Státní svátek ve znamení osmifinále Českého poháru žen...

Na házenkářských palubovkách se můžeme v úterý 17. 11. těšit na souboje Davidů s Goliáši. Do losu byly totiž nasazeny týmy z nejvyšší WHILkové soutěže a ti, kteří se probojovali do závěrečných bojů, budou mít ve svých městech velký svátek. Zejména je řeč o druholigových celcích, pro které je toto klání takřka vyvrcholením sezóny. Pro některé z hráček i nejvýznamnějším zápasem v jejich kariéře.
 
 

17.11. 16:00 hodin SK Velká Bystřice - Sokol Poruba

Na zápas se Sokolem Poruba zve bývalá česká reprezentantky Pavla Poznarová. "Hráčkám, které dávají házené všechno, se splní velkokolepý sen. Do Velké Bystřice nedaleko Olomouce přijede poměřit síly úřadující vicemistr ČR – DHC Sokol Poruba. Každoroční účastník finále Českého poháru, ověnčený mnoha medailemi - mistr ligy roku 2012, bronz z mezinárodní soutěže WHIL r. 2013, 2015 a pravidelný účastník evropských pohárů zavítá do bystřického sportovního areálu na Letné. Se svými stabilními výkony, silným a kompletním kádrem, který svědomitě a koncentrovaně nevypustí ani jednu vteřinu zápasu, se dá předpokládat hra kočky s myší. Bystřičanky však nedají svou kůži na trh lacino. Pro mnohé hráčky bude toto měření sil životním zápasem. Házet nás baví a proto přijďte nasát pohárovou atmosféru a povzbuďte náš tým v rámci fair play na hřišti i mimo něj." 
 
 

17.11. 16:00 hodin HK Hodonín - HC Zlín

Na zápas s HC Zlín zve Michaela Budayová. " Už postup mezi 16 nejlepších týmů je pro nás velkým úspěchem. Zahrát si však proti týmu s nejvyšší soutěže je „třešnička na dortu“, protože pro mnohé z našich holek to bude v podstatě premiéra. Víme, že je Zlín favoritem. My se budeme snažit mu být důstojným soupeřem a nezklamat naše fanoušky, kteří, věřím, dorazí v hojném počtu."
 

17.11. 19:00 hodin  TJ Tatran Bohunice - SHK Veselí nad Moravou                                                        

Na zápas s Veselím n.M. zve Irena Kupková. "Děvčata se na atraktivního soupeře ze Slovácka těší. Naše poslední konfrontace byla před 9 lety ve WHIL. Při našem mimořádném výkonu by mohlo jít o zajímavý zápas. Za zmínku stojí souboj dvou juniorských reprezentantek v dresu Veselí Jany Šustkové a v dresu Tatranu Silvie Poláškové. Doufám, že zápas bude veden v duchu fair play a divákům přinese pěknou podívanou."
 

17.11. 11:00 hodin TJ Sokol Bělá - Slavia Praha

Na zápas s DHC Slavia Praha zve Jana Kotrmanová. "Hrát proti týmu z nejvyšší české soutěže a navíc proti tak dobrému celku jako je pražská Slavie je pro nás nová, zatím nepoznaná zkušenost a určitým způsobem výzva. Samozřejmě víme, že jsme v zápase outsiderem, ale rády bychom předvedly dobrý výkon za který se nebudeme muset stydět. Tento zápas je také určitou odměnou pro naše fanoušky, kteří nás celou sezónu podporují k dobrým výsledkům a i v případě neúspěchu stojí za námi. Proto jsme rády, že můžeme přivítat tak kvalitního soupeře na domácí palubovce." 
 

3.12. 18:30 hodin SVŠ Plzeň A - Baník Most

Na zápas s Baníkem Most zve Dominika Galušková. "Myslím, že to pro nás bude super zkušenost - uvidíme a ucítíme jak vypadá pořádná házena.. Snad alespoň nějakou chvilku Most potrápíme a překvapíme." 
 
 
V pozvánce na osmifinále jsme se snažili dát prostor papírově slabším týmům, nejen proto, aby fanoušci právě těchto celků věděli na co se mouhou těšit. Do uzávěrky nám bohužel nepřišel komentář z Otrokovic a Astry Praha. (Komentáře doplníme, pokud přijdou).
 
17.11. 10:30 hodin Otrokovice - Zora Olomouc
17.11. 16:30 hodin Astra Praha - Sokol Písek
 
Do další fáze Českého poháru žen si postup v předehrávce zajistil interligový tým HC Plzeň, který porazil prvoligové Kobylisy 22 : 19.
 
Máte už program na zítřejší den? Pokud ne, přijďte povzbudit své favority při bojích Davida a Goliáše! Unikátní zápasy nejlepších českých týmů v porovnání s prvoligovými i druholigovými týmy jsou jistě zajímavým lákadlem na sváteční den - 17.11. Všem týmům přejeme hodně štěstí, hezké zápasy bez zbytečných zranění a v neposlední řadě radost ze hry.