Základní skupiny ligy mistryň vstupují do druhé poloviny

Tento druhý listopadový víkend je na zápasy evropských pohárů poměrně chudý. Na programu je pouze 8 zápasů, a to všechny jedné jediné soutěže - ženské EHF Champions League. Ta má za sebou polovinu z 6 kol základní skupiny, a protože letos poprvé do dalších bojů postupují první tři týmy ze skupiny, je stále o co hrát.

4. kolo přinese „odvety“ soubojů ze třetích kol. Utkají se týmy, které proti sobě stály před týdnem a lze opět očekávat zajímavé souboje i výsledky, protože družstva si mají co vracet a v některých soubojích půjde právě o důležité body pro zajištění postupu.

Aktivním českým zástupcem v tomto kole bude pouze Míša Hrbková v dresu Lokomotivy Záhřeb. Iveta Luzumová s HC Thüringer je bohužel stále zraněna, i když přicházejí již optimističtější zprávy o jejím stavu. Současně mají tento víkend volno i čeští mezinárodní delegáti a rozhodčí.

 

Ve skupině A deklasovalo minulý týden Lipsko rakouské Hypo 20 brankovým rozdílem, a tak má rakouský mistr Němkám co vracet. Tým z Lipska hraje ale ve výborné formě a právem zatím vévodí skupině A a vítězství v zápase mu zajistí jistotu postupu. Ve druhém utkání přivítá slovinský Krim ruské Dinamo Volgograd. Krim v Rusku vyhrál před týdnem o gól a body z tohoto ukání budou velmi důležité pro další vývoj ve skupině.

 

Skupině B vévodí černohorská Buducnost, která zvítězila minulý týden v německém Erfurtu nad domácím Thüringerem o pět branek. Průběh celého zápasu byl velmi vyrovnaný a Buducnost zvítězila zejména díky výbornému výkonu své brankářky, paradoxně Němky, Clary Woltering. Ta mimo skvělých zákroků zaznamenala i jednu branku hodem přes celé hřiště. Odveta v Podgorici bude těžká a tým Ivety Luzumové potřebuje každý bod. Druhý duel mezi Podravkou a Vardarem skončil minulý týden šťasným vítězstvím Vardaru a tento víkend čeká Chorvatky cesta do Skopje a snaha o to, získat doma ztracené body zpět. Podravka je zatím bez bodu, ale určitě ne bez šance.

 

Skupina C je pro nás zajímavá díky účasti další z našich reprezentantek, Míši Hrbkové. Lokomotiva minulý týden získala první historický bod v lize mistryň na palubovce švédského Sävehofu a tento týden je čeká veledůležitý zápas v boji o postup. Pokud doma porazí Švédky, budou na dobré cestě. Skupině jasně vévodí obhájkyně titulu z Györu, které doma přivítají Viborg, kde minulý týden vyhrály rozdílem 5 branek.

 

Skupina D slibuje velký souboj právě o 2. a 3. postupové místo. Zatím je zde suverénní Larvik, který minulé kolo vyhrál těsně (o gól) na palubovce rumunské Baia Mare a v sobotu je přivítá doma. Druhou dvojici tvoří francouzské Méty a polský Lublin. Ten v minulém kole získal své první body výhrou doma nad Métami 35:31 a lze tedy očekávat těsný souboj.

zápasy 4. kola  
sobota 8. 11. 2014 neděle 9. 11. 2014

16:00 – Györ – Viborg

18:15 – Larvik – Baia Mare

16:00 – Méty – Lublin

17:00 – Záhřeb – Sävehof

17:10 – Hypo – Lipsko

19:00 – Krim – Dinamo

19:00 – Buducnost – Thüringer

19:00 – Vardar - Podravka

foto: facebook HC Leipzig, Buducnost, Larvik a Györ

 

Evropské poháry

Talent čeká na soupeře 3. kola EHF Cupu

O víkendu dokonala mistrovská Plzeň sérii druhého kola EHF Cupu výhrou na půdě svého soupeře z chorvatské Poreče. Získala tak body do českého...