WHIL upoutávka - Potvrdí Slavia skvělý vstup do sezóny i na domácí palubovce?

Minulý týden začala Česko – slovenská interliga, a hned pěkně zostra přinesla i některé zajímavé výsledky. Nováček z Plzně dokázal získat své první body na horké půdě v Písku a největším překvapením byla asi jednoznačná výhra pražské Slavie v Partizánskem. Dvacetigólové vítězství bylo skvělou premiérou trenérky Vítkové na lavičce Sešívaných tím spíš, že se na půdě slovenského více-mistra čekal vyrovnaný souboj.
 
Foto: Ladislav Nussbauer
 
Druhé kolo se odehraje celé v průběhu následujícího víkendu a budou opět k vidění zajímavé souboje.
 
sobota 12. září v 17:30 hod.: Bemaco Prešov – DHK Zora Olomouc
Olomouc si po týdnu zopakuje výlet na východ Slovenska. Tentokrát ji bude ale čekat přijatelnější soupeř než slovenský mistr z Michalovců, odkud si přivezla 14 brankovou porážku, a trenér Bělka nebyl spokojený s předvedeným výkonem. Ani Prešov neměl v minulém kole lehkého soupeře a 16 brankový příděl z Poruby bude chtít doma určitě odčinit. Bude to první vystoupení prešovského týmu před domácím publikem pod vedením trenéra Daniše a půjde o to, kdo se z obou týmů odpíchne ode dna tabulky a spraví si chuť po minulém víkendu. Uvidíme, zda to bude mladý domácí tým anebo zkušenější tým z Hané.
 
sobota 12. září v 18:00 hod.: Dusľo Šaľa – Slávia Partizánske
Slovenský duel dvou velkých rivalů z posledního ročníku, kdy právě Partizánske vyřadilo Šaľu v semifinále slovenského play-off. Domácí určitě budou chtít využít prostředí své haly a i toho, že je Slávia po výprasku z minulého týdne v psychické nevýhodě oproti Šaľe, která si přivezla z Veselí upracované dva body. Tento souboj přinese souboj dvou střelkyň svých týmů – Kerteszové a Michnové, ale také ukáže, zda minulé kolo byl v podání Partizánskeho pouze úletem anebo odrazem jejich skutečné letošní výkonnosti.
 
sobota 12. září v 18:00 hod.: Sokol Poruba – Sokol Písek
Sokolské derby čeká Ostravu a domácí tým do něj nastoupí jako velký favorit. Písek ztratil doma s nováčkem z Plzně a citelně mu chybí loňská tahounka Veronika Malá, která přestoupila do Slavie. Do Poruby přijede určitě se snahou udržet se co nejdéle na dosah nějakému bodovému zisku. Porubský tým ukázal v minulém kole, že šlape skvěle a bude mít letos ty nejvyšší ambice. Pokud je chce potvrdit, měl by tento zápas být pro něj stejně jednoznačný jako ten poslední s Prešovem.
 
 www.facebook.com/Házená-Poruba
 
sobota 12. září v 18:00 hod: ŠKP Bratislava – Iuventa Michalovce
Další ze slovenských duelů, které nabízí toto kolo, má jednoznačného favorita – Iuventu Michalovce. Tým, který v týmu kombinuje profesionální hráčky, své odchovankyně a studentky, vládl jednoznačně loňskému slovenskému play-off a zápas v hlavním městě Slovenska by pro něj měl být spíše pohodovým výletem. Na bratislavské straně ale nelze opomenout fakt, že má po loňské sezóně již tým určité zkušenosti a družstvo posílila zkušená Petra Beňušková, autorka 6 branek z posledního zápasu ve Zlíně. 
 
neděle 13. září v 16:00 hod.: HC Plzeň – Baník Most
Elán nováčka soutěže po výkonu v Písku, kde získal první historický bod, ještě vzrostl, a tak se bude mistrovský Most určitě v Plzni potit. Jak dlouho ukáže až samotný zápas, ve kterém jsou i přes to všechno mostecké hráčky jasnými favoritkami. Černí andělé měli díky losu v prvním kole volno a tak si protáhli přípravu o dva přípravné zápasy s německými soupeři. Nejprve v Německu podlehli německému šampionovi Thüringeru HC 20:39 a poté doma porazili třetiligový tým z Marienbergu 42:25. 
 

Ilona K. - Illy Wonka Fotografie

 
neděle 13. září v 17:00 hod.: Slavia Praha – HC Zlín
Slavia vstoupila do nového ročníku nekompromisně. Dvacetibrankovým vítězstvím u slovenského vice-mistra se hned na začátku ukázalo, že tým pod novým ženským vedením trenérky Vítkové šlape a bude chtít letos promlouvat do bojů o nejvyšší příčky. Zlín má za sebou také poměrně vysokou výhru nad ŠKP a tak bude sebevědomí obou týmů na vysoké úrovni. Oba týmy opustily před sezonou některé tradiční opory (Satrapová, Rajnochová – Hradilová, Tóthová) a čeká je první český duel sezóny, ve kterém se kromě postavení ve WHIL bude bojovat i o body pro české play-off. 
 
Autor: HNB