14. kolo ovládla Litovel, Velká Bystřice, Jičín B a Legata Hustopeče

Výsledky 14. kola druhé nejvyšší házenkářské soutěže mužů pořadím v tabulce nezamíchaly. Po zaváhání Chodova, který na domácí půdě podlehl dvoubrankovým rozdílem Jičínu B si svou pozici lídra pojistil Tatran Litovel, když doma vysokým rozdílem šestnácti branek porazil Náchod. Po sedmibrankové domácí výhře si připsala body také Velká Bystřice, té po čtrnáctém kole s 10 body patří průběžné 6 místo. Senzaci nedopustili ani házenkáři Legaty Hustopeče, kteří mají na svém kontě 16 bodů a průběžné třetí místo. Na chvostu tabulky se trápí se 3 body Dvůr Králové a Zlín.

Volný los měla Bystřice pod Hostýnem a Sokol Vršovice.

Souhrn 14. kola: 

Tatran Litovel – Náchod  36 : 20  (20 : 7)

Nejvíce branek: Šuba Marek 7, Hrbček Petr 5, Schmalz Jakub 5 - Hrachový Jan 8/1, Hejzlar Martin 4, Kosinka Jan 3/1. Sedmimetrové hody: 0/0 – 2/2. Vyloučení: 4 – 4. Rozhodčí: Karolína Pavelová, Tomáš Suchánek. Diváci: 215.

Ivo Vávra. Trenér Tatranu Litovel: „Ve druhém domácím utkání jarní části ligy jsme přivítali Náchod. I přes vysoké vítězství na podzim v Náchodě jsme zůstávali pokorní a kvalitně se na soupeře připravovali. A to se nám bezezbytku vyplatilo. Od prvních minut jsme soupeře vůbec k ničemu nepustili a v 15. minutě vedli již 11:2. Toto se opět ukázalo jako rozhodující faktor utkání. Nakonec jasné vítězství rozdílem šestnácti branek. Zařazujeme úspěšně do hry nové prvky jak v obrané, tak útočné činnosti, a to se nám vyplácí. Jsem spokojen také s postupně zapojujícími se dorostenci, kteří v takovýchto utkáních dostávají hodně prostoru. Celý tým zaslouží pochvalu, plní připravené věci s přehledem, a tak nálada v týmu je dobrá. Musíme nadále v přípravě pracovat naplno, abychom splnili náš cíl, kterým je návrat do naší nejvyšší soutěže.

Bohužel nyní místo běžného herního rytmu máme v sezoně 36 dní pauzu!!!!!! Opravdu bych chtěl pohovořit s autorem tohoto nesmyslu…..“

Jaromír Bílý, trenér Náchodu: „Přijeli jsme s tím, že nás nečeká vůbec lehké utkání, víme, že Litovel má své kvality a chce se vrátit do Extraligy a zcela zaslouženě ligu vede. My jsme přijeli oslabeni, protože nám řada hráčů dnes chybí z různých důvodů. Úvod byl z naší strany strašný, nevěděli jsme, co na vysunutou obranu domácích hrát, málokdo to v lize hraje, běžně na to netrénujeme. Ale pak bylo několik dobrých pasáží. Ačkoliv jsme vysoko prohráli, parádně zachytal brankář Jarda Klesl, takhle jsem ho dlouho neviděl chytat. Kluci z Litovle ho možná trochu podcenili a rozchytali ho a místy je dokázal i pěkně potrápit. V lize jdeme zápas od zápasu, chceme se umístit tak, aby se nám vyhnul sestup, kdyby sestupovaly 2 celky, i když v letošní lize asi ani nikdo sestupovat nebude.

Určitě chceme bodovat doma, čekají nás Vršovice, Jičín B a Velká Bystřice, to jsou celky přibližně na naší bodové úrovni. Rádi bychom bodali i ve Zlíně.“

Velká Bystřice - HC Zlín  29 : 22  (16 : 12)

Nejvíce branek: Tkadleček Dominik 7/4, Prošvic Tomáš 4, Mráz Tomáš 4, Wolf Petr 4 - Vavrys Ondřej 5, Šáš Jan 4, Fabík Vlastimil 4. Sedmimetrové hody: 4 – 0. Vyloučení: 2 -5. Rozhodčí: David Šlezingr, Jiří Špunar. Diváci: 175.

Tomáš Černíček, trenér Velké Bystřice: „První poločas byl až do 26. minuty velmi vyrovnaný, teprve v jeho závěru jsme odskočili ve skóre na rozdíl čtyř branek. Po přestávce padaly nejprve góly rovnoměrně na obou stranách, až mezi 42. a 47. minutou jsme navýšili náskok na 7 gólů a tím jsme prakticky rozhodli o našem vítězství. Hosté přivezli mladý bojovný tým a nebylo vůbec snadné je přehrát. Nám oproti minulému týdnu daleko lépe pracovala obrana. V útočné činnosti jsme se snažili v průběhu celého utkání o rychlý přechod a v případě postupného útoku o realizaci nacvičených kombinací. Bohužel často nás brzdilo neproměňování vyložených střeleckých příležitostí. Myslím si, že naše vítězství bylo zasloužené a všichni naši hráči na něm měli svůj podíl.“

TJ JM Chodov - Jičín B  22 : 24  (12 : 9)

Nejvíce branek: Šafář Ivo 6/1, Hanzl Vojtěch 5/1 - Dvořák Vojtěch 4/2, Groh Jiří 4, Bíšek Petr 3/1, Drbohlav Petr 3, Miľko Martin 3, Herzán Filip. Sedmimetrové hody: 2/2 – 4/4. Vyloučení: 1 - 4.Rozhodčí: Filip Barták, Jiří Větrovský. Diváci: 80.

Dvůr Králové - Házená L.Hustopeče  19 : 26  (11 : 9)

Nejvíce branek: Voňka Petr 6, Picha Lukáš 5/1, Hracha Karel 3/1 - Adam Michal 8, Mrnuštík Pavel 5/1, Semerád David 4. Sedmimetrové hody: 2/2 – 1/1. Vyloučení: 3 - 3. Rozhodčí: Bohumil Brůna, Libor Skružný. Diváci: 150.

 

Program 15. kola 1. ligy mužů:

  • 18.3. 11:00  HK Bystřice p.H. - Chodov       
  • 18.3. 11:00  Házená L.Hustopeče - S.Vršovice      
  • 18.3. 17:00  Jičín B - Velká Bystřice
  • 18.3. 17:00  HC Zlín - Dvůr Králové

 

Zdroj: HNB

Foto: Tatran Litovel, TJ JM Chodov/Robet Grim

 

Články ročníku 2017/2018 sponzorují