RHC OLOMOUC - Starší žactvo, dorostenky a dorostenci potrápili svá těla při crossfitu

V pondělí 9.11. pokračoval listopadový kolotoč otevřených tréninků, tentokrát pro kategorii starší žactvo. Trénink byl rozdělen do dvou tematických bloků  - úvod byl věnován ukázce nového trendu posilování - tzv.crossfitu s kondičním trenérem a zároveň trenérem brankářů Pavlem Novotným. 
 
 
 
Velká většina hráček a hráčů se s tímto posilováním setkala poprvé, a proto následně většina z nich cítila i svaly, o kterých nevěděla, že je má:-), ale cílem tohoto cvičení, bylo ukázat mladým házenkářkám a házenkářům, co vše by měli se svým tělem dělat, aby se vyhnuli zranění a byli dobře připraveni na házenou, a také to, že pokud takto cvičit pravidelně, brzy uvidí velké výsledky, a navíc už jim tento trénink nebude po několikátém opakování činit žádné obtíže.
 
 
Druhá část byla již tradičně věnována házenkářským dovednostem, tentokrát jsme se zaměřili hlavně na uvolňování 1:1 - od různých průpravných cvičeních jsme přešli k nácviku správné techniky, kterou jsme pilovali nejprve na "panácích", poté i samotných obráncích, vše jsme potom spojili do střelby po různých druzích zatížení. Z tréninku si odnášíme opět samé pozitivní myšlenky, na celé skupině bylo vidět, že jsou schopni házené mnohé obětovat a že se chtějí zlepšovat.
 

Také dorostenky a dorostenci potrápili svá těla při crossfitu a úpolových cvičeních.

Podobnou náplň jako starší žactvo měla na svém dalším otevřeném tréninku, který se konal 16.11.2015, i kategorie dorostenek a dorostenců.Také oni nejprve potrápili svá těla při efektivním posilování crossfitu s naším kondičním trenérem Pavlem Novotným, aby potom v následné házenkářské části sváděli náročné fyzické souboje při úpolových hrách i průpravných cvičeních.
 
 
Tentokrát jsme se zaměřili na individuální dovednosti v obranné i útočné činnosti, ale vše bylo po kontaktu s obráncem, nejprve v individuálních činnostech, potom v soubojích 2:2 a nakonec v průpravných hrách "Pokládaná do sedu" a "Polož míč ke správnému kuželu". Po počátečním ostychu, kdy se hráči snažili kontaktu raději vyhnout, všichni pochopili, že jim nedáme pokoj, dokud se nezačnou pořádně "bít", a hry začaly mít ty správné "grády" a toto nasazení vydrželo i do dalších cvičení. 
 
 
Celá tréninková jednotka byla zakončena nácvikem techniky střelby po předchozím uvolnění bez míče a úplně na konci se hráčky a hráči odreagovali při střelecké soutěži z postů "po odrazu". Většina házenkářek a házenkářů už s námi byla na otevřeném tréninku po několikáté a obzvláště u těchto starších kategorií je na hráčích vidět obrovský pokrok a je velká radost s nimi pracovat.