PRAŽSKÉ HÁZENKÁŘSKÉ SUPERFINÁLE - ZÁPASY O MISTRY ČR 2015/2016

V sobotu 21. 5. 2016 se pražská hala Slavie v Edenu otřese v základech. Na programu jsou hned dva zápasy házenkářského finále play-off.  Fanoušci, kteří dorazí podpořit své favorizované týmy bezesporu nebudou litovat. V Edenu je čeká nejen elita české ženské a mužské házenkářské scény, ale také překvapení v podobě slavnostního nástupu doprovázeného světelnými efekty a živou hudbou. Chybět nebudou ani roztleskávačky.  Dalším překvapením je jednotné vstupné 100,- Kč, které platí pro obě utkání. Děti mají vstup zdarma.

17:00 hodin  HC DUKLA PRAHA  vs. TALENT M.A.T. PLZEŇ

V prvním finálovém zápase mužů se utkají  dvě velmi tradiční házenkářské bašty. Dvojnásobný šampión TALENT M.A.T. PLZEŇ versus vítěz základní části soutěže HC DUKLA PRAHA. Oba tyto  týmy potvrdily v play off své kvality a zaslouženě postoupily do finále. V kádrech týmů najdeme  9 současných členů širší reprezentace ČR a to samo o sobě hovoří o kvalitě nadcházejících  finálových zápasů, které si nemůžete nechat utéct. 

Daniel Čurda, sportovní ředitel a hráč Dukly Praha v jedné osobě svému týmu věří, "Jsme velmi mladý tým, který letos navázal na skvělou loňskou základní část a potvrdil to nejen v play off, ale také v Challenge Cupu. Tato sezóna je pro nás jedna z historicky nejlepších v posledních letech a proto uděláme vše, abychom ji zakončili zlatým titulem mistra ČR." 

Zatímco na Duklu čeká první finálový zápas, pražský ženský celek  DHC Slavia Praha může v sobotu rozhodnou. Minulý víkend totiž na palubovce silného Mostu zvítězita rozdílem šesti branek (28:22), a ke zlatu ji schází jediná výhra. 

Druhé finále - 19:30  hodin DHC SLAVIA PRAHA vs. DHK BANÍK MOST

„Jsme blízko, ale poslední krůček bývá nejtěžší. Věřím, že máme vnitřní sílu a v sobotu to  dotáhneme do zlatého konce,“ věří odhodlaná trenérka Slavie Petra Vítková, která ještě loni jako aktivní hráčka oblékala barvy Černých andělů z Mostu.

Ženský souboj o zlato však nebude vůbec lehký. Slavia si věří, může se opřít o zkušenosti dlouholetých reprezentantek Keclíkové a Kutlvašrové, dravost a pořádný střelecký náboj zase dodávají mladé reprezentantky Malá, Kordovská a Stellnerová. Zaskočený Most však měl týden na to, aby se oklepal z domácí prohry. Sobotní pokus o obrat určitě lehce nevzdá, vždyť i v tomto týmu je hned několik zkušených dlouholetých reprezentantek. Mostečanky se mohou spolehnout na reprezentační zkušenosti Hany Martinkové, Michaely Borovské nebo Ivety Matouškové. Nový impuls zase dodávají Markéta Jeřábková a Slovenky Szarková a  Súkenníková. Opomenout nesmíme ani reprezentační brankářku Dominiku Müllnerovou. 

Sobotní házená v Praze nabízí luxusní házenkářskou podívanou. Ze všech čtyřech týmů znějí stejné dvě věty, "Chceme získat titul, uděláme pro něj maximum . Přijďte nás podpořit a užít si spolu s námi nezapomenutelnou atmosféru finálových zápasů." 

 

Foto: FB profily HC Dukla Praha a DHK Baník Most  - Celou fotogalerii Michala Smatany z prvního finále najdete ZDE.

Zdroj: HNB