Vydřená remíza Slávii Praha pohárový postup nepřinesla

Smolná a hodně smutná remíza se v nedělní podvečer odehrála v rámci odvetného utkání prvního kola kvalifikace Poháru EHF mezi Slávií Praha a běloruským celkem BNTU-BelAZ Minsk.

„Naplnil se ten nejhorší scénář, který mohl. V sobotu prohra o branku, a teď remíza, která má navíc pachuť nešťastného zaváhání ze strany sudích,“ řekl okamžitě po zápase rozhořčený asistent trenéra František Štika.

BNTU-BelAZ Minsk vs. Slavia Praha 24:24 (13:11)

Házenkářky Slavie Praha sahaly po postupu, když sobotní zápas prohrály v posledních vteřinách nejmenším možným rozdílem jedné branky (24:25). Ta se nakonec díky nedělní remíze (24:24), kdy v poslední minutě rozhodčí ve vypjaté atmosféře podlehli emocím a znemožnili tak útočící Slávii dát důležitý gól, ukázala jako rozhodující. „Nechápu to, a asi nebudu sám. Všichni, kdo byli v hale viděli, že celé dva zápasy rozhodčí pískali rovinu a ani jednou nezapískali faul útočícímu týmu, tedy až teď v poslední minutě, čímž nám vlastně sebrali možnost dát gól a poslat nás k sedmičkovému rozstřelu a možná i do dalšího kola poháru,“ neskrýval smutek a rozhořčení asistent Štika.

Oproti sobotnímu zápasu se vstup do prvního poločasu Slávistkám vydařil. „Úvod zápasu byl takový, jaký jsme si představovali. Do 15. minuty jsme vedli, což byla paráda. Bohužel to pak opět sklouzlo do velké nervozity a toho hráčky Minsku rychle využily. Hra se opět přelila do jakéhosi stereotypu. Bylo těžké se prosazovat ze spojek, a to bylo vlastně rozhodující. Do šaten jsme šli s dvoubrankovou ztrátou, ale pořád pocitem, že to nechceme vzdát,“ objasnil první poločas Štika.

Favorizované Bělorusky ve druhém poločase opět ukázaly svou kvalitu, zkušenosti, a hlavně výškovou převahu. Dokázaly Slávistkám odskočit až na rozdíl pěti branek. „Bylo těžké se prosazovat ze spojek, čehož soupeřky opět lehce využily a trestaly. Nicméně našim holkám není vůbec co vytknout. Oddřely celé dva zápasy, dokázaly se postavit zkušenějšímu soupeři a sehrát s ním dvě naprosto vyrovnané partie. Nejvíce mě na celé situaci těší to, že to holky nevzdaly i když se o tolik prohrávalo, nejeden návrat do zápasu nám ukázal na silnou vůli týmu, kterou teď bude třeba využít v ligových zápasech. Vyřazením z poháru sezóna nekončí a pokud budeme takhle makat i nadále, přijdou úspěchy, které si všichni společně přejeme,“ zakončil chválou a respektem ke svým svěřenkyním hodnocení pohárové účasti asistent Štika.

Fotogalerii k nedělníku zápasu najdete ZDE. 

Zdroj: HNB

Foto: Ladislav Nussbauer/DHC Slavia Praha