudích Václav Horáček a Jiří Novotný, svedou v exotické destinaci atraktivní bitvu házenkáři z oblasti Perského zálivu proti doposud neporaženým házenkářům země galského kohouta!   

 

Dvojnásobní olympijští vítězové z Francie si pod vedením legendárního trenéra Onesty zajistili postup do vysněného finále vítězstvím nad obhájci světového titulu ze Španělska. Naturalizovaní Katařané pak porazili před divácky nabitou arénou šestý tým z posledního mistrovství Evropy házené mužů, tedy Polsko.     

 

Katařané měli již od pátečního dne jistotu, že jako první mimoevropský celek v historii vybojují medaili na světovém šampionátu! Pokud francouzský stroj na medaile přezdívaný "Les Experts" porazí ve finále Katar, získá páté zlato a osamostatní se v čele medailové tabulky! 

 

Vítěz letošního světového šampionátu se přímo kvalifikuje na olympijské hry v Riu de Janeiru 2016 a na mistrovství světa 2017.  

 

Zápas můžete sledovat také prostřednictvím psaného online přenosu na www.onlajny.cz , kterým vás provedou Martin Petřek a Josef Cestr.

 
 
 
 
Foto: Lucie Kantůrková