Superfinále mladších mini v Žeravicích

V sobotu 18.6.2016 vyvrcholila v Žeravicích házenkářská sezóna mladších mini závěrečným Superfinále spojeným s týmovými soutěžemi.

Celá akce začala o půl desáté dopoledne velmi pěkným zahájením, kterého se zúčastnilo všech 13 družstev, která spolu následně zápolila v házené 4+1, kdy byla zúčastněná družstva rozdělena do dvou skupin a hrála systémem každý s každým. Co bylo na celém turnaji nejkrásnější, bylo to, že se ani v jednom zápase nepočítalo skóre, takže vítězové byli všichni a všichni měli obrovskou radost z pohybu, potažmo z házené. Po házenkářském turnaji následovaly velmi zajímavé a populární týmové soutěže, které se těšily velkému zájmu nadšeně fandícího publika. Týmy soutěžily v přetahované na laně a poté pro ně pořadatelé připravili nelehkou , ale hodně zajímavou překážkovou dráhu, kde musely hráčky a hráči prokázat nejen svou rychlost, ale i sílu, koordinaci, techniku s míčem, ale i taktické myšlení.

Mimo těchto sportovních dovedností zde byla po celý den k vidění spousta doprovodných akcí jako např. střelba na terč ze vzduchovky, probíhání „finské stezky“ s pingpongovým míčkem na lžičce, stříkání z hasičské hadice na plechovky, trefování se míčem do různě velkých otvorů v bráně a lovení „rybiček“. Za každé splnění těchto netradičních disciplín byli soutěžící odměněni sladkostí nebo jinou drobností. Ze všech doprovodných akcí mělo asi největší úspěch malování na obličej – všichni přítomní se mohli nechat namalovat, takže jsme na hřišti viděli nejen hráče, kteří skvěle hráli házenou, ale byli navíc pomalováni válečnými barvami

V celém sportovním areálu byla také široká nabídka nejrůznějšího občerstvení, takže na své si přišli nejen soutěžící, ale i fandící rodiče a všichni diváci.

Celý tento krásný sportovní svátek byl v režii házenkářského klubu SK Žeravice, kterým patřím velký respekt a poděkování, jak to všechno perfektně zvládli, a přesto, že oni sami z toho byli oprávněně velmi unaveni, tak z řad soutěžících a trenérů se ozývala jen slova chvály a nadšení, a také příslibu, že nikam jinam než do Žeravic už na superfinále jezdit nebudou

 

Pro HNB Lucie Fabíková.