První mise M17 úspěšně splněna ...

Odjíždíme z Polska spokojení s hrou a s výsledky v zápasech s Polskem a Slovenskem. Turnaj byl naším vůbec prvním herním testem. Všichni hráči si tak zapsali první reprezentační starty.
 

Na úvod nás čekalo Maďarsko, které přijelo rozehrané z Olympiády mládeže v Gruzii. Povedl se nám úvod utkání a drželi jsme krok celý první poločas. Ve 43 minutě jsme za stavu 18:15 neproměnili 7m hod a to odstartovalo sérii našich neúspěšných zakončení. Soupeř nás naopak trestal a tak konečný výsledek 19:31 byl pro nás hodně bolestný. V zápase jsme však nepropadli herně, spíš to byla daň za naši nezkušenost a nedůraznou koncovku.

Zápas s Polskem jsme rozhodli agresivní, v prvním poločase skoro neprůchodnou obranou a poločasový stav 15:6 dostal soupeře do kolen. Ve druhém poločase jsme nepolevili a tak jsme mohli na konci slavit první, zasloužené vítězství 30:22.

Zápas se Slovenskem, které v útoku trpělivě hrálo 1:1 se spoustou přerušení, byl hlavně o koncentraci. Po vynikajícím výkonu proti Polsku jsme se snažili nepropadnout uspokojení. To se nekonalo, a tak po poločasu 14:10 a vedení až o 8 branek jsme zvítězili 25:19.

Konečné druhé místo považujeme za úspěch. Tento úspěch je umocněn i tím, že Vojtěch Patzel získal ocenění za nejlepší střelce celého turnaje. V turnaji nám velice dobře fungovala spolupráce v obraně i v útoku. Zapracovat musíme na přechodu do rychlého útoku a střelbě spojek za devítimetrovou hranicí. 

Chtěl bych poděkovat všem hráčům za odpovídající přístup a reprezentaci ČR. Také děkuji rodičům a fanouškům, kteří nás přijeli podpořit i po prvním mrazivém výsledku. Speciální poděkování patří Radku Flajsarovi (členu realizačního týmu), který absolvoval celou akci na vlastní náklady.

 

Další reprezentační sraz tým absolvuje o podzimních prázdninách, kdy v samotném závěru družstvo odcestuje na turnaj do Francie. 

 

Autor: Pavel Pauza – hlavní trenér dorostenecké reprezentace ČR 

 

Reprezentace

Auf Wiedersehen, Legende!

Zavázat tkaničky od bot, obléct dres a vstoupit na palubovku naplněné haly předvést další skvělý výkon v nejprestižnější lize světa. Poslední 3...