Upoutávka - Finále Českého poháru žen 2014/2015

DOPLNĚNO - Sezóna se pomalu blíží do závěrečné fáze, ale ještě před českým play-off žen nás čeká finále Českého poháru. Velice atraktivní zápas týmů DHK Baník Most a DHC Slavia Praha se odehraje na mostecké palubovce v neděli 26. 4. od 15:30 hodin. Kdo nebude fandit přímo v mostecké hale, může zápas sledovat v přímém televizním přenosu stanice ČT Sport. 

V letošní sezóně za sebou mají oba finálové celky dva vzájemné zápasy, které byly hlavně pro fanoušky dost napínavé, především proto, že ani jeden z týmů nedokázal ubránit domácí tvrz a vítězné body si vezl z palubovky soupeře. 

 

 Baník Most vs. Slavia Praha - 25 : 26 

 Slavia Praha vs. Baník Most - 23 : 29

 

Jak se připravovaly oba týmy na  třetí vzájemný duel, ve kterém se v Mostě rozhodne o vítězi Českého poháru, jsme se zeptali těch nejpovolanějších. Stejné otázky jsme v pátek odpoledne položili trenérům i hráčkám obou týmů.

 

  Otázky pro:
hráčky S čím do finále ČP jdete? Je tým připravený poprat se o výhru?
trenéry Jak probíhala příprava na pohárový zápas? Je tým kompletní? Co mají holky od trenérů slíbeno za výhru?

 

Martina Weisenbilderová (Most): "Jdeme do toho určitě s cílem vyhrát a obhájit loňský titul. Zároveň bychom si rády spravily chuť po interligovém stříbru. Těšíme se moc, bude to první zápas o možnou trofej a navíc před domácím publikem, kde budeme chtít odčinit domácí prohru se Slavií," k čemuž ještě dodává Dominika Zachová (Most), "příprava probíhá průběžně celý týden, ale poslední dva tréninky dopilujeme pár maličkostí a do zápasu půjdeme s čistou hlavou a plně připraveni se porvat o Český pohár." 

Luboš Hudák (trenér DHK Baník Most): "Finále ČP je pro nás druhým vrcholem sezóny, který chceme zdolat. V prvním případě jsme zůstali těsně pod ním, a proto jsme v přípravě podřídili všechno tomu, abychom uspěli. Tým se připravoval až do včerejška kompletní. Včera se nám na tréninku zranila Kamča Vysloužilová, která bohužel do zápasu nebude moct zasáhnout. Všichni ostatní jsme ale připraveni zabojovat o vítězství i za ní. Holky mají slíbenou pusu na čelo. :-)"

 

Kamila Kordovská (Slavia): "Určitě bychom rády vyhrály ČP a příjemně se tak naladily na play-off, ale jsme si vědomi síly mosteckého domácího prostředí. Očekáváme zase plno diváků, kteří povedou svůj domácí celek za titulem. My se jim to pokusíme co nejvíce znepříjemnit a zopakovat výhru z podzimní části. Na zápas se určitě těšíme. Příprava na něj probíhala stejně, jako na každé jiné utkání. Dnes si s holkami užijeme trochu volna a zítra půjdeme s čistou hlavou do zápasu poprat se o titul." 

Richard Řezáč (trenér DHC Slavia Praha): "Příprava byla stejná jako na každý ligový zápas. S výjimkou toho, že v tomto zápase se musí rozhodnout. Takže jsme nezapomněli ani na přípravu a specializaci 7m hodů. Družstvo máme v plné síle a budeme chtít odevzdat maximum. Zvláštní sliby jsem nedal, protože cesta k úspěchu je 60 minut tvrdé práce na palubovce. Myslím si, že motivace je daná dopředu a není třeba nic slibovat." 

 

Na své věrné fanoušky v Mostě také nezapomněli a připravili pro ně soutěž "Vyhraj na víkend auto Černých andělů!"  

V čem tato soutěž spočívá? Stačí v kapse najít 10 Kč a koupit si lístek do tomboly. Jak se dále uvádí na mosteckých stránkách: "Při finálovém utkání Českého poháru házenkářek dne 26. 4. 2015 s týmem DHC Slavia Praha nabízíme při koupi lístku “ Svlékni si svou hráčku” možnost hned dvojité výhry. Vylosovaný výherce si nejen “svlékne” svou hráčku, ale zároveň si vybere víkendový termín pro zapůjčení plně natankovaného vozu Hyundai i30." Fanoušci se tedy mají určitě v neděli v mostecké hale na co těšit. 

Utkání řídí naše mezinárodní dvojice Václav Horáček a Jiří Novotný (z Brna), kteří letos v lednu rozhodovali finálový zápas mistrovství světa mužů v Kataru.

 

OBĚMA TÝMŮM DRŽÍME PALCE A PŘEJEME HRU FAIR PLAY BEZ ZBYTEČNÝCH ZRANĚNÍ. 

 

Foto: Alex Wipf, FB profily týmů Baník Most a Slavia Praha

Ženské soutěže

Změny dresů u týmů v nejvyšší soutěži žen MOL Ligy

Tři měsíce utekly jako voda a již první zářijový víkend na nás čekají první (předehrávaná) utkání MOL Ligy ročníku 2018/2019. V letošním ročníku se ho bude účastnit 12 týmů. Za Česko se účastní 8 týmů: DHK Baník Most, DHC Slavia Praha, Veselí nad Moravou, DHK Zora Olomouc, Sokol Poruba, HC Zlín,...

DHC Plzeň bude hrát MOL Ligu!

Vítěz druhé nejvyšší soutěže DHC Plzeň využil možnost postupu a od nové sezony 2018/2019 se stane jedním z týmů ženské interligové soutěže MOL Ligy. Historicky první účast tohoto klubu v nejvyšší ženské soutěži si zaslouží pozornost a také proto jsme pro webové stránky Házet nás baví...

V pátek na poslední kolo play-out, o víkendu na finále play-off.

V pátek 18. května je na programu poslední kolo českého play-out a také druhé utkání v boji o bronz. V sobotu se můžeme těšit na finálový boj mezi Mostem a Slávií (v případě výhry Slávie se o mistrovi ČR rozhodne v neděli). Slovenské finále je na programu v pátek, sobotu a (možná) v neděli. České...

V úterý na 4.kolo play-out, o víkendu vypukne boj o Mistra ČR/SR.

O úterní státní svátek nás opět čeká házená. Na programu je 4.kolo českého play-out. Hned v sobotu 12. května nás čeká 5.kolo play-out a také první finálové zápasy o českého a slovenského mistra. České play-out: Zápasy českého play-out se přehouply do své druhé části. Ze šesti kol jsou odehraná tři...

V úterý na české play-out, v pátek a v sobotu na české a slovenské play-off!

Ani o státní svátek nebudeme bez házené! Čtyři týmy (Zlín, Písek, Poruba a Hodonín) bojují v českém play-out a tak se 1. května můžeme těšit na dva zápasy. České a slovenské play-off má na programu zápasy v pátek, sobotu a s největší pravděpodobností i v neděli. 3.kolo českého play-out je na...