Regionální házenkářské centrum Olomouckého kraje zahájilo svou činnost

Třemi hodinovými vzdělávacími bloky zahájilo 6. února čerstvě vzniklé Regionální házenkářské centrum pro Olomoucko svoji seminární činnost. 

Cestu do školní haly ve Velké Bystřici si v páteční podvečer našlo 15 trenérů z regionu, kteří měli možnost zhlédnout rozmanitá cvičení a moderní metody a trendy v nácviku uvolňování hráče s míčem a bez míče, nácviku rychlého útoku a ve specifickém rozvoji síly. Na pozici lektorů se postupně vystřídali: asistent trenéra reprezentace žen ČR a trenér interligových žen Olomouce Mgr. Jan Bělka, Ph.D., asistentka trenéra interligových žen Olomouce Mgr. Lucie Fabíková, šéftrenérka RHC pro Olomoucko Mgr. Michaela Fabíková a dlouholetá česká reprezentantka Mgr. Kristýna Salčáková

Tento první trenérský seminář RHC byl zaměřen na práci s kategoriemi od starších žáků po starší dorostence a velký dík patří velkobystřickým mladším dorostencům, kteří po celé tři hodiny figurovali jako modelový tým. Mezi tematickými hodinami měli účastníci možnost pro dotazy a občerstvení a následně jim byl poskytnut i metodický materiál a videozáznam ze semináře. 

Již nyní RHC připravuje další vzdělávání pro trenéry, které bude tentokrát zaměřeno na žákovské kategorie.

 

Autor: Kristýna Salčáková