Začíná období přípravných turnajů

S probíhající přípravou, kterou všechny interligové týmy zahájily v průběhu července, se pomalu kondiční příprava vyměńuje za přípravu herní a s ní souvisí i celá řada přípravných turnajů. Většina týmů se tak tento týden rozjede k herním prověrkám, které již něco napoví o formě jednotlivých týmů a možné výkonnosti v nové sezóně.

 

Kde všude můžete tento víkend vidět v akci interligové týmy?

Český mistr vyrazil již v týdnu na cestu do polského Gdaňsku, kde se zúčastní mezinárodního turnaje „O pohár starosty města Gdaňsk“ za účasti osmi týmů s Polska, Běloruska, Litvy a Česka. Ve skupině B Baník Most zítra zahájí své účinkování v 11 hodin proti litevskému týmu Egle Wilno. Poté ho ve skupině ještě čeká zápas proti polským týmům Start Elblag a Vistal Gdynia.

Více o turnaji může najít na facebooku turnaje na odkazu zde.   

Zatímco český mistr vyrazil do Polska, ten slovenský pořádá turnaj u sebe doma. Během 22. ročníku Memoriálu Tomáše Jakubča přivítá v Chemkostav aréně v Michalovcích tento víkend opravdu dobrou společnost. Čtveřici účastníků tvoří mimo domácí Iuventy Michalovce ještě loňský sedmý tým maďarské ligy DVSC Debrecen a hlavně dva účastníci blížící se Ligy mistryň, chorvatská RK Podravka Koprivnica a rumunská HCM Baia Mare.  Ač oba tyto týmy letos zřejmě nebudou „to co bývaly“ , budou určitě spolu s Debrecenem víc jak kvalitním soupeřem do přípravy. Podravka výrazně omladila a Baia Mare opustily před sezónou některé domácí i zahraniční posily. I přesto ale přijede do Michalovců v sestavě se dvěma bývalými nejlepšími házenkářkami světa, Francouzkou Allison Pineau (nejlepší hráčka světa roku 2009) a Brazilkou Alexandrou do Nascimento (nejlepší hráčka světa roku 2012).

Více o turnaji se dočtete na stránkách Iuventy Michalovce zde.

Hned čtyři interligové týmy se o víkendu vypraví do Trenčína, kde se v rámci devadesátých oslav trenčínské házené utkají ve čtvrtém ročníku Memoriálu Ernesta Broska. Postupně se tak během pátku a soboty spolu na hřišti potkají poslední vicemistři svých zemí, DHC Sokol Poruba a HK Slovan Dusľo Šala a dále česká DHK Zora Olomouc a slovenský  Bemaco Prešov.

Více o turnaji se můžete dočíst zde.

 

 

 

Ženské soutěže

Na 22.kolo MOL Ligy v pátek a sobotu!

Na 22. kolo MOL Ligy se můžeme těšit v pátek a v sobotu. V pátek 16. března jsou na programu dvě utkání a zbývající čtyři zápasy budou odehrány v...