Talent čeká na soupeře 3. kola EHF Cupu

O víkendu dokonala mistrovská Plzeň sérii druhého kola EHF Cupu výhrou na půdě svého soupeře z chorvatské Poreče. Získala tak body do českého klubového koeficientu a hlavně si zajistila postup do třetího kola. Zde ji již čekají soupeři opravdu zvučných jmen, a tak se mají fanoušci nejen Plzně určitě na co těšit.
 
Zítřejší los (20. října 2015) v sídle EHF ve Vídni rozhodne, jak atraktivnímu soupeři budou čelit házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň o víkendech 21. a 28. listopadu 2015. Narazit mohou i na klubové mistry světa a obhájce prvenství v EHF Cupu, tým berlínských Lišek, ve které působí náš reprezentační brankář, Petr Štochl. Nejen pro plzeňské hráče a fanoušky by byl takový duel zajímavý. Vždyť Petr Štochl právě z Plzně pochází, tak by to pro něj byl určitě i skvělý návrat na plzeňskou palubovku.
 
(Füchse Berlin)
 
Z další velmi atraktivních soupeřů lze jmenovat zbylé dva německé týmy, Magdeburg a Göppingen a také španělský přední tým z Granollers. Z pohledu českého fanouška by určitě mohl být zajímavý duel s týmy, kde působí čeští házenkáři. Na prvním místě je to jednoznačně polský KS Azoty-Pulawy, kam z Plzně před sezonou odešel pivot Leoš Petrovský, a  kde spolu s ním působí další český reprezentant Jan Sobol. Hned dva české reprezentanty by nabídl duel s francouzským St. Raphaelem, v řadách s Miroslavem Jurkou a Janem Stehlíkem.
 
(St. Raphael)
 
Třetí kolo, nebo chcete-li předkolo EHF Cupu je posledním krokem před postupem do skupinové fáze tohoto poháru. Výhra v listopadovém duelu by pro plzeňské znamenala zajištění účasti v jedné ze čtyř čtyřčlenných skupin a dalších 6 zápasů v průběhu února a března 2016. Podíváme-li se na možné soupeře, bude to úkol pro český tým opravdu velmi těžký. Přijatelní soupeři snad číhají v týmech, které nepřešli kvalifikaci o Ligu mistrů, tj. mistr Rakouska Alpla HC Hard a mistr Nizozemí, tým OCI-LIONS. Ostatní soupeři jsou z házenkářky vyspělých zemí a souboj s týmem z Německa, Španělska, Slovinska, Dánska, Francie, Maďarska anebo Polska se u nás určitě neuvidí každý den, takže již dnes se máme na co těšit.
 
 
Výsledky Plzně ve 2. kole:
 
Plzeň – Poreč 27 : 24 (15 : 11)
Poreč – Plzeň 25 : 27 (15 : 14)
 
Seznam soupeřů, kteří budou v koši proti Plzni:
 
AUT – Alpla HC Hard – 2. z kvalifikace o ligu mistrů
DEN - Bjerringbro-Silkeborg
DEN - Aalborg Handbold
ESP - Fraikin BM. Granollers 
ESP - Helvetia Anaitasuna
ESP - Frigorificos Morrazo
FRA - St. Raphael var Handball (Jan Stehlík, Miroslav Jurka)
FRA - HBC Nantes
GER - Füchse Berlin ( Petr Štochl) – obhájce titulu 
GER - Frisch Auf Göppingen
GER - SC Magdeburg 
HOL – OCI-LIONS – 3. z kvalifikace o ligu mistrů
HUN - Grundfos Tatabanya KC
POL - KS Azoty-Pulawy (Jan Sobol, Leošek Petrovský)
SLO - RK Gorenje Velenje 
SLO - RK Maribor Branik
 
autor: HNB