Z výher 14 kola se radují HC Plzeň, Kobylisy, Velké Meziříčí

Kompletní 15. kolo druhé nejvyšší házenkářské soutěže žen je na programu v neděli 11. března. Jednoznačným šlágrem kola můžeme nazvat boj o čtvrtou příčku mezi domácí zálohou interligového Zlína a Jiskrou Havlíčkův Brod. Volný los mají Sokol Kobylisy a Sokol Vršovice.

Tabulku střelkyň druhé nejvyšší soutěže se 78 brankami stále vede Iva Závišková z Velké Meziříčí. Druhá je s jednobodovou ztrátou otrokovická Magda Kašpárková a třetí se 75 brankami Barbora Janoušková ze Sokola II Kobylisy.

Souhrn 14. kola: 

Sokol Kobylisy - Zlín B       30 : 24  (16 : 11)

Nejvíce branek: Křivánková Pavla 7, Novotná Natálie 5, Vilímová Anna 4, Jačková Tereza 4 - Matejíková Vanesa 9/6, Polomíková Lucie 4, Vařechová Vendula 3, Sedláková Jarmila 3.  Sedmimetrové hody: 2/2 – 6/6. Vyloučení: 5 : 3. Rozhodčí: Pavel Mošna, Vladimír Vaník. Diváci: 85.

Petra Freislerová, trenérka Sokola Kobylisy: „Přestože soupeř nepřijel do Prahy v nejsilnější sestavě, nedal nám dva body zadarmo. V prvním poločase jsme se o výsledek tahali a až v závěru poločasu se nám podařilo odskočit o více branek. Druhý poločas jsme si pětibrankový náskok udržovali až do samého konce utkání, kdy soupeř po několika našich netaktických zakončení stáhl ztrátu na dvě branky. Drama jsme ale odvrátili a dva body po výsledku 30:25 zůstávají zaslouženě doma. Teď nás čeká z mého pohledu nesmyslně dlouhá pauza, kdy budeme pracovat na fyzické kondici a také střelbě. Chci pochválit všechny hráčky žlutých, nechyběla spolupráce s pivoty a všechny hráčky se zapsaly do střelecké listiny. Obě brankářky předvedly solidní výkon, takže jsem s dnešním zápasem spokojená."    

          

Jiskra H.Brod - HC Plzeň  19 : 35  (10 : 20)

Nejvíce branek: Brožová Jitka 7, Kopicová Pavla 3 - Vaňková Lada 7/2, Drozdová Petra 6. Sedmimetrové hody: 0/0 – 6/5. Vyloučení: 3 : 4. Rozhodčí: Adam Beneš, Stanislav Chalupa. Diváci: 70

Pavel Touš, trenér HC Plzeň: „Vstup do utkání se nám konečně vydařil podle představ. Od začátku jsme měli vývoj utkání ve svých rukách. Brankový rozdíl jsme neustále navyšovali a do šaten jsme odcházeli s vedením o 10 branek. V 2. poločase jsme nadále pokračovali ve své hře a utkání jsme v klidu dovedli do vítězného konce. Pochvalu zaslouží obě brankařky, které byly jistotou v naší brance a pochválit musím i celý tým za bojovnost, nasazení a předvedenou hru. Jsem rád, že si zahrály všechny hráčky z pole a že se i všechny brankově prosadily. Zisk bodů ze soupeřova hřiště je pro nás velmi cenný a věřím, že nadále budeme pokračovat v nastoleném trendu a radost ze hry bude mít celý tým.“

Sokol V. Meziříčí - HK Ivančice    31 : 28  (10 : 14)

Nejvíce branek: Závišková Iva 10, Hladíková Denisa 7, Roubalová Monika 6 - Leschingerová Silvie 6/3, Marková Martina 6, Pánková Kristýna 6, Vašková Kateřina 6. Sedmimetrové hody: 3/3 – 3/3. Vyloučení: 1 : 6. Rozhodčí: Josef Čapek, Lukáš Veselý. Diváci: 42.

Jiří Obršlík, trenér HK Ivančice: „Utkání dvou rozdílných poločasů, "kde jsme měly v prvním dějství jasně navrch", jsme nedokázaly více odskočit a udělat si dostatečný náskok, v druhém poločase přišly zbytečné technické chyby, ztráty míčů, nekoncentrovanost obrany a netaktické vylučování na naší straně, to vše se podepsalo na zbytečné ztrátě bodů.“

Sokol Vršovice – Jiskra Otrokovice  27 : 27  (11 : 12)

Nejvíce branek: Švůgrová Barbora 8/6, Kadeřábková Tereza 5, Petržílková Pavlína 5 - Kašpárková Magda 10/2, Dolečková Júlia 5, Vysloužilová Tereza 3, Divílková Tereza 3. Sedmimetrové hody: 6/6 – 2/2. Vyloučení: 5 : 4.  Červená karta: Ličmanová Marcela (Otrokovice). Rozhodčí: Michal Nezbeda, Václav Zelenka. Diváci: 43.

Petr Sychra, trenér Sokola Vršovice:Bohužel jsme začali velice špatně, vstup do zápasu byl ospalý, naše hráčky se špatně prosazovaly, nedařilo se proměňovat a ani obrana nebyla v pořádku. Do šaten jsme šli s poločasovým výsledkem (11:12) stále ještě ve prospěch soupeřek. V druhém poločase jsme dokázali skóre otočit na naši stranu. O výsledku však rozhodlo posledních 10 vteřin zápasu, kdy šly naše hráčky do vedení po rychlém útoku a soupeřky stihly též po rychlém útoku zremizovat na konečných 27:27. Zápas byl od začátku poměrně tvrdý s hodně vyloučenými hráčkami na obou stranách, ale holkám patří pochvala za nasazení a bojovnost.“

 

Rozpis 14. kola 1. ligy žen:

  • 11.3. 11:30  HC Plzeň - Sokol V. Meziříčí
  • 11.3. 13:00  Zlín B - H.Brod         
  • 11.3. 15:00  Kunovice - DHC Plzeň           
  • 11.3. 15:30  HK Ivančice - Otrokovice    

 

Zdroj: HNB

Foto: Hana Vrbková/ Sokol Kobylisy II

 

Články ročníku 2017/2018 sponzorují