TOP 7 HRÁČŮ, KTERÉ SE VYPLATÍ V LETOŠNÍ SEZÓNĚ DKB HANDBALL BUNDESLIGY SLEDOVAT!

HNB Vám pro dnešek přináší nový výběr TOP 7 hráčů, které byste si neměli v německé bundeslize nechat ujít! Proč zrovna 7? Rychlejším z Vás to určitě došlo! Pro každý házenkářský post jsme vybrali jednoho hráče, je to čistě náš výběr a budeme určitě i vděční za Vaše názory nebo tipy na facebookové stránce!

Jdeme na to!  :-)

Brankář: BENJAMIN BURIČ (HSG Wetzlar)

Ani Wolff, ani Landin, ba ani Andersson, ale Benjamin Burič! Reprezentant Bosny a Hercegoviny v minulé sezóně nastoupil na brankářský pozici namísto hvězdy Andrease Wolffa a jako by chtěl svého předchůdce napodobit! V minulé sezóně dokázal Burič deptat střelce ne jednoho velkoklubu z bundesligy! Ačkoliv záda mu kryje další skvělý gólman Nikolai Weber, Burič byl většinou brán jako jednička týmu. Například v televizním utkání proti Kielu Burič doslova fantasticky mazal střelce Kielu a doma Wetzlar obral kielské Zebry o důležité body v boji o bundesligový titul. V minulé sezóně patřil brankář narozený v 1990 mezi nejlepší ve statistikách celé sezóně. V té letošní, která sice ještě ani pořádně nerozeběhla, je momentálně na 4. místě s úspěšností zákroků 33%! Bude i letos deptat střelce z bundesligových klubů?

Levé křídlo: JERRY TOLLBRING (Rhein-Neckar Löwen)

Mladý švédský supertalent, narozený v roce 1995, zamířil ze své rodné země prodat své velké kvality do nejlepší ligy světa! Tollbring dal o sobě pořádně vědět až v předešlé sezóně, kde v dresu švédského Kristianstadtu dokázal třeba v Lize mistrů předvádět skvělé výkony a ve svém mladém věku dokázal střelecky svůj tým táhnout nejen v Lize mistrů ale i ve švédské lize. Oplývá také skvělou techniku střelby. Fanouškům v paměti utkvělo pár jeho skvělých akcí, kdy například v zápase proti Szégedu dokázal z půlky hřiště dát gól v poslední sekundě 1. poločasu. Rychlonohého křídla si všiml úřadující mistr bundesligový šampion Rhein-Neckar Löwen a přivedl jej na tento post jako dvojku na místo Dejana Manaskova. Tollbring by měl vyrůstat pod legendou Gudjónem Valurem Sigurdssonem a o tomto mladém křídle jistě uslyšíme ještě mnoho věcí!

Levá spojka: PHILIP WEBER (SC DHfK Leipzig)

Nejlepší střelec uplynulé sezóny, ve které nasázel celkově 224 branek se vrátil zpět po ročním angažmá do Lipska. Poté co v minulé sezóně oblékal dres Wetzlaru a dostal se i do německé reprezentace, kde mimo jiné také zazářil, se Philip Weber stal asi největší posilou házenkářů Lipska. Nenápadná levá spojka ničím tak na první pohled nezaujme, ale jeho přehled a pohyb na hřišti + skvělá razance střelby však zaujme každého házenkářského fanouška. Takzvaný „Torschützenkönig“ z předešlé sezóny s přezdívkou Flipi jakožto hlavní tahoun bude chtít s Lipskem znovu mířit v bundeslize vysoko, avšak v našlapané konkurencí to nebudou mít jednoduché! Dokáže Weber obhájit korunu krále střelců? Za momentálně odehrané dvě kola nasázel 16 branek!

Střední spojka: MIHA ZARABEC (THW Kiel)

Dá se to tenhle ten přestup považovat jako skvělý tah vedení Kielu? Dle prvních dojmů ano! Poté, co Domagoj Duvnjak musel ke konci minulé sezóny podstoupit operaci kolene, hledal Kiel náhradu za chorvatského lodivoda v útoku. A nesáhl daleko! Ze slovinského Celje Pivovarna Laško přivedl rozehrávače Mihu Zarabece, dle některý špatný tah, dle některých dokonalý. A za pravdu mají především fanoušci, kteří Zarabece velebili. Jak v superpoháru, tak v prvním zápase proti Lübbecke byl Zarabec ústřední postavou kielských Zeber. Nejenom že podpořil ofenzívu Kielu skvělým režírováním ale také i několika brankami! Zarabec svým malým vzrůstem a mrštností může být velkým problém pro obrany soupeřů, už jen kvůli tomu, jak má slovinský reprezentant těžiště. Zarabec může být pro Kiel opravdu tím pravým na postu střední spojky, ale otázkou zůstává, na jak dlouho, doku se chorvatská ikona týmu Domagoj Duvnjak nevrátí zpět na palubovky! Do té doby však Zarabec jistě bude hlavním mozkem útoku Kielu!

Pravá spojka: KAI HÄFNER (TSV Hannover-Burgdorf)

Německý reprezentant a opora Hannoveru je ukázkou atypické pravé spojky v německé bundeslize. Ačkoliv svou výškou spojku nepřipomíná, dokáže tuto skutečnost vyvrátit skvělým pohybem a střelou z přetahu. Navíc jeho „L“ únik je z jeho strany doslova mistrovským kouskem! Kai dal o sobě pořádně vědět také na ME 2016 v Polsku, kde byl původně jako náhradník, ale po zranění Steffena Weinholda byl povolán do akce a své příležitosti se chytil mistrně! Například ve vyřazovací fázi dokázal svými brankami rozhodnout duel proti Norsku a patřil mezi jedno z překvapení německého celku, ačkoliv do turnaje zasáhl až ke konci. V Hannoveru patří za tahouna týmu, v minulé sezóně byl jejím nejlepším střelcem. Přibrzdilo jej jen zranění ke konci sezóny, kde jej zastoupil Islanďan Karrason. Letos Hannover převzal známý kouč Carlos Ortega a dle odborníků by měl Häfner znovu patřit mezi opory týmu!

Pravé křídlo: TOBIAS REICHMANN (MT Melsungen)

Když opouštěl Wetzlar, byl ještě Reichmann celkem neznámým hráčem. Ačkoliv už párkrát nastoupil v německé reprezentaci, přednost dostávali spíše Groetzki, Sprenger, Sellin nebo Richwein. V polských Kielcích však vyrostl v jedno z nejlepších křídel. Jeho neuvěřitelné schopnosti udržet se ve výskoku až nepochopitelně dlouho a skvělý střelecký apetit udivovaly ne jednoho fanouška. Reichmann dal o sobě pořádně vědět i na ME 2016 v Polsku, kde slavil s Německem senzační zisk zlata a Reichmann byl jedním z tahounů svěřenců trenéra Sigurdssona, proměňoval spolehlivě jak náskok, tak 7m hody. Pro letošní sezónu však Polsko vyměnil znovu za Německo a bude oblékat dres Melsungenu. Do týmu přišel jako náhrada právě za Johannese Sellina. Reichmann nám jistě na tomto postu ukáže mnohé!

Pivot: JANNIK KOHLBACHER (HSG Wetzlar)

Další velká německá naděje, narozena v roce 1995, na postu pivota. Na ME 2016 tvořil společně s Pekelerem a Schmidtem skvělou trojici na pivotu a v německé reprezentací je již ve svém věku stálicí a trenéři v něm mají velkou důvěru. Kohlbacher od roku 2015 obléká dres ambiciózního Wetzlaru, kde také patří mezi největší tahouny, předtím působil v dresu Großwallstadtu. Jeho robustní postava dělá obranám doslova problémy, mezi jeho hlavní aspekty patří především skvělé uvolnění na šestce a také skvělá procentuální úspěšnost proměňování šancí, a hlavně si dokáže svou bojovností vykoledovat tresty na straně soupeře. V příští sezóně jej však v dresu Wetzlaru neuvidíme, jelikož jeho služby bude využívat Rhein-Neckar Löwen, kde by měl nahradit Hendrika Pekelera, jehož si vytáhl do svých řad THW Kiel. Kohlbacher i letos bude jistě bavit skvělými kousky na pivotu!

Zdroj: HNB

Foto: FB a webové stránky klubů (DKB Handball-Bundesliga)

 

Články k ročníku 2017/2018 sponzorují