Představujeme trenéry a sponzora Czech Open výběrů

Pořádat reprezentační turnaj a nemít v něm zastoupení pořadatelské země se zdálo realizačnímu týmu turnaje Prague Open Beach Handball nesmyslné. Jak to ale udělat, když česká házená prozatím reprezentačními výběry plážové házené nedisponuje? 

Slovo dalo slovo a na světě byl nápad, "Uděláme Prague Open výběry." Od nápadu k realizaci je však dlouhá cesta, která přináší další a další otázky. 

Kdo bude ve výběrech hrát? Koho oslovíme? Chceme to stavět na výběru těch nejlepších hráčů, které v českých reprezentačních týmech máme a budou mít tito hráči v krátké letní pauze vůbec sílu a chuť do další házené? Otázka střídala otázku, až najednou padly ty nejpodstatnější. "Nebude lepší poradit se s trenéry? A kdo nám vlastně  Open výběry odkoučuje?"

Když jsou lidé naladěni na stejnou vlnu a navíc už několik let spolupracují na vícero projektech spojených s házenou, je i problém s trenéry vyřešen během několika minut. Nejdůležitějším  kritériem na výběr trenérů bylo," Ať jsou to pohodáři." Padla dvě jména, která byla realizačním týmem okamžitě odsouhlasena. Zbývalo tedy to nejpodstatnější, oslovit trenéry a doufat, že budou projektu Prague Open Beach Handball nakloněni. 

Reakce oslovených trenérů však překvapila i realizační tým. Pokud se o výběru trenérů rozhodlo během několika minut, jejich souhlas přišel doslova v řádu vteřin. :)

Dnes tedy máme tu čest představit vám trenérku Petru Vítkovou, která povede Open výběr žen a zároveň se spolu s házenkářskou legendou Petrou Čumplovou Khekovou stala patronkou a tváří EBT turnaje Prague Open Beach Handball.

 Pro české fanoušky házené bude možná překvapením, že Open výběr mužů povede trenér reprezentačního výběru žen Slovenska Dušan Poloz. 

Realizační tým Open výběrů doplní asistent trenérů Pavel Farář a fyzioterapeutka Kateřina Nedomlelová. 

Trenéry Open výběrů jsme pro vás trochu vyzpovídali: 

Co vám proletělo hlavou, když jste dostali nabídku na vedení Open výběru? 

PETRA:  Skvělá příležitost, a další zkušenost pro mé trenérské začátky.

DUŠAN:  Může to být příjemný  týden s fajn lidmi a skvělým sportem.

Jaký byl hlavní důvod, že jste se rozhodli beachhandball v Praze svou přímou účastí podpořit? 

PETRA: Je to hlavně o lidech, kteří turnaj organizují a dalších, kteří se ho účastní. Užít si týden sluníčka a na písku s partou pohodových lidí v Praze.

DUŠAN: Víte, mě vždy zajímali nově vznikají věci v zárodku, ať už to byla hazenkářská akademie Michala Vopelky, nebo Prague handball cup. Jsem rád, že tyto nové projekty vznikají a věřím, že i beachhandball v Praze může odstartovat tradici, a být  projektem, který udrží popularitu házené jako takové a pomůže lidem k jejímu dalšímu rozvoji.

Máte už představu o složení vašich týmů? 

PETRA: Některé hráčky už jsme oslovili. Pár holek souhlasilo, takže kostra týmu je hotová. U ostatních  bude záležet na tom, kdy začnou klubové přípravy na další sezonu.

DUŠAN: Nejdříve jsem hledal kolegu, který by mi pomohl v přípravě. V květnu a v červnu totiž  budu v zahraničí a na srazu slovenské reprezentace. Najít asistenta se mi podařilo, s přípravou a koučováním nám pomůže Pavel Farář.  Už jsme také oslovili pár hráčů s jejichž pomocí chceme společně vytvořit tým, který si bude rozumět. 

S Open výběry se zapojíte již do EBT turnaje, pak ale přijde měření sil i s týmy, které z pražského turnaje odjedou přímo na MS do Maďarska. S jakými cíly do hlavního turnaje reprezentačních výběrů půjdete? 

PETRA: Jsem typ, který rád vítězí, ale jelikož bude Open výběr pospolu poprvé, a pouze pár dní, oproti reprezentačním týmům, které  jsou na cestě na mistrovství, tak medailové cíle nemám. :-) Ale ráda bych se něco od těch nejlepších naučila a okoukala. 

DUŠAN: To bude vše záviset jaká kvalita se sejde, ale vím, že například tým Norska přijede v tom nejlepším složení a v jejich řadách budou i hráči, kteří reprezentovali Norsko na lednovém mistrovství Evropy v Polsku. Na stanovování sportovních cílů je ještě brzy, ale určitě se na nějakých společně s hráči shodneme.

Vaše přání spojené s pražským beachhandballovým turnajem? 

PETRA: Přeji nám všem krásné počasí, prima partu lidí a velký zájem fanoušků. Ať je první, ale ne poslední ročník beachhandballu v Praze. :-)

DUŠAN: Prožít něco zajímavého a hezkého. Věřím, že celý turnaj bude provázet výborná a pohodová atmosféra. :-)

 

Trenéři i realizační tým Open výběrů začal pilně pracovat na přípravách a skladbě týmů, což značně usnadnilo práci organizátorům. Ti pak svůj čas mohli věnovat diskutovanému tématu sponzora Open výběrů. Ani zde však nenastal problém. Stačil prvotní telefonát, jedna schůzka a sponzorem Open výběrů, který se postará o dresy hráčů a stejně tak oblečení pro pořadatele, se stal internetový házenkářský obchod Handballeshop.eu, který spoluvlastní dlouholetí kamarádi Matyáš Rezek a Vojtěch Hanzl, kterého jsme trochu vyzpovídali. 

Co Vám jako první proletělo hlavou, když jste byli požádáni o spolupráci s reprezentačním turnajem Prague Open Beach Handball? 

Praha – házená - písek – párty, jo to by šlo.  :-)

Bylo těžké se rozhodnout zda se do turnaje zapojíte? 

Chvilku jsme o tom samozřejmě přemýšleli, ale rozhodnutí padlo jednohlasně.

Jaká je tedy Vaše úloha v turnaji Prague Open Beach Handball? 

To je spíše otázka na pořadatele, ale cítíme, že začínáme být příjemným doplňkem nejen turnajových akcí, za což jsme samozřejmě velice rádi. Lehce se podílíme na sponzoringu a hlavně nechceme u toho chybět.

Vaše přání spojené s pražským beachhandballovým turnajem? 

Určitě co nejméně problémů spojených s pořádáním, spousty zábavy, úspěchů, minimálně zranění a samozřejmě pořádné zakořenění, aby další ročníky byly stále lepší a lepší.

 

Oficiální webové stránky turnaje Prague Open Beach Handball, na kterých můžete registrovat své týmy do beachhandballové tour najdete ZDE. 

Máme také oficiální facebookovou stránku, kterou najde ZDE.

Zdroj: HNB/Prague Open Beach Handball