Z Bratislavy na 18. kolo WHIL zve Annamária Marčeková

Osmnácté kolo ženské WHIL začíná již tento večer zápasem v Porubě a dnešní pozvánkou také uzavřeme cestu po českých a slovenských interligových klubech. S prosbou o vypracování upoutávky na nadcházející kolo jsme se obrátili na nejlepší střelky ŠKP Bratislava, týmu, který zatím hlavně sbírá interligové zkušenosti, spojku Annamárii Marčekovou.  

 

4.3. 18:00    Sokol Poruba - Duslo Šaľa

Šaľa pocestuje po domácí výhře nad Veselím do Poruby určitě se stejným předsevzetím a cílem vyhrát. Domácí hráčky si však dva body určitě nenechají jen tak utéct a tak bude zajímavé sledovat, kdo z nich nakonec vyhraje.

 

7.3. 17:30    Iuventa Michalovce - ŠKP Bratislava

Pro nás tento zápas znamená dalekou cestu do Michalovců, která bude o to psychicky náročnější, že v minulém kole zvítězil Most nad slovenským lídrem z Michalovců a ty si budou chtít svoje skóre po porážce určitě vylepšit. My se samozřejmě budeme snažit uhrát důstojný výsledek.


7.3. 17:00    Veselí nad Moravou - HC Zlín

Oba týmy budou po prohrách o minulém víkendu prahnout po výhře. Zlín možná o to víc, že jim bod v souboji s Partizánským těsně utekl. Veselí to ale určitě soupeři v domácím prostředí, a zřejmě i v plném zdraví, okoření. Kdo vyhraje netuším, ale palce držím Veselí.

 

7.3. 18:00    Slávia Partizánske - Sokol Písek

Po vydřeném vítězství ve Zlíně se teď už Partizánské určitě usilovně připravuje na hráčky Písku. Ty v posledních kolech uhrály velmi pěkné výsledky, a to i proti silným soupeřům, a tak si myslím, že tento víkend překvapí.

 

7.3. 18:00    Bemaco Prešov - Zora Olomouc

Myslím si, že v tomto duelu budou domácí hráčky cítit šanci na vítězství. Uvidíme, jak se s tím popasují, ale podle mého si dva doby domů odveze Olomouc.

 

8.3. 18:00    Slavia Praha - Baník Most

Netroufám si říct, které družstvo zvítězí a na výsledek jsem sama zvědavá. Slavia je v domácím prostředí silná a udělá maximum, aby dva body zůstaly doma. Most zase určitě bude chtít, namotivován vítězstvím nad Michalovcemi, pokračovat ve vítězné sérii.

Annamária Marčeková

Program 18. kola WHIL:

  • 4.3. 18:00    Sokol Poruba - Duslo Šaľa
  • 7.3. 17:00    Veselí nad Moravou - HC Zlín
  • 7.3. 17:30    Iuventa Michalovce - ŠKP Bratislava
  • 7.3. 18:00    Bemaco Prešov - Zora Olomouc
  • 7.3. 18:00    Slávia Partizánske - Sokol Písek
  • 8.3. 18:00    Slavia Praha - Baník Most

Tabulka po 17. kole:

  
 

Přehled odložených a předehraných zápasů:

kolo zápas původní termín nový termín důvod
13. Šaľa – Most 31. 1. -1. 2. 2015 11. 3. 18:00 hod. onemocnění v Mostě
15. Zlín - Slávia Praha    14. - 15. 2. 2015 1. 4.   17:00 hod. onemocnění ve Zlíně
19. Písek - Veselí 12. - 13. 3. 2015 20. 2. 18:00 hod. předehráno (34:27)

 

Jak je vidět z tabulky a přehledu zápasů, čeká nás velmi napínavé kolo. Ria naznačila, že se některé zápasy opravdu budou těžko tipovat a lze očekávat, snad krom souboje ŠKP v Michalovcích, velmi vyrovnané zápasy. Poruba stále stíhá vedoucí pozice a se Šaľou má před sebou další těžký krok. Jako šlágr kola lze označit souboj dvou předních českých týmů Slávie vs. Most, který má vždy svůj specifický náboj. Mohou zde rozhodnou i maličkosti. Most má k dobru skalp naivně hrajících Michalovců z posledního kola a nového kouče Urbana na lavičce, který toto „derby“ ještě nezažil na vlastní kůži. Slávie je oslabena o těhotnou Kutlvašrovou, ale v posledním kole v Olomouci se rozstřílela slávistická matadorka Jonášová. Neméně zajímavý bude i souboj o poslední postupové místo do play-off mezi Veselím a Zlínem. Na podzim se týmy ve Zlíně rozešly smírně remízou a zejména pro Zlín je to, po posledním střeleckém vyhoření proti Partizánskému, jedna z posledních šancí, jak si udržet naději na postup.

Rie děkujeme za spolupráci a všem zúčastněným hodně štěstí v nadcházejících zápasech.

Ženské soutěže