Upoutávka WHIL - do ochozů zve Čumpla s Jonášem

Sedmé kolo interligové soutěže WHIL  je opět rozloženo do tří hracích dní. Dva sobotní zápasy mohou fanoušci navštívit v Olomouci, kde domácí Zora hostí nováčka soutěže HC Plzeň a v Michalovcích, kde Iuventa přivítá průběžně třetí tým interligové tabulky, Sokol Poruba. Nedělní odpoledne slibuje hezkou házenkáčskou podívanou ve Zlíně, Veselí nad Moravou a v pražském Edenu, kde Slavie hostí slovenského soupeře Duslo Šala. Poslední zápas sedmého bude z důvodů pohárových povinností dohrávat Baník Most 12. prosince, kdy zajede na palubovku Partizánského.
 
 Jak vidí nadcházející sedmé kolo dvě bývalé kanonýrky "sešívaných", legenda české házené Petra Čumplová-Kheková a bývalá kapitánka Slavie Praha, Martina Jonášová, si přečtěte v upoutávce níže. 
 
Česká házenkářská  legenda Petra Čumplová-Kheková.
 
Milí příznivci házené a HNB, tentokrát mám to potěšení já, pozvat Vás na příští kolo WHilky. Na pomoc jsem si vzala svoji mladší kolegyni, slávickou následovnici a skoro "dvojče" Martinu Jonášovou.  :-)  A tady jsou naše tipy: 
 
Zora Olomouc - HC Plzeň - 24.10. 17:30 hodin.
Nováček z Plzně má sice z prvního kola jeden bod za remízu v Písku, na vítězství ale stále ještě čeká. V Olomouci se jen tak nevyhrává, to v minulém kole poznala i Šala. Olomouc má zkušenější tým než Plzeň a proto oba body zůstanou na Hané. 
 
Iuventa Michalovce - Sokol Poruba - 24.10. 17:30 hodin 
To bude určitě zajímavý a pohledný zápas. Úřadující mistr doma neprohrává, mladý tým Poruby vedený střelkyní Helenou Ryšánkovou bude sice bojovat, ale i tady zůstanou oba body domácím. 
 
 
SHK Veselí n.M. - Bemaco Prešov - 25.10. 15:00 hodin
Tady fanoušky čeká velmi vyrovnaný zápas, kde bude rozhodovat aktuální forma a hlavně forma veselské brankářky. Pokud si její spoluhráčky pohlídají prešovskou střelkyni Sutranovou, tak i v tomto zápase zůstanou oba body doma. 
 
Slavia Praha - Duslo Šaľa 25.10. 17:00 hodin
Tak to je pro mě srdeční záležitost - zápasy se Šalou patřily pro nás na Slavii k zápasům roku. V památném pátém zápase play-off v roce 1991 ( ježiš to už je dávno!!!) jsme po výhře nad Šalou slavili náš první titul a spolu s námi 2 tisíce fanoušků... nezapomenutelný zážitek!!! Ale zpátky do současnosti - Slavia zatím doma ještě neprohrála a bude to pro její omlazený tým s Peťou Válovou na lavičce pořádná prověrka se silným soupeřem. Naše slávistická srdce fandí a věří ve výhru Slavie!
 
HC Zlín - Sokol Písek - 25.10. 17:00 hodin 
Ve Zlíně to bude vyrovnaný zápas mladých týmů, Písek nemá co ztratit a to by pro něj mohla být výhoda. Sázkařům bychom poradili tipnout na remízu. 
 
Slávia Partizánske - Baník Most - 12.12. 18:00 hodin 
Zápas, který se kvůli pohárovým povinnostem Mostu bude dohrávat až v prosinci a pro nás v tomto kole jediný zápas, ze kterého si domů odvezou dva body hosté. V Partizánském se sice nevyhrává snadno, ale Most zúročí svoje zkušenosti z pohárových i repre zápasů a svůj širší kádr a nakonec v klidu zvítězí!
 
Přejeme všem týmům hodně pěkných gólu a fanouškům pořádný sportovní zážitek. Všechny milovníky házené zdraví: Čumpla a Jonáš (slávistická křídla minulosti). :-)
 
Bývalá kapitánka Slavie Praha - Martina Jonášová
 
Autor: HNB