Příprava na letní olympiádu dětí a mládeže v plném proudu...

V pátek 17.4. se sešel v Rožnově pod Radhoštěm výběr chlapců Zlínského kraje, kteří se pod vedením trenérů Josefa Mazáče a Miloslava Janoška připravují na Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže. Ta se uskuteční od 14. do 19.6. v Plzni. Ambasadorem házené není nikdo jiný než FILIP JÍCHA.

 

 

Výběr Zlínského kraje reprezentují chlapci z HC Zubří, TJ Rožnov pod Radhoštěm, KH Z Vsetín, HC Zlín a TJ Slovácká Slavie Uherské Hradiště. Koučové Mazáč (HC Zubří) a Janošek (TJ Rožnov pod Radhoštěm) vedli výběr Zlínského kraje už na poslední olympiádě v roce 2013, kterou pořádal právě Zlínský kraj, a vybojovali zde s chlapci stříbrné medaile. Věříme, že i letos se tým pod jejich vedením bude prezentovat moderní, rychlou házenou a že si kluci sportovní svátek užijí, tak jak si ho užili ve Zlíně jejich předchůdci. :)

 

Přípravu družstva a další plány nám přiblížil jeden z trenérů výběru Miloslav Janošek.

 

V pořadí který kemp je ve Vaší přípravě ten dnešní a co bylo jeho náplní?

S výběrem jsme se sešli na 4. kempu. Minulý kemp, který měl být 6.3. byl z důvodů vysoké nemocnosti odvolán. Cílem dnešního kempu bylo určit konečnou nominaci. Ale po zvážení jsme ještě tento bod odsunuli, na některých byla patrná nervozita,  a  tak budou mít ještě  možnost ukázat co v nich je na dalším kempu. V tuto chvíli je ve výběru 15 hráčů, jet do Plzně může pouze 14. Olympiáda začíná až 14.6. a do té doby se může stát ještě hodně. Na tomto kempu nám chyběl z důvodů nemoci zuberský pivot Josef Koleček a zranění vyřadilo brankáře Mizeru. Dále bylo potřeba dořešit ještě "kancelářské" formality pro olympiádu, jako byly kontrola a doplnění osobních údajů o hráčích a proběhlo i focení všech hráčů. 

Herní náplní kempu byla rozdělena na dvě části. V té první probíhal trénink obranných  činnosti a nácvik vybraných  útočných kombinací. Ve druhé části jsme pak sehráli přípravné utkání s dorostenci Rožnova, kde jsme si vyzkoušeli vše co jsme pilovali v části první.

 

 

Jaká je další naplánovaná příprava před startem Olympiády?

V tuto chvíli máme zajištěný další kemp a to opět v Rožnově, kde se celý tým sejde 15.5. Na další přípravu ještě budeme hledat finanční zdroje a věříme, že se uskuteční ještě další kempy 29.5. a 12.6. a to opět v Rožnově.

 

Co očekáváte od letošního Olympiády?

Očekáváme, že na olympiádu přijedeme s týmem dobře připraveni a podle toho budeme podávat i výkony na hřišti. A samozřejmě si to všichni chceme v evropském městě roku 2015 Plzni především užít, a to nejen po stránce sportovní, ale i společenské a kulturní.

 

Děkujeme Miloši Janoškovi za jeho odpovědi a přejeme celému týmu, aby si užili nejen samotnou olympiádu, ale i přípravu na tuto velmi zdařilou sportovní akci pro mládež.

 
 
Pro HNB Dita Dvořáková / Fotogalerii Dity Dvořákové najdete zde:  diddy.zonerama.com/Album/635267.
 
 
 
 

Děti a mládež

Drsní chlapi rozzářili dětské oči

Před necelými dvěma měsíci zahájily svůj provoz tyto internetové stránky, stránky o házené a hlavně pro házenkáře. Web HNB zahájil článkem o těch...

S házenou od školky

Projekt Házet nás baví je projektem, který si klade za cíl přiblížit házenou široké veřejnosti a zviditelnit i jinou házenou než jen tu na...