Superfinále se vydařilo

Závěrečný turnaj mladšího minižactva v házené 4+1 sezony 2014/2015, házenkářské veřejnosti Olomouckého kraje známý pod názvem Superfinále, proměnili pořadatelé SK Žeravice tak jak slibovali v den plný sportu a zábavy. Přibližně 150 dětí si zahrálo svůj oblíbený sport, zasoutěžilo v týmových disciplínách a ve volných chvílích si užívalo připravených individuálních soutěží i četných atrakcí. Připravený program se i navzdory úmornému vedru podařilo bezezbytku realizovat a dle ohlasů odjížděly děti ze Žeravic spokojené. O zdárný průběh akce se zasloužilo bezmála 50 pořadatelů z řad aktivních hráčů žákovských a dorosteneckých kategorií, funkcionářů a členů klubu.

Vše odstartovalo velkolepým nástupem zúčastněných družstev v samém úvodu turnaje, který se nesl v „olympijském“ stylu. Děti napochodovaly na hřiště pod označením svých týmu podél hlavní tribuny, vyslechly si státní hymnu i krátký uvítací projev předsedy klubu ing. Pavla Zubíka, který byl současně hlavním organizátorem akce.

Brzy na to  se rozeběhla házenkářská část turnaje základními skupinami. Patnáct družstev hrálo na třech hřištích bez počítání skóre tak, jak jsou děti z průběhu sezony zvyklé. V přestávkách mezi svými utkáními soutěžili mladí házenkáři a házenkářky na připravených stanovištích o sladké odměny, nebo využili některou z nabídnutých atrakcí. Největší zájem sklidilo malování na obličej, jízda na poníkovi, střelba ze vzduchovky, ale i tradičnější disciplíny jako např. střelba míčem na panáka, hod šipkou, nebo třeba chůze na chůdách.

Po skončení základní části turnaje přišly na řadu tři týmové soutěžní disciplíny, kdy na celkového vítěze každé z nich čekal pěkný pohár. Děti s velkým nasazením soutěžily v hodu na cíl, překážkové dráze a přetahování lanem. O skvělou atmosféru se od této části dne staral také moderátor Rádia Haná Tomáš Gottwald, který dokázal děti společně s trenéry a rodiči motivovat k velkým výkonům. Z této části vzešli účastníci finále soutěží, které následovalo ale až po nadstavbových utkáních v miniházené. V nich se pořadatelé snažili dát k sobě vždy výkonnostně blízká družstva, aby sehrála poslední, pokud možno co nejvíce vyrovnaný souboj.

Dalším pokračováním bylo finále týmových soutěžích disciplín, kterým gradoval sportovní program. Zde už šlo do tuhého, neboť se v překážkové dráze a přetahování lanem střetla ta nejlepší družstva. Celý areál v tu chvíli fandil svým favoritům a byla radost se dívat na nefalšovaný zápal jednotlivých aktérů. Na závěr všichni diváci, a že se jich v Žeravicích sešlo více než 250, zhlédli neutuchající radost z vítězství na straně šampiónů, ale i slzy zklamání na straně poražených. Obojí prostě a jednoduše ke sportu vždy pařilo a patřit i nadále bude.

Po tvrdé práci přišla chvíle, na kterou děti v parném počasí čekali snad nejvíce. Hasičská záchranná služba Přerov nejprve děti řádně zchladila vodní mlhou a poté vyrobila gejzíry pěny, ve které se děti do sytosti vyřádily. Chvíli se zdálo, že na vyhlášení výsledků se vůbec nedostane, ale povedlo se.

Předání cen za účast na Superfinále a umístění v soutěžích se ujal náměstek hejtmana Olomouckého kraje Mgr. Radovan Rašťák společně s předsedou Olomouckého krajského svazu házené panem Valdemarem Macharáčkem a předsedou SK Žeravice Ing. Pavlem Zubíkem. Všechna družstva obdržela diplomy, medaile a velkou hromadu sladkostí, vítězové soutěží pak navíc vytoužený pohár. Jejich šťastnými držiteli se stala družstva Cementu Hranice (lano), ZORY Olomouc (překážková dráha) a Horky nad Moravou - lvíčata (hod na cíl). Akce byla zakončena společnou fotografií všech účastníků a pokřikem závěrečným hromadným pozdravem.

Účastníci: TJ Tatran Litovel A, TJ Tatran Litovel B, HC Cement Hranice, SK Velká Bystřice, TJ Sokol Kostelec na Hané, Sokol II Prostějov, DHK Litovel, ZORA Holečkova Olomouc, DHK ZORA Olomouc, TJ Sokol Horka nad Moravou – lvíčata, TJ Sokol Horka nad Moravou – tygříci, STM Olomouc 1, STM Olomouc 2, SK Žeravice A, SK Žeravice B

Pořadí soutěží:

Lano: 1. Cement Hranice, 2. ZORA Olomouc, 3. Kostelec na Hané, 4. STM Olomouc

Překážková dráha: 1. ZORA Olomouc, 2. DHK Litovel, 3. ZORA Holečkova Olomouc

Hod na cíl: 1. Horka nad Moravou – lvíčata, 2. TJ Tatran Litovel B, 3. SK Žeravice A

Celou fotogalerii Milana Janečka najdete zde:  picasaweb.google.com/101119258707745926161/SuperfinaleMladsihoMinizactva#

Pro HNB Jiří Zubík/ SK Žeravice

 

Děti a mládež

Žirovnický jednorožec počtvrté

Pohoda, úsměvy vstřícných organizátorů a všudypřítomná přátelská atmosféra přivítala zástupce Házet nás baví na IV. ročníku turnaje Žirovnického...

Superfinále mladších mini v Žeravicích

V sobotu 18.6.2016 vyvrcholila v Žeravicích házenkářská sezóna mladších mini závěrečným Superfinále spojeným s týmovými soutěžemi. Celá...