12.kolo MOL Ligy začíná předehrávkou ve středu a končí v neděli

Po téměř sedmitýdenní pauze je na programu 12.kolo MOL Ligy. To začíná netradičně již ve středu a končí v neděli. Díky účasti Baníku Most v jarní částí Poháru EHF bude následujících šest kol začínat vždy středeční předehrávkou mosteckého týmu. Dvanácté a třinácté kolo patří ještě do podzimní části soutěže.

středa 3. ledna v 18:00 hod.: Zora Olomouc – DHK Baník Most
Prvním zápasem 12.kola MOL Ligy bude souboj mezi Zorou Olomouc a DHK Baníkem Most. Baník v soutěži vede suverénně (8V:1R:1P) a patří mu první místo v tabulce. Olomouc se nachází na osmém místě (5V:2R:3P). Most zvítězil v Českém poháru žen. Hráčky hrají v obrovské pohodě a před prvním jarním zápasem Poháru EHF (se švédským H 65 Höörs) si jistě budou chtít připsat i body v domácí soutěži. Most přes zimu posílil svůj tým a má k dispozici tři nové hráčky - Michaelu Janouškovou, Katarínu Kostelnou a Kristýnu Opátovou. Nechme se překvapit, co Olomouc přes zimní přestávku na své soupeřky vymyslela a jestli bude mosteckému týmu zdárně vzdorovat.

pátek 5. ledna v 17:30 hod.: Iuventa Michalovce - Sokol Poruba
Jediná zápas hraný v pátek se uskuteční v Chemkostav aréně v Michalovcích. Domácí Iuventa bude o body bojovat s ostravskými házenkářkami ze Sokola Poruba. Hráčky Iuventy jsou na druhém místě (8V:0R:2P) a doma dlouhou dobu neprohrály. Poruba se nachází na sedmém místě (5V:2R:4P). Na hřištích soupeře se jí celkem daří a vítězí. Ve Final4 Českého poháru žen porubské hráčky nedokázaly obhájit svůj loňský triumf a skončily na čtvrtém místě. Toto své zaváhání budou chtít jistojistě odčinit. Příležitost k tomu budou mít v tomto zápase. Zda se jim povede urvat bod/body proti Michalovcům zjistíme v pátek kolem 19 hodiny.

sobota 6. ledna v 15:00 hod.: Veselí nad Moravou – ŠŠK Prešov
Sobotní první zápas se odehraje ve Veselí nad Moravou. Domácí hráčky přivítají své kolegyně z Prešova. Veselí je v tabulce na šestém místě (6V:1:R:3P) a Prešov obsadil čtvrté místo (7V:1R:2P). Oba týmy od sebe dělí pouhé 2 body. Veselské Panenky obsadily v o víkendu hraném Českém poháru žen 3.místo, když porazily hráčky Poruby. Nabuzeny touto výhrou budou chtít doma jistě porazit Prešov a získat oba dva body.


sobota 6. ledna v 18:00 hod.: Duslo Šaľa - Trenčín
Druhým zápasem je souboj dvou slovenským týmů. Duslo Šaľa je momentálně na pátém místě (7V:0R:3P) a jejich soupeřky z Trenčína jsou na místě dvanáctém (1V:0R:9P). V tomto utkání je jasným favoritem domácí tým, který zcela jistě bude chtít svým fanouškům nabídnout skvělou podívanou a zisk dvou bodů. Hráčky Trenčína v podzimní části předváděly sympatické výkony, ale jen ty na body nestačily. Navíc Trenčín oslabil (dvě hráčky přestoupily do Mostu).

neděle 7. ledna v 17:00 hod.: Sokol Písek - HK Hodonín
Nedělní odpoledne má na programu souboj mezi Pískem a Hodonínem. V Obloukové hale budou proti sobě bojovat týmy, které se nachází ve spodní části tabulky. Písek je na jedenáctém místě (1V:1R:8P) a Hodonín je na desátém místě (2V:0:R:8P). V tabulce je od sebe dělí pouhý bod. Toto utkání bude patrně velmi vyrovnané. Mírným favoritem by mohl být domácí tým, který bude hrát před svými fanoušky.

neděle 7. ledna v 17:00 hod.: DHC Slavia Praha - Bánovce nad Bebravou
Posledním zápasem 12. kola MOL Ligy je česko-slovenský duel. Slávie přivítá v pražském Edenu Bánovce nad Bebravou. Tým, který v soutěži ještě nevyhrál. Slávie se nachází na třetím místě (8V:0R:2P) a Bánovce na posledním třináctém místě (0V:0R:10P). V tomto utkání je domácí celek zcela jasným favoritem a nic víc, než zisk dvou bodů nepřipadá v úvahu. Hosté přes zimu posílili, ale zkušený slávistický tým si s Bánovci jistě poradí a upevní si tak svou pozici v tabulce.



Volný los mají házenkářky:  HC Zlín.

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: FB Stanislav Hladík - sportovní fotograf