Upoutávka na 12. kolo WHIL se zlínskou Lenkou Hradilovou

Další kolo WHIL se nezadržitelně blíží. Víkend ,a zejména sobota, bude nabitá zajímavými zápasy. Pro fanoušky nejen ženské házené připravila pro toto kolo upoutávku aktuálně třetí nejlepší střelkyně WHIL, Lenka Hradilová, která je v této sezóně na postu pravého křídla oporou svém klubu, HC Zlín. Zlín bojuje o své místo v play-off ve velmi vyrovnaném středu tabulky. Jaký je pohled na toto kolo očima jeho nejlepší střelkyně čtěte níže.

 

Slavia – Poruba

Tento zápas bych označila za zápas kola. Slavia bude chtít napravit jednogólovou porážku z podzimu, kterou v Porubě utrpěla. Přestože očekávám velmi vyrovnané utkání, Slavia v domácím prostředí předvádí stabilně dobré výkony, a proto ji mírně favorizuji.

Písek – Zlín

V tomto duelu se utkají dva sousední týmy v tabulce se stejným počtem bodů. Zlín v domácím prostředí porazil Písek o deset branek, avšak všechny máme v živé paměti prohru z loňského roku v „Obloukovce“. Oba týmy usilují o play-off a potřebují vyhrát. Pevně věřím, že se na Písek dobře připravíme a povezeme na Moravu dva body :-)

BEMACO Prešov – HC Veselí nad Moravou

Zápas, který je, dle mého názoru, bez výrazného favorita. I když Panenky v domácím prostředí předvádí výborné výkony, na východě Slovenska to nebudou mít vůbec jednoduché. Prešov se bude chtít před domácím publikem ukázat a bodovat. I přesto mírně favorizuji Veselí.

Olomouc – Šala

Olomouc v posledních zápasech ukázala, že se stále zlepšuje a může zasáhnout do bojů o play-off. V tom by jí pomohla výhra s týmem z vyšších pater tabulky, jako je Šala. To budou mít Olomoučanky velmi složité. Šala je na výherní vlně, již pět kol neprohrála, a proto je pro mě favoritem tohoto utkání.

Michalovce – HK Slávia Partizánske

Michalovce suverénně kráčí soutěží a myslím si, že ani v tomto zápase neklopýtnou. Partizánske zatím nepředvádí takové výkony, na jaké jsme zvyklí z minulých ročníků, proto jsou jasným favoritem domácí. 

ŠKP Bratislava – Most

Bratislava stále čeká na své první body, ale troufám si říct, že ani ve 12. kole, se jim to nepodaří. Most potřebuje body v boji o medaile a bylo by velkým překvapením, kdyby je právě Bratislava o ně připravila. 

Lenka Hradilová

 

Program 12. kola:

  • 23.1. 16:30    Slavia - Poruba 
  • 24.1. 15:00    Písek - Zlín 
  • 24.1. 16:00    BEMACO Prešov - HC Veselí n.M. 
  • 24.1. 17:30    Olomouc - Šaľa 
  • 24.1. 17:30    Michalovce - HK Slávia Partizánske 
  • 24.1. 18:30    ŠKP Bratislava - Most 
 
Tabulka po 11. kole:

 

Ve dvanáctém kole bude pokračovat stíhací jízda Slávie, Mostu a Šali za vedoucími Michalovcemi. Také s Porubou je nutné stále počítat, protože má o zápas méně. Pokračovat budou boje ve středu tabulky o možnost účasti v závěrečném play-off. Základní část se tímto kolem překlopí do své druhé poloviny, a tak bude zajímavé srovnání odvetných zápasů s výsledky z podzimu. 


foto: Robert Grim a web HC Zlín

 

Ženské soutěže