Vítězství českého titulu korunovala žádost o ruku...

Nejedna malá holčička sní o tom, že jednou přijde princ, který ji požádá o roku. O této chvíli sní opravdu asi každá dívka, slečna, žena... Mužům však občas schází nápaditost nebo odvaha realizovat velkolepé námluvy. V případě slovenské reprezentantky hájící barvy trojnásobně zlatých mosteckých Černých andělů Lucie Súkenníkové alias "Suki" však přišla žádost o ruku ve velkém stylu. Ovšem i tady musíme podotknout, že přítel Lucie, Lukáš Mikulčík docela zariskoval. Proč? Požádat svou lásku o ruku po výhře zlatého titulu mistryně ČR a ještě k tomu před vyprodanou sportovní halou, to už musí být kuráž. :-) Jak tyto chvíle prožívala samotná tahounka zlatého týmu Černých andělů, a co ji v nejbližších týdnech čeká se dočtete v rozhovoru níže. 

 

Foto: Mostecký deník

 

Lucko, velká gratulace k zásnubám a titulu. Nebo k titulu a zásnubám? Co jsi vlastně slavila víc? 

"Já jsem slavila oboje stejně. Každý ví, že házená je můj život a druhá rodina, a tak jak je pro mne osobně významná a radostná událost, kdy mne můj přítel požádal o ruku, je pro mne také radostná i mostecká obhajoba titulu."

 

Bylo to pro tebe překvapení, anebo jsi něco tušila?

"Včera jsem netušila vůbec nic. Samozřejmě jsme se o tom, že náš vztah posuneme někam dál, již s přítelem bavili, ale rozhodně jsem nečekala, že by to mohlo přijít včera večer těsně po finále."

 

A jaké to bylo, před tisícovkou diváků a hlavně těsně po tom, co jste získali český titul? 

"Slzám jsem se samozřejmě neubránila. Hned jak sundal masku maskota a klečel přede mnou, měla jsem oči jen pro něj a viděla jen jeho. K tomu všemu potom všude kolem holky z týmu a diváci v hledišti. Dá se to těžko popsat, bylo to něco nepopsatelného."

 

Video s žádostí o ruku najdete v Mosteckém deníku zde: mostecky.denik.cz/galerie/romanticke-vyznani-lasky-v-moste.html?mm=6118244

 

Od zásnub pojďme na chvíli zase k házené. Povedlo se vám celkem s přehledem otočit finálovou sérii a Porubou, co bylo nejtěžší a jak jsi tu sérii prožívala Ty osobně?

"Já už mám pár play-off sérií za sebou, takže to nebylo nic mimořádného z tohoto pohledu. Věděla jsem, že doma jsme silné a věřila jsem, že Porubu doma porazíme. Také vím, že play-off je úplně jiná soutěž a činit závěry anebo říkat silné výroky po prvním zápase, je předčasné. Osobně jsem byla zklamaná hlavně ze systému play-off. Je dost zvláštní, když jako lépe postavený tým musíte nejprve cestovat k hůře postavenému týmu k utkání, které může dostat soupeře do psychické výhody. Pokud došlo ke zkrácení play-off na dvě vítězná utkání z ekonomických a časových důvodů, chápu to, potom je ale lepší hrát systémem doma – venku – doma. Stejně jsme museli do Poruby cestovat a spát tam, stejně jako Poruba u nás musela platit ubytování atd."

 

Takže jsi po porážce v Porubě cítila určitou nespravedlnost?

"Ne, to ne. Možná jsem byla mírně frustrována z průběhu zápasu a systému, to ale nic nemá společné s naší hrou. My jsme tam celý zápas vedly a mohly jsme vyhrát. Že zápas došel do sedmiček a tam jsme prohrály, to byla již jen otázka štěstí na straně Poruby. Doma jsme potom jednoznačně ukázaly, kdo je tam i v české lize pánem." 

 

Foto: Alex Wipf/chf.cz

 

Co Tě čeká, až utichnou oslavy titulu? 

"Za dva dny odjíždím na sraz slovenské reprezentace do Tater. Mně i Simoně Szarkové došla donominace k zápasu play-off o účast na mistrovství světa, a tak se budeme společně připravovat na dvojutkání se Španělskem."

 

Slovenky se budou v červenci účastnit i Universiády v Koreji, týká se účast tam i Tebe?

"Mě se tato akce netýká. Mám nějaké osobní plány, které by mi nedovolili do Koreji odjet. Jedním z nich je účast na svatbě, kterou jsem nemohla odmítnout."

 

Takže kdy Tě čeká zasloužená dovolená?

"S Mostem budeme trénovat do 20. června a potom máme volno do 13. července. Ty tři týdny strávím převážně s rodinou, možná se zajedeme s přítelem na chvíli někam zrelaxovat, ale letos nic velkého neplánuji."

 

Suki, děkujeme za rozhovor. Ještě jednou gratulujeme k výhře a budeme držet palce, aby se Ti dařilo i na reprezentační úrovni a především pak, aby Tvé a Lukášovo rozhodnutí ke společné cestě životem přinášelo jen radost, splněné sny a minimum starostí.  

 

Ženské soutěže