Překvapení se ve 13. kole 1. ligy mužů nekonalo, tabulku stále vede Litovel

Svým druhým jarním kolem pokračovala o víkendu také první liga mužů. Desetičlenná soutěž je rozlosována pro 12 týmů, čímž vznikají dlouhé herní pauzy jednotlivých týmů. Ve 13. kole padl volný los na tým Dvora Králové a Jičína B. Odložený zápas Náchodu a Sokola Vršovice se odehraje v náhradním termínu 10.3. 2018 od 17:30 hodin.

Tři odehrané zápasy 13. kola druhé nejvyšší házenkářské soutěže mužů žádné překvapení nepřinesly. Čelo tabulky s 20 body hrdě drží loňský extraligysta Tatran Litovel. Na dosah čelu tabulky se s 18 body drží pražský Chodov. Se 14 body je průběžně třetí Legata Hustopeče. 

Střelecky zazářili litovelský Jakub Schmalz 14/10 branek a hustopečský Pavel Mrnuštík 11/2 branek.

Souhrn 13. kola:

HK Bystřice p.H. - Tatran Litovel   31 : 36 (13 : 15)

Nejvíce branek: Tiller Jiří 7/1, Zeman Radek 6/5, Salvet Matěj 6 - Schmalz Jakub 14/10, Šmíd Jan 5, Piwko Luděk 5. Sedmimetrové hody: 7/7 – 10/10. Vyloučení: 4 : 5. Rozhodčí: Marcel Horsák, Petr Videcký. Diváci: 148.

Martin Žůrek, trenér Bystřice p. H.: „Rozhodlo proměňování šancí. To byla hlavní příčina naší prohry s vedoucím celkem 1.ligy. Litovel prokázala svoji kvalitu a prvních dvacet minut nás dostávala pod tlak aktivní vysunutou obranou. I my jsme vycházeli z dobré obrany, ale bohužel nás limitovala koncovka zejména z rychlých útoků a ze 7m hodů, nicméně jsme závěr první půle zvládli a stačili umazat čtyřbrankové manko na poločasových 13:15.Po změně stran jsme vysunuli obranu a dotáhli jsme skóre na 18:18, v tu chvíli jsme konečně soupeře dostali pod tlak, ale místo otočení výsledku naopak inkasujeme z rychlých útoků po našich neproměněných šancích. Zkušený celek Litovle nás již k obratu nepouští a nám nezbývá nic jiného než soupeři gratulovat k vítězství. Pochvalu zaslouží celý náš tým za to, že bojoval o dva body až do samého závěru utkání.“

Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: „V tomto kole nás čekal velmi nepříjemný soupeř, který doma body na potkání nerozdává. Proto jsme se na Bystřici připravovali velmi cíleně. Bohužel, nám situaci ztížily nečekaná zranění v tréninku. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, ihned si vytvořili náskok ve skóre a do dvacáté minuty byli, převážně dobrou obranou a rychlou druhou vlnou, pány na hřišti. Pak se bohužel zranil Petr Jindra, defenzivní pilíř a museli jsme tomu přizpůsobit obranu. Ta už pak nefungovala, jak bych si představoval. Poločas vedení o dvě, ve druhém dějství domácí na moment vyrovnali, ale myslím, že jsme si vítězství nakonec zasloužili. Trochu mě mrzí činnost obrany ve druhém poločase. Musíme na součinnosti dvojic v obranné fázi ještě hodně zapracovat. Ale samozřejmě jsme spokojeni se dvěma body. Kuba Schmalz se rozstřílel, což je také pozitivní. A nemůžu zapomenout, velké díky našim výborným fanouškům, kteří v neděli dopoledne ve velmi hojném počtu vážili cestu do Bystřice. A můžu jim slíbit, že nespíme, pracujeme a uděláme v sobotu s Náchodem vše pro další dva body do tabulky.“

Házená L.Hustopeče - Velká Bystřice  33 : 22 (16 : 11)

Nejvíce branek: Mrnuštík Pavel 11/2, Adam Michal 6, Zima Tadeáš 4 - Padalík Jakub 5, Švébiš Ondřej 5, Kubis Jiří 4, Mráz Tomáš 4. Sedmimetrové hody: 2/2 – 0/0. Vyloučení: 6 : 4. Rozhodčí: Petr Halada, Jan Kosmák. Diváci: 70.

Tomáš Černíček, trenér Velké Bystřice: "Nevyšel nám začátek zápasu, ve 4. minutě jsme prohrávali již 4:0. Teprve potom jsme se vzpamatovali a utkání se dále vyvíjelo zhruba s tímto naším čtyřgólovým mankem, které jsme ale nedokázali stáhnout. Mezi 35. a 43. minutou přišla pětibranková šňůra domácích, která utkání definitivně rozhodla. Domácí vyhráli zaslouženě, jejich klíčovými hráči byli brankář Bavlnka a střelecky disponovaná spojka Mrnuštík, na kterého jsme v některých fázích utkání hráli osobní obranu. Náš tým v útoku bohužel brzdily technické chyby a neproměňování střeleckých příležitostí. Také v součinnosti obrany byly velké mezery, počet obdržených branek je příliš vysoký. Z jednotlivců se v našem dresu nejvíce dařilo v obraně i útoku dvojici Padalík a Švébiš."

HC Zlín – Chodov  23 : 38 (9 : 17)

Nejvíce branek: Vavrys Ondřej 6/3, Kolařík David 5, Paululik Michal 4/1 - Krupa Štěpán 8/2, Postelt Patrik 7, Hanzl Vojtěch 7. Sedmimetrové hody: 4/4 – 3/3. Vyloučení: 8 : 8. Červená karta: Bazel Adam (HC Zlín). Rozhodčí: Marek Bečička, Jiří Horák. Diváci: 85.

Náchod – Sokol Vršovice      DOHRÁVKA 10.3. 2018 od 17:30 hodin

 

Rozpis 14. kola 1. ligy mužů

  • 3.3. 17:00  Dvůr Králové - Házená L.Hustopeče     
  • 3.3. 17:00  Tatran Litovel - Náchod  
  • 4.3. 10:30  Velká Bystřice - HC Zlín 
  • 4.3. 16:30  Chodov - Jičín B 

 

Zdroj: HNB

Foto: Tatran Litovel

 

Články ročníku 2017/2018 sponzorují