Vybavení a oblečení hráčů - upřesňující vysvětlivka IHF k pravidlům

Začátek sezóny se blíží a všechny kluby a hráči se již nějakou dobu připravují na svůj první zápas. Spolu s herní a fyzickou přípravou by se však určitě nemělo zapomenout i na přípravu teoretickou, a tak bychom se u ní chtěli na chvíli zastavit a připomenout si některá pravidla.

V minulém roce došlo k celkem zásadní úpravě pravidel, a tak bychom úpravy, z nichž některé stále možná nesou nějaké otázky, chtěli na HNB opět trochu oživit.

Než se dostaneme k opakování, chtěli bychom vám představit novou vysvětlivku, kterou vydala IHF na začátku srpna a ve které názorně upravuje a upřesňuje povolené a zakázané prvky ve vybavení hráčů na hřišti.

Nová pravidla se začala výstrojí hráčů zabývat více než dříve, a tak také během sezóny vznikaly některé otázky a nejasnosti. IHF se je rozhodla vysvětlit nejjasnější možnou formou, a to je pomocí obrázkové prezentace, kterou Vám zde poskytujeme ve formě krátkého videa.

Závěrem je třeba upozornit na to, že jde o vysvětlivku IHF související s IHF pravidly házené, která se uplatňují na vrcholných turnajích pod hlavičkou IHF. Tato pravidla si však jednotlivé federace někdy modifikují, a tak uvidíme, zda tento výklad bude platit beze změny i pro naše soutěže anebo zda dojde k nějakým úpravám.

 

Autor: HNB