Upoutávka WHIL - Aneb jak to vidí olomoucký masér Kory

Vzhledem k nadcházejícím utkáním Pohárů EHF je šesté kolo interligy roztaženo do několika hracích dní. Z konce září mají předehráno Michalovce s Plzní. Ve středu 14.11. předehrává Baník Most, který v rámci šestého kola, na domácí palubovce, změří síly s Veselím nad Moravou. Ostatní zápasy se pak odehrají v sobotu 17.10. Čelo tabulky si od začátku sezóny hlídá Iuventa, která má odehráno šest zápasů bez ztráty bodu. O druhé až čtvrté místo se po čtyřech odehraných zápasech dělí se stejným počtem bodů Most, Poruba a pražská Slavie. Jak vidí nadcházející kolo Michal Korytář (Kory), masér DHK Zory Olomouc a dobrá duše kabiny, se dočtete níže.
 
 

Zdravím všechny, které házet baví, a děkuji za možnost, byť zřejmě vládnu lépe emulzí než perem, připravit upoutávku na 6. kolo WHIL. Moje Olomouc má volno, tak mohu v klidu sledovat dění na ostatních palubovkách, protože na lavičce to moc v klidu není (hlava v dlaních a čekám, jak to dopadne – poznámka Koryho, teď už redaktora :-) )

Tak jedeme na to:  

HC Plzeň – Iuventa Michalovce
Tak tady to mám jednoduché i s výsledkem, předehrávané utkání dopadlo předpokládanou výhrou 20:37 Iuventy.
 

Baník Most – SHK Veselí n.M 14.10.2015 - 18:00 hod.
Baník doma hodně velký oříšek pro všechny mančafty. Ani si teď v hlavě nevybavím, kdo tam naposledy vyhrál.
Most před výbornou diváckou kulisou body nerozdává a dle mého názoru tomu nebude jinak ani v tomto duelu. Tečka.
 

Foto: www.facebook.com/DHK-Ban%C3%ADk-Most-%C4%8Cern%C3%AD-and%C4%9Bl%C3%A9-693912074040822/timeline/

Sokol Písek – Slávia Partizánske 17.10.2015 - 15.00 hod.
SP versus SP - takhle nějak vyrovnaně si představuji i tento souboj. Slávia zatím zůstává výsledkově za očekáváním a Písek dokáže v obloukovce zaskočit i větší favority, my v Olomouci o tom můžeme vyprávět :-). Rozhodne i vstup do utkání, a pokud se Slavii nepodaří získat potřebný náskok, může to mít těžké, protože v Písku se bojuje do poslední minuty
 

Bemaco Prešov  – Slavia Praha 17.10.2015 - 17.30 hod.
Praha na východ pojede v pohodě plynoucí jednak z dosavadních výsledků a také z toho, že spousta hráček se skvěle představila v reprezentačním dresu v podařeném vstupu do v kvalifikace ME. Na druhou stranu Prešov doma určitě někoho překvapí (ještě že to máme za sebou), ale Slavie nebude ten případ a odveze si body na západ
 

Duslo Šala – ŠKP Bratislava 17.10.2015 - 18.00 hod.
Dusno, takový je zřejmě teď stav v Šale. Po bezproblémové přípravě teď součet bodů obdržených za dosavadní kola neodpovídá postavení, kde by Šala měla a chtěla být. Jak to tak bývá, někdo to odnese. Bohužel další v pořadí zápasů je ŠKP, které bude nevyzpytatelné spíš ve vlastním prostředí, pokud nastoupí v plné sestavě. Šala doma nepřipustí žádnou minelu a zvítězí.
 

Foto: www.facebook.com/HkSlovanDusloSala?fref=ts

Sokol Poruba – HC Zlín 17.10.2015 - 18.00 hod.
Sokol Pohoda - takové zatím měly, vyjma zápasu s Mostem, rozlosování hráčky Poruby. Dřív, nebo později se ale začne přitvrzovat. První takovou větší zkouškou by mohl být Zlín, nicméně si myslím, že v domácím prostředí je Poruba velmi silná a pohoda tam ještě zůstane.

Všechny zdravím a těším se na vás na palubovkách. Kory :-)

Autor: HNB

Foto: Kory archív (dle autora "na Zemana")