Rodí se unikátní metodický web

Zcela ojedinělý projekt a to nejen v rámci České republiky, ale také v evropském potažmo celosvětovém měřítku, se poslední dva roky připravuje především pro házenkářské trenéry hráčů a hráček všech generací. Ale samozřejmě nejen pro ně.

Téměř dva roky intenzivní práce mají za sebou autoři nového projektu, který by měl přinést velkou pomoc a ulehčení především házenkářským trenérům bez ohledu na věk a pohlaví jejich svěřenců. Již brzy budou tito moci využívat unikátní databázi cvičení, kombinací nebo tréninkových plánů. Chybět ale nebudou ani příklady jídelníčků nebo posilovacích cvičení (např. Core, bossu, gymball, TRX, běžecké plány, atd.), nebo tolik důležitý strečink, regenerace či výživa sportovce. To vše šité na míru našemu sportu lidmi s dlouholetou házenkářskou praxí a zkušenostmi.

V současné době je v systému webu nahráno již přes 350 videozáznamů, graficky znázorněných metodicko-organizačních forem a animací více jak tří stovek různých házenkářských cvičení. Uživatelé tohoto webu budou mít možnost si do budoucna značně ulehčit, resp. zpestřit svoji tréninkovou práci. A inspiraci zde najdou nejen trenéři a trenérky, ale samozřejmě také samotní hráči nebo hráčky, kteří na sobě mohou i nadále pracovat a zlepšovat svoje výkony.

 

Každý uživatel bude mít možnost si jednotlivá cvičení přidávat jako svá „oblíbená“ a vytvořit si tak vlastní databázi, ze které bude chtít především čerpat. Samozřejmostí jsou i individuální poznámky uživatelů.

 

Co všechno nově připravovaný web pro své uživatele nabídne?

  • obsáhlou databázi informací,

  • více jak 650 různých cvičení včetně videozáznamů,

  • animace cvičení,

  • video cvičení,

  • tréninkové plány,

  • výběr svých oblíbených cvičení,

  • informace o strečinku,

  • informace o regeneraci,

  • informace o výživě,

  • možnost partnerství.

Dlouhé měsíce práce se chýlí ke konci a zájemci budou moci již v průběhu ledna 2015 stránky plně využívat. Uživatelé se budou moci registrovat v rámci několika druhů členství počínaje několikadenním členstvím přes tříměsíční členství až po tzv. „klubová“ členství až pro 13 osob. Toto finančně nejvýhodnější členství není striktně určeno jen pro kluby, ale mohou jej využívat různorodé skupiny čítající až 13 osob bez ohledu na klubovou příslušnost.

Důležité je, že web ve startovací podobě nebude samozřejmě webem konečným. Autoři budou i nadále pravidelně přidávat další a další cvičení, videa a animace s cílem navýšit jejich počet během roku na tisícovku a touto metou podle jejich slov nehodlají skončit. Snahou bude i nárůst cvičení zaměřených především na děti a mládež. 

cdn.fbsbx.com/hphotos-xap1/v/t59.2708-21/10656905_10205488358913442_830778684_n.flv?oh=24c779a9764a024203004ae610b5bf11&oe=54A12145

 

O spuštění webu vás budeme informovat na našich stránkách, každopádně jsem přesvědčena, že již dnes se máte na co těšit! Ti, kdo chtějí nadále zlepšovat svoji práci nebo i sebe, by si tuto příležitost rozhodně neměli nechat ujít. 

 

Pro HNB  Lucka Kantůrková 

Ostatní