SEMIFINÁLE JE TADY!

Semifinále je tady! Čeká nás správná házenkářská řežba?!

Po čtvrtfinálové sérii, která nepřinesla nijak velká překvapení, je před branami extraligové sezóny semifinále play-off!

Mezi nejlepší čtyřkou nechybí vítěz základní části Zubří, letos druhá Karviná, Lovosice nebo loňský finalista Talent Plzeň, avšak mezi těmito týmy nefiguruje loňský mistr Dukla Praha, která v třaskavé sérii padla právě s Plzní 3:0 na zápasy, všechny prohrála rozdílem jednoho gólu. Pojďme v rychlosti mrknout na obě série!

Vítěz základní části ROBE Zubří stejně jako minule zopakovalo vítězství v sérii proti Frýdku-Místku, tým z Valašska prošel do semifinále hladce 3:0, ale dá se to označit jako "hladce"? Frýdek-Místek byl pro Zubří důstojným soupeřem, sérii zdobily nejen vypjaté souboje na hřišti, ale také skvělá atmosféra v hledišti v obou halách. Ačkoliv první dva zápasy skončily rozdílem pěti branek a poslední rozdílem jedné, hráči Pepina ukázali, jak týmu prospěl příchod Jiřího Kekrta. Nakonec však museli sklonit zbraně před Zubřím.

Karviná nastoupila proti houževnatému soupeři z Jičína. Tým od lesa Řáholce se netajil tím, že bych chtěl Karvinou překvapit. V čele se šutérem Onřejem Šulcem, mimojiné v minulosti hráč Karviné, Jičín držel s favoritem krok, v prvním zápase dokonce v prvním poločase vedl, ale poté se projevily kvality Baníku. Navíc na domáci palubovce Jičína byl zápas také vyrovnaný, ale vyrovnání odmítl brankář Marjanovič, který vytěsnil sedmimetrový hod Šulce na tyč a karvinští tak mohli slavit postup mezi nejlepší čtyřku po vítězství v sérii 3:0.

Lovci z Lovosic zopakovali loňský postup do semifinále, tentokrát proti Kopřivnici, která slavila postup do play-off po 10 letech! Černý kůň soutěže a bojovný tým z města Tatry ukázal, že pro svěřence Milana Berky nebude lehkým soustem. Lovosice si připsaly první dvě důležitá vítězství na domácí palubovce a jen bod jim stačil k rychlému postupu. Avšak Kopřivnice byla ve třetím zápase proti. Před naprosto skvělou kulisou dokázal tým vedený Lubomírem Veřmířovským udolat vysoko svého soka (36:27) a prodloužit tak sérii o další zápas. V tom ale Lovosice nedovolily vyrovnání série a po dalším vítězství 30:33 tak sérii ovládly v poměru 3:1.

Poslední a nejzajímavěšjší série byla repríza loňského finále. Úřadující mistr extraligy Dukla Praha nastoupila v sérii proti Talentu Plzeň a pro oko diváka šlo opravdu o pikantní záležitost! Bylo celkem jasné, že každý zápas se budou oba dva týmy tahat o vedení co nejtěsnějším rozdílem a proto také úro oba týmy šlo o nelehkou sérii. Není ani náhodou, že všechny tři zápasy skončily lépe pro Plzeń vždy o jedinou branku a loňský stříbrný tým Plzně se tak radoval z vítězství 3:0 v sérii. I proto to možná může být hořčí pro dukelské hráče, na které zbyde "jen" boj o 5.-8. místo v extralize.

Složení semifinálových dvojic:

ZUBŘÍ vs. PLZEŇ

  • Tip HNB: 1:3
  • Namlsané Zubří dokáže vyhrát první zápas před domácí kulisou, avšak ty zbývající už Plzeň jasně opanuje a s přehledem si pohlídá postup do finále.

KARVINÁ vs. LOVOSICE

  • Tip HNB: 3:2
  • Karviná si po dvou domácích výhrách poveze do Lovosic, avšak Lovci neskutečně zabojují a v čele s Jiřím Motlem vyrovnají sérii, Karviná poté ve vyrovaném zápase doma rozhodne.

 

Zdroj: HNB

Foto: Oficiální FB stránky týmů