Ženské EURO losovala Martina Crhová

Ve švédském Kristianstadu dnes proběhlo losování kvalifikačních skupin, ve kterých budou bojovat ženské národní týmy o účast na mistrovství Evropy. K překvapení všech českých fanoušků byla k losu přizvána česká reprezentantka hájící barvy švédského Kristianstadu, Martina Crhová, kterou jsme bezprostředně po ukončení losu pro fanoušky HNB vyzpovídali. 

 

 

Martino, jak ses vůbec dostala k losování ženského ME? Pro nás v Česku to bylo celkem překvapení. 

"Asi před měsícem mě oslovili prostřednictvím našeho klubu, jestli bych nechtěla jít losovat, jako zástupce místního klubu a reprezentantka ČR. Skoro jsem tomu nevěřila, byla to pro mne veliká čest." 

 

Jaká byla příprava před losem?

"Před losováním jsem byla seznámena s lidmi, se kterými budu spolupracovat a s průběhem akce. Vše proběhlo ve velmi přátelské atmosféře, takže nervozita opadla celkem rychle. Doufám, že jsem obstála důstojně."    

 

Los je prestižní záležitost, potkala jsi někoho známého, důležitého? 

"Potkala jsem spoustu zajímavých lidí z okolí švédské házené a představitelů EHF. S některými jsem mohla krátce mluvit. Bylo příjemné, že se s vámi baví lidé 'ze shora' , kteří asi ani neví, kdo jste a přesto se cítíte v pohodě." 

 

 

Vraťme se k losu. Jsi česká reprezentantka, jak si spokojená s vaší skupinou?

"Je těžké říci, jak moc jsme spokojeni. Ukrajina bude určitě velký oříšek, ale zase Srbsko je momentálně soupeř, kterému se určitě dají vzít body, tak jak tomu bylo například na posledním ME, odkud odjeli, dá se říci, s prázdnou." 

 

Dobře, ale určitě svůj pohled na skupinu máš ne? 

"Snad si troufám říci, že i první místo ve skupině je reálné!! Vše bude na nás, jak se s tím vypořádáme a my se o ten 'flek' určitě popereme! Už po minulé kvalifikaci, kde nám to s velkým zklamáním uniklo o pouhou jednu branku, je motivace vysoká!" 

 

Teď trochu odbočíme od losu. Dnes oznámila přestup Martina Weisenbilderová, jak se těšíš na její příchod do klubu? 

"Těším se na další cestu, kterou budeme s klubem kráčet a jsem ráda, že Martina půjde s námi. Wajska, jak je Martina přezdívána, udělala v Mostě, kde jsme spolu hrávaly, veliký vzestup výkonnosti. Stále je mladá hráčka, která se může se svými dispozicemi a talentem vyvíjet v top házenkářku. Doufám a věřím, že v našem klubu půjde její růst dále nahoru a dosáhneme do budoucna úspěchů jak zde, tak v Evropě, či reprezentaci." 

 

 

České reprezentantky čekají v rámci kvalifikace na EURO 2016 týmy Srbska, Ukrajiny, Itálie. Šampionát proběhne od 4. do 18. 12. 2016 v pěti švédských městech Kristianstad ( zde působí česká reprezentantka Martina Crhová a od nové sezóny také Martina Weisenbilderová), Stockholm, Göteborg, Helsingborg a Malmö.

 

Los komentoval také trenér Jan Bašný, "Se Srbskem se hrát dá. Ukrajina nám bude chtít vrátit vyřazení ze základní skupiny na posledním ME. Stabilní účastník šampionátu a asi nejlepší tým ze třetího koše. A Itálie...určitě byly ve 4 koši slabší týmy. Dlouho se mi zamlouvala 6. skupina. Mohlo být určitě lépe, bude to těžké, ale proč ne, na postup určitě máme." 

 

Reprezentace

Jan Sobol - Radost s pachutí hořkosti

Skoro filmový příběh teď zaslouženě prožívají čeští házenkáři na mistrovství Evropy v Chorvatsku. Tento příběh se však skládá ze střípků, které...

EHF EURO mužů 2018 začíná

V Chorvatsku odstartovalo dlouho očekávané EHF EURO 2018, na kterém má česká házená hned několik zastoupení. Krom českého reprezentačního týmu...

ČESKÁ REPREZENTACE A EURO 2018

Česká reprezentace na posledním Mistrovství Evropy chyběla. Tenkrát svěřencům trenérů Kubeše a Filipa zabránili v cestě na šampionát Makedonci,...