Příprava na letní olympiádu dětí a mládeže v plném proudu...

V pátek 17.4. se sešel v Rožnově pod Radhoštěm výběr chlapců Zlínského kraje, kteří se pod vedením trenérů Josefa Mazáče a Miloslava Janoška připravují na Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže. Ta se uskuteční od 14. do 19.6. v Plzni. Ambasadorem házené není nikdo jiný než FILIP JÍCHA.

 

 

Výběr Zlínského kraje reprezentují chlapci z HC Zubří, TJ Rožnov pod Radhoštěm, KH Z Vsetín, HC Zlín a TJ Slovácká Slavie Uherské Hradiště. Koučové Mazáč (HC Zubří) a Janošek (TJ Rožnov pod Radhoštěm) vedli výběr Zlínského kraje už na poslední olympiádě v roce 2013, kterou pořádal právě Zlínský kraj, a vybojovali zde s chlapci stříbrné medaile. Věříme, že i letos se tým pod jejich vedením bude prezentovat moderní, rychlou házenou a že si kluci sportovní svátek užijí, tak jak si ho užili ve Zlíně jejich předchůdci. :)

 

Přípravu družstva a další plány nám přiblížil jeden z trenérů výběru Miloslav Janošek.

 

V pořadí který kemp je ve Vaší přípravě ten dnešní a co bylo jeho náplní?

S výběrem jsme se sešli na 4. kempu. Minulý kemp, který měl být 6.3. byl z důvodů vysoké nemocnosti odvolán. Cílem dnešního kempu bylo určit konečnou nominaci. Ale po zvážení jsme ještě tento bod odsunuli, na některých byla patrná nervozita,  a  tak budou mít ještě  možnost ukázat co v nich je na dalším kempu. V tuto chvíli je ve výběru 15 hráčů, jet do Plzně může pouze 14. Olympiáda začíná až 14.6. a do té doby se může stát ještě hodně. Na tomto kempu nám chyběl z důvodů nemoci zuberský pivot Josef Koleček a zranění vyřadilo brankáře Mizeru. Dále bylo potřeba dořešit ještě "kancelářské" formality pro olympiádu, jako byly kontrola a doplnění osobních údajů o hráčích a proběhlo i focení všech hráčů. 

Herní náplní kempu byla rozdělena na dvě části. V té první probíhal trénink obranných  činnosti a nácvik vybraných  útočných kombinací. Ve druhé části jsme pak sehráli přípravné utkání s dorostenci Rožnova, kde jsme si vyzkoušeli vše co jsme pilovali v části první.

 

 

Jaká je další naplánovaná příprava před startem Olympiády?

V tuto chvíli máme zajištěný další kemp a to opět v Rožnově, kde se celý tým sejde 15.5. Na další přípravu ještě budeme hledat finanční zdroje a věříme, že se uskuteční ještě další kempy 29.5. a 12.6. a to opět v Rožnově.

 

Co očekáváte od letošního Olympiády?

Očekáváme, že na olympiádu přijedeme s týmem dobře připraveni a podle toho budeme podávat i výkony na hřišti. A samozřejmě si to všichni chceme v evropském městě roku 2015 Plzni především užít, a to nejen po stránce sportovní, ale i společenské a kulturní.

 

Děkujeme Miloši Janoškovi za jeho odpovědi a přejeme celému týmu, aby si užili nejen samotnou olympiádu, ale i přípravu na tuto velmi zdařilou sportovní akci pro mládež.

 
 
Pro HNB Dita Dvořáková / Fotogalerii Dity Dvořákové najdete zde:  diddy.zonerama.com/Album/635267.
 
 
 
 

Děti a mládež

MEGA MINI 2017 – LIBEREC

Jeden z největších házenkářských turnajů pro malé házenkáře u nás – MEGA MINI LIBEREC 2017, se již pomalými krůčky blíží. Ve dnech 16. - 18....

Handball Camp Roseate se blíží...

Před nedávnem jsme vám představovali nový projekt bývalých českých reprezentantek Handball Camp Roseate, který je zaměřen na dívčí dorostenecké...

Handball Camp Roseate

Blíží se čas, kdy je třeba začít přemýšlet o letních prázdninách a propojením volna s házenou. Toto vědí i bývalé české reprezentantky, které se...

DOBIÁŠ CUP 2016 - mladší žáci

„Domácí“ Zubří po třetí úspěšné! Dobiáš Cup, turnaj hraný vždy na přelomu listopadu a prosince, rok od roku začíná nabírat na kvalitě. Již třetí rok...