Začínají evropské poháry - přiveze Poruba z Portugalska čtvrtfinále?

Po zimní přestávce se dnes naplno roztočí kolotoč evropských pohárů. Tento víkend jsou na řadě ženy, a za týden se k nim přidají i muži. Česká házená má i v jarní části své zastoupení díky tymům Sokola Poruby a Dukly Praha.

Challenge Cup

Po vypadnutí Baníku Most z poháru EHF je Sokol Poruba naším jediným ženským zástupcem v pohárové Evropě, který tradičně již po několik let bojuje v závěrečných kolech soutěže. V osmifinále Challenge cupu změří své síly s portugalským klubem Colegio de Gaia s tím, že oba zápasy budou odehrány během tohoto víkendu, 7. a 8. února 2015, v Portugalsku. Porubské házenkářky vyrazily na cestu z Ostravy již včera a dnes ráno odletěly z Prahy na jih. Určitě je nečeká jednoduchý soupeř a tak doufáme, že se jim podaří potvrdit dobrou formu, kterou mají v posledních kolech WHIL, a přivezou s Portugalska postup do čtvrtfinále.

  • 7. 2. 2015        18:00 hod.       Colegio de Gaia – Sokol Poruba
  • 8. 2. 2015        18:00 hod.       Sokol Poruba – Colegio de Gaia

            oba zápasy se hrají v Gaie, začátek uveden v místním čase

 

EHF Champions League – ženy

V nejprestižnějším poháru budeme mít tento víkend již konečně opět dvoučlenné zastoupení. 

Za Györ nastoupí v rumunském pekle v Baia Mare Jana Knedlíková, která si odbyla svůj debut minulý týden doma proti Larviku. Györ prohrál o gól a Jana si připsala svou premiérovou branku v této soutěži, když vyrovnávala na 10:10.

Dobrá zpráva přišla od Ivety Luzumové, která bude, po operaci slepého střeva, připravena k důležitému domácímu zápasu proti Dinamu Volgograd. Ivetin Thüringer minulé kolo nečekaně vyhrál na palubovce slovinského Krimu, posíleného Francouzskou Pineau, a je na dobré cestě k zajištění si čtvrtfinálové účasti.

  • 8. 2. 2015        14:00 hod.       Thüringer HC – Dinamo – Sinara
  • 8. 2. 2015        18:30 hod.       Baia Mare – Györ Audi ETO

 

Jako vždy nemůžeme zapomenout ani na další zástupce české házené v pohárové Evropě. Delegát Jiří Konečný usedne za stolek při zápase ligy mistryň Vardar – Krim, a bude to určitě elektrizující balkánská atmosféra. Další náš delegát v akci bude Petr Novák, který bude dohlížet na německé derby v osmifinále EHF Cupu mezi Leverkusenem a Buxtehuder SV.

 

Všem našim účastníkům hodně štěstí a zejména Porubě držíme palce, abychom zase viděli holky u nás, hrát čtvrtfinále.

foto: fb Sokol Poruba a web Baia Mare

Evropské poháry

Šance na postup stále žije!

Kvalifikace Poháru EHF - I přes zlepšený výkon ve druhém poločase dnes Slavia Praha nejmenším možným rozdílem prohrála 24:25! Reálná šance na postup...