Představujeme TJ Jiskra Havlíčkův Brod

Konečná sedmá příčka 1. ligy žen ročníku 2016/2017 patřila po bilanci 508 vstřelených a 549 inkasovaných branek družstvu TJ Jiskra Havlíčkův Brod. Na čem bude trenér David Kučera v letošní sezóně stavět a jaké změny v týmu nastaly prozradil v rozhovoru níže.

Začátek sezóny, nová výzva. Jaká změna na hráče/hráčky, ale vlastně i trenéry, čeká?

Nová sezóna je pro nás hlavně novou výzvou o udržení 1. ligy v Havlíčkově Brodě. Po loňské sezóně, kdy se nám zranily velké opory na postu střední spojky (Kristýna Jůzlová a Jitka Kutlvašrová), budeme pravděpodobně skládat tým za pochodu, a to hlavně na postech spojek. V našem týmu mnoho změn čekat nelze. Jsme malý klub, který je rád, že finančně přežívá, a proto bohužel nemáme moc možností, jak získat posily do hráčského kádru, a to samé je na postech trenérů. Musíme si je tedy vychovat sami. Je to sice složité, ale věřím, že se s tím popereme a budeme důstojným soupeřem ostatním celkům v 1.lize.

V čem se bude lišit tvář týmu a jeho herní pojetí? Na čem bude hra týmu postavena?

Naše hra je již několik sezón postavena na týmovém pojetí házené. Jsme tým, který se musí snažit soupeřky v každém jednotlivém utkání něčím překvapit. Občas však překvapíme i sami sebe :-). Změna by pro nás měla být v maličkostech, ale hlavně bychom chtěli vycházet z dobré obranné hry tak, abychom nebyli v útoku „tlačeni“, že musíme pokaždé skórovat a mohli si útočné akce relativně v klidu připravit a proměnit. To se nám na jaře moc nedařilo, a proto bude naší snahou se do počátku letošní sezóny tuto část hry zlepšit. Snad se to podaří.

Kdo bude po všech směrech tahounem týmu?

Trenér :-) ??? …..

Ne to byla sranda. Tahounkou týmu byla v posledních sezónách jednoznačně Jitka Kutlvašrová, která bude týmu pomáhat tuto sezónu v pozici trenéra ze střídačky. Na hřišti Jitku asi zastoupí její sestra Hana Kvášová (Kutlvašrová), která se uvolila nám pomoci při velké marodce našich spojek. Dalším tahounem, hlavně v útoku, je již třetí sezónu Monika Kratochvílová a věřím, že tomu tak bude i v nastávající sezóně. Kdo se k těmto dvěma hráčkám přidá nyní nedokáži říci, ale tým zatím funguje jako parta, která se házenou baví, takže si myslím, že v každém utkání se může najít jiný lídr.

Herní příprava je důležitá, nicméně je potřeba i psychická pohoda. Jak pracujete s týmem právě v tomto směru? Kdo v šatně zvedá náladu?

Ke stmelení týmu jednoznačně pomohlo kondiční soustředění v Orlických horách, teambuilding v rámci herního soustředění v Havlíčkově Brodě si holky vybraly bowling. V plánu máme ještě například dvoudenní turnaj v Jindřichově Hradci anebo plavbu na Dračích lodích. Snad se holky naladí na podobnou notu, pohodu a týmovost přenesou i na palubovku. Na to, kdo v šatně nejvíce zvedá náladu by nejlépe odpověděly samotné hráčky.

Jak často budete v nové sezóně trénovat?

Společné tréninky jsou pro nás vzácností, proto jich máme velký počet nyní v letní přípravě, ale docházka není bohužel úplně ideální. Brigády a osobní povinnosti hráček se prostě občas špatně slučují s představami trenéra o ideální přípravě. V průběhu roku pak máme naplánované tři tréninkové jednotky v týdnu. Bohužel kompletní tým se u nám může sejít pouze na pátečním tréninku. Holky přes týden studují nebo pracují mimo Havlíčkův Brod a tam se také snaží naplnit své tréninkové povinnosti, ale souhře týmu to samozřejmě ani trochu nepomáhá. Je to nepříjemná situace, ale nic jiného se v naší situaci dělat nedá. :-(

Určitě už víte, jaké soupeře máte v tabulce. Kdo bude dle vašeho názoru tím nejtěžším a s kým se naopak můžete srovnávat?

Vzhledem k počtu deseti celků v letošní 1. lize si myslím, že bude nejvyrovnanější za poslední roky. Porazit asi bude moci každý každého. Pokud bych měl odhadnout favority soutěže, tak by to byl asi celek DHC Plzeň, kvalitní celek – loňský vicemistr 1.ligy, který doplní kvalitní starší dorostenky (3. místo v ČR 2016/17). Těžko odhadovat u ostatních celků komu se bude dařit lépe a kdo bude mít problémy. Opravdu si myslím, že týmy budou výkonnostně srovnatelné a čeká nás mnoho infarktových utkání.

 

ODCHODY:

  • Natálie Továrková (přestup do Slávie Praha), Jitka Kutlvašrová, Kristýna Jůzlová a Eva Brožová (všechny vážné zranění), Monika Musilová, Karolína Burdová (obě ukončení kariéry). 

PŘÍCHODY:

  • Hana Kratochvílová (přestup ze Zory Olomouc), Jitka Brožová, Jana Šrámková, Kateřina Libusová, Petra Nováková (přechod ze starších dorostenek do žen), Gabriela Jarošová, Lucie Kafková (návrat k házené), Michaela Stejskalová a Stanislava Zdarsová (hostování z Pardubic), Hana Kvášová (přestup ze Slávie Praha), Sabina Jasanská (hostování z Jindřichova Hradce) o dalších posilách ještě probíhají intenzivní jednání.

SESTAVA TÝMU:

  • brankáři – Jana Křenková, Věra Zimová, Stanislava Zdarsová, Kateřina Libusová, Gabriela Jarošová
  • pravá křídla – Pavla Kopicová, Taťána Velíšková, Michaela Kubátová
  • levá křídla – Barbora Kubalová, Alexandra Satrapová, Kateřina Svobodová, Jana Šrámková, Michaela Stejskalová
  • pravé spojky – Monika Kratochvílová, Lucie Kafková
  • levé spojky – Hana Kratochvílová, Petra Nováková, Hana Kvášová
  • střední spojky – Jitka Brožová, Natálie Burdová, Sabina Jasanská
  • pivoti – Veronika Kotanová

REALIZAČNÍ TÝM:

  • Trenér týmu: David Kučera, Renáta Pajerová
  • Asistent trenéra: Jitka Kutlvašrová, Kristýna Jůzlová, Eva Brožová
  • Vedoucí týmu: Martina Kubalová
  • Fyzioterapeut týmu: Eva Sokolová
 

HERNÍ PŘÍPRAVA DRUŽSTVA:

26.-27.8.2017 – turnaj žen v Jindřichově Hradci

  • HB – Střešovice 19:15
  • HB – Poruba B  27:14
  • HB – Jindřichův Hradec  23:15
  • HB – Ivančice  25:16
  • HB – Kobylisy  23:15
  • HB – Linz  20:12

2. 9. 2017- přátelská utkání v Havlíčkově Brodě:  

  • 14:15 hodin HB  - Vršovice
  • 17:00 hodin HB - Pardubice

CÍL PRO SEZÓNU 2017/2018:

Cíle pro sezónu jsou jasné. Ve vyrovnané soutěži být po posledním kole na nesestupové příčce. Vše navíc pro nás bude jednoznačný bonus a úspěch.

Oficiální webové stránky klubu ZDE. 

Facebookový profil ZDE. 

Rozpis ligových zápasů 2017/2018:

17.9. 15:00 hodin Otrokovice - H. Brod       

23.9. 10:00 hodin H. Brod - HK Ivančice     

8.10. 11:30 hodin HC Plzeň - H. Brod          

15.10. 15:00 hodin H. Brod - Zlín B  

29.10. 15:00 hodin H. Brod - Kunovice        

12.11. 12:00 hodin H. Brod - DHC Plzeň     

18.11. 13:30 hodin Kobylisy - H. Brod         

3.12. 16:00 hodin S. Vršovice - H. Brod       

10.12. 12:00 hodin H. Brod - Sokol V. Meziříčí       

10.2. 12:00 hodin H. Brod - Otrokovice       

25.2. 15:30 hodin HK Ivančice - H. Brod     

3.3. 11:00 hodin H. Brod - HC Plzeň

10.3. 00:00 hodin Zlín B - H. Brod    

14.4. 15:00 hodin Kunovice - H. Brod          

29.4. 16:00 hodin DHC Plzeň - H. Brod       

5.5. 12:00 hodin H. Brod - Kobylisy 

1.5. 12:00 hodin H. Brod - S. Vršovice        

19.5. 13:00 hodin Sokol V. Meziříčí - H. Brod

 

Zdroj: HNB

Foto: TJ Jiskra Havlíčkův Brod

 

Články k ročníku 2017/2018 sponzorují