Začal 16. ročník Adidas Handball Campů

Prázdniny jsou v plném proudu a spolu s nimi také začínají tři turnusy házenkářských kempů, které zaštítil náš nejslavnější házenkář, reprezentační kapitán a současně kapitán nejlepšího bundesligového týmu THW Kiel, Filip Jícha. Garantem brankářského programu Adidas Handball campů se stal reprezentační brankář a současně také brankář bundesligového Füchse Berlin, Petr Štochl.   

Během tří týdnů se ve dvou městech České republiky sejde více jak čtyři sta malých házenkářů a házenkářek z Čech, Slovenska, Rakouska, Německa, Francie, Španělska, Řecka a Anglie, aby si pod vedením zkušených trenérů  licence A (minimálně licence B), a ve funkcích asistentů ligových hráčů a trenérů mládeže, osvojili správné základy techniky. Cílem jednotlivých kempů je také upevní vztahu ke sportu, utváření nových a správných impulsů do tréninku a osobního života. Navazování  nových přátelství a kamarádství, umění se prosadit, ale i podřídit se v multikulturním kolektivu.

Červencové kempy jsou rozděleny do tří turnusů, dva z nich se konají v Třeboni, třetí pak, nově v Tišnově. Hlavními trenéry všech tří kempů se stali Vopelka Michal (EHF Master Coach, hlavní trenér HC Linz AG), Petr Hubal (trenér mládeže a bývalý extraligový hráč), Jan Zelenka (trenér krajských a olympijských výběrů), kteří budou dohlížet na orientaci a techniku všech prováděných činností a používání herních metod tréninků. Samozřejmostí je také používání nejmodernějších tréninkových metod - např. IMS trénink, který je inspirován p. Luďkem Bukačem. 

Na správné základy techniky a rozvíjení herních dovedností bude dohlížet 23 zkušených trenérů a 11 asistentů. Organizátoři kladou velký důraz na individuální přístup, kdy na jednoho trenéra připadá při tréninku maximálně 6-8 dětí. 

 

Každý z turnusů kempu se dělí to tří skupin zaměřených na věk a dosud získaně hráčské dovednosti. 

  • MINI kemp je určen pro začínající hráče a hráčky ve věku 8 - 12 let a zaměřuje se výuku pomocí her a soutěží, s orientací na techniku všech činností.
  • Základní kemp - Pro mírně pokročilé hráče a hráčky ve věku 10 -15 let. Orientace na techniku všech činností. Spojení individuální taktiky a techniky pomocí modelových herních situací. Důraz je kladen na variabilitu střelby, hru 1x1 a pohyb bez míče.
  • Výběrový kemp je určen hráčům a hráčkám se zvládnutou základní technikou ve věku 13 - 16 let a zaměření na určitou herní specializaci nebo na určité házenkářské dovednosti. Výuka probíhá jako rozhodovací trénink pomocí modelových herních situací.

Všechny kempy musejí děti také bavit a tak jsou tréninkové jednotky proloženy soutěžemi o post nejužitečnějšího hráče, nejlepšího střelce, nejlepšího brankáře. Neschází soutěž o kempový pohár nebo největší zlepšení v průběhu kempu. Hlavní cenou pro nejužitečnějšího hráče kempu je bezplatná poukázka na některý z kempů v dalších letech. Nejoblíbenější soutěží je bezesporu "Hledá se nový Filip Jícha", jejíž  hlavní cenou je zájezd na vybrané utkání německé bundesligy.

Jedním z největších lákadel kempů jsou jejich hosté. Na jednotlivých turnusech můžete potkat zvučná házenkářská jména, největší celebritou je určitě Filip Jícha, který o kempech říká,"Myšlenka kempů se mi velice líbí. Je vidět, že zde panuje skvělá nálada a každý z účastníků si to prostě užívá.  Lituji toho, že něco podobného nebylo, když jsem byl ve věku, jako jsou dnešní účastníci,"povzdechl si Jícha a hned dodává,"tento kemp mohu doporučit všem dětem jako vhodný doplněk jejich tréninku v klubu, protože jim rozšiřuje možnosti srovnání jejich dovedností s mnohem širší konkurencí než mají tam, kde trénují. Navíc se zde děti naučí mnoho nových herních, ale i jiných dovedností. Myslím si, že tyto kempy mají nezastupitelnou úlohu v celoroční přípravě dětí". Neméně dětmi oblíbení jsou například: Martina Papežová,  Petr Štochl, Jan Filip, Miroslav Bartoň, Radek Motlík, Michal Dostalík a Jiří Bavlnka. 

 

Adidas Handball Camp má od loňského roku také svou hymnu, o kterou se postaral dlouholetý účastník kempů, házenkář a trenér mládeže pražské Dukly, Jan Petružela spolu se zpěvákem skupiny ATMO musik, Jakubem Děkanem

Hymnu najdete zde : www.youtube.com/watch?t=62&v=CzlbrAI8evk

 

Na kempech spolupracují zkušení trenéři: 

Petra Augstenová - trenérka atletiky, aerobiku, zumby a street dance

Jirka Kostelecký - bývalý extraligový hráč

Bára Lidmilová - dlouholetá účastnice kempu, trenérka mládeže

Marek Volf - bývalý extraligový hráč a účastník kempu

Jakub Jareš - bývalý extraligový brankář, v současnosti prvoligový brankář

Jan Zelenka ml. - dlouholetý účastník kempu

David Turczyk - dlouholetý účastník kempu

Petr Habermann - trenér mládeže

Veronika Stará - dlouholetá účastnice kempu

Jaroslav Dušek - bývalý extraligový hráč a trenér mládeže, v současnosti prvoligový hráč

Lukáš Burčík - dlouholetý účastník kempů

Martina Křivanová - trenérka mládeže, dlouholetá účastnice kempu

Jan Petružala - student FTVS, hráč Dukly Praha, dlouholetý účastník kempu

Jan Ďurčík - extraligový hráč, dlouholetý účastník kempu

Šárka Raisová - trenérka mládeže, dlouholetá účastnice kempu

Petra Schutová - dlouholetá účastnice kempu

Pavel Schut - bývalý reprezentant a extraligový hráč, trenér mládeže

Petr Semerád - trenér mládeže

Marek Šuba - trenér mládeže, extraligový hráč

Jessica Guta - trenérka mládeže

Josef Malina - trenér mládeže

Martin Palášek - trenér mládeže

Peter Kovaľ - hráč rakouského Traunu, bývalý hráč HC Linz a několikanásobný vítěz kempu

 

Facebookový profil kempů kde najdete videa z kempové televize i fotografie všech turnusů najdete zde

www.facebook.com/camptrebon