RHC Plzeň otevírá nové kempy pro dorostenky...

Házenkářská regionální centra jsou jak sám název napovídá, centra výchovy mládeže a rovněž také  garanty rozvoje házené v regionech a z perspektivy národních týmů zapadají do koncepce užší spolupráce mezi všemi reprezentačními složkami. Proto není ani divu, že se do tréninkových jednotek jednotlivých center zapojují i samotní reprezentanti, nebo třeba reprezentační trenéři. 
 
Důkazem toho je i minikemp, který tento víkend pořádá RHC Plzeň. Nedělní tříhodinový minikemp v Plzni tentokrát povede dvojice Petra Vítková a Richard Řezáč.
 
 
Právě Richard Řezáč, který působí jako asistent trenérky u interligového týmu DHC Slavia Praha, se v roli trenéra brankářek, pravidelně účastní přípravných soustředění a akcí reprezentačního výběru dorostenek, povede na minikempu v Plzni ukázkovou hodinu brankářek. 
 
Představovat současnou trenérku interligového týmu DHC Slavia Praha, bývalou reprezentační pivotmanku Petru Vítkovou, která má na svém kontě 217 reprezentačních startů s bilancí 348 branek asi nemusíme. Petra v současné době působí i na reprezentační scéně, a to jako specialistka u ženského seniorského týmu. Co bude slávistické trenérské duo mladým házenkářským nadějím na minikempu v Plzni předávat si přečtěte v rozhovoru níže. 
 
Petro, jsi bývalá vrcholová hráčka, reprezentantka a teď trenérka žen. Kdo přišel s nápadem spolupráce v regionálních centrech?
Jsem ráda, že regionální centra takto fungují, jde o spolupráci mezi jednotlivými kluby a jejich trenéry, o předávání zkušeností. Já i Richard Řezáč jsme byli osloveni přímo trenérem z Plzně, kterého znám ze studia trenérské licence B.  
 
Určitě máš mladým děvčatům co předávat. Jak bude vypadat trénink, který povedete, na co se mohou děvčata těšit? 
Pro děvčata jsme si připravili tréninkovou jednotku se zaměřením na spolupráci s pivotem, jak od křídel, tak od spojek, což budu mít na starosti já. Richard jakožto bývalý brankář, který působil v německé lize, bude mít speciální cvičení pro brankářky. Ukáže děvčatům jak chytat z křídla a ze spojek. 
 
Čím konkrétně Tebe tato spolupráce obohatí? 
Pro mě to bude určitě další trenérská zkušenost. Věřím, že máme co ukázat ze svých zahraničních zkušeností. Doufám, že poznám nějaké budoucí talenty nejen pro klubovou úroveň, ale třeba i pro reprezentaci.
 
Minikempy pro dorostenky jsou v RHC Plzeň zaměřovány zejména na rozvoj individuálních dovedností - na zdokonalování herních činností jednotlivce a na rozvoj koordinačních schopností.
 
 
Termíny minikempů : 
Neděle 11. 10. 2015 9.00  – 12.00 hodin
Neděle 25. 10. 2015 - 9.00  – 12.00 hodin
Sobota 27. 2. 2016 - 9.00  – 12.00 hodin (předběžný termín)
 
Všechny minikempy proběhnou v hale 31. ZŠ, E. Krásnohorské 10, Plzeň a jsou pro všechny hráčky zcela ZDARMA!
 
Autor: HNB
Foto: Robert Grim/ HNB