Příprava W17 vrcholí

České reprezentantky W17 za sebou mají první část přípravy před Olympiádou mládeže, která se bude konat v gruzínském Tbilisi. Tým vedený trenérskou dvojicí Jan Salač a Ondřej Václavek se sešel ve čtvrtek 16.7.2015 ve sportovním areálu SAB Břve u Prahy, kde také začalo testování hráček a splnění jejich individuální přípravy,  která se ukázala z větší části úspěšná.  

„První čtyři dny jsme věnovali především rozvoji kondice, řada přišla i na některé útočné kombinace. Očekávali jsme, že vzhledem k předepsaným individuálním tréninkům na období mezi červnovým a červencovým sraze, nebudou tyto dny pro holky tak tvrdé, jak ve skutečnosti byli. Musíme ale říct, že se s tím holky popraly velmi dobře a udělaly velký kus práce,“ hodnotí soustředění asistent trenéra Ondřej Václavek. 

Po dvoudenní přestávce se reprezentace znovu sejde v úterý 21.7.2015 v odpoledních hodinách, kdy začne další čtyřdenní sraz, po kterém odletí W17 společně se zbytkem olympijské výpravy z Ruzyňského letiště speciálním letem Českých aerolinií do Gruzie. K otázce nominace Václavek říká, „Na sraz dorazí již téměř finální sestava pro olympiádu. Více se zaměříme na souhru celého kolektivu především v útočné fázi, chceme doladit přesilovkou kombinace, a také kombinace v oslabení. Obranné systémy máme, dá se říct zvládnuté, chybí doladit několik detailů tak, aby vše fungovalo tak, jak má. Vrcholem přípravy by pak mělo být přátelské utkání s ženami Slávie.“

Nominace družstva: A. Baumbachová, J. Brožová, B. Buchnerová, V. Galušková, K. Klausová, K. Klégrová, M. Konečná, S. Kovářová, T. Lapčíková, J. Mizerová, H. Mučková, A. Novotná, L. Preslová, J. Šustková, J. Vašulková, B. Večeřová, K. Žáčková.